Κυλώνης: Τελικοί για παράταση και πέναλτι

Θανάσης Κυλώνης10 Ιουλίου 2021

Το ανύπαρκτο πέναλτι που έδωσε ο Ντάνι Μάκελι στην Αγγλία για να περάσει στον τελικό, με ισόποσο αν όχι μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στην ομάδα του VAR, είναι μια «ρετσινιά» που θα ακολουθεί για πάντα την UEFA, τους Άγγλους, αλλά και το EURO 2020, το κορυφαίο όλων των εποχών.

Δεν χρειάζεται να είσαι μπασμένος στα ποδοσφαιρικά κυκλώματα για να καταλάβεις πως η UEFA ήθελε διακαώς έναν τελικό Αγγλία-Ιταλία αντί για ένα Ιταλία-Δανία. Όπως ήθελε και η CONMEBOL έναν τελικό Βραζιλία-Αργεντινή στο Κόπα Αμέρικα, αφού κι εκεί υπήρχε ξεκάθαρο χέρι-πέναλτι του Τιάγκο Σίλβα στον ημιτελικό με το Περού. Τεράστια μπίζνα το ποδόσφαιρο και δυστυχώς τα μεγάλα συμφέροντα πάντα θα διαμορφώνουν αποτελέσματα, ακόμα και την εποχή του VAR. Ακόμα μεγαλύτερη ξεφτίλα για την UEFA, το ότι έβαλε στο VAR του τελικού τον ίδιο διαιτητή που ήταν υπεύθυνος και στο Αγγλία-Δανία! Δεν ιδρώνει το αυτί τους με τίποτα…

Επειδή η Ιταλία όμως δεν είναι… Δανία κι επειδή αυτό θα είναι το τελευταίο ματς της καριέρας του Κάιπερς, δεν πιστεύω πως θα δούμε ανάλογα «όργια» στον τελικό της Κυριακής. Και για να περάσουμε στο καθαρά στοιχηματικό κομμάτι του αγώνα, τα πάντα προϊδεάζουν για ένα εξαιρετικά ισορροπημένο παιχνίδι, που δύσκολα θα κριθεί στην κανονική διάρκεια. Οι δυο τελευταίες αναμετρήσεις τους έληξαν 1-1, η Ιταλία και στα δύο ματς που έδωσε στο «Γουέμπλεϊ» με Αυστρία και Ισπανία έπαιξε παράταση, η Αγγλία το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966 με αντίπαλο τη Δυτική Γερμανία στην παράταση το πήρε, κρατήστε και το στατιστικό που λέει ότι τα 7/14 νοκ άουτ παιχνίδια του EURO έληξαν ισόπαλα, αλλά κι αυτό που λέει ότι οι 3/5 τελευταίους τελικούς EURO κρίθηκαν στην παράταση. Τελευταία φορά που το τρόπαιο κρίθηκε στα πέναλτι ήταν 45 χρόνια πριν, στον τελικό του 1976 στο Βελιγράδι, όπου η Τσεχοσλοβακία είχε κερδίσει τη Δυτική Γερμανία με το πέναλτι του Πανένκα που έγραψε ιστορία. Σαν πολύς καιρός δεν πέρασε;

Πέραν του Χ (3.30), θα ρισκάρω και στη μέθοδο νίκης, στα πέναλτι που πληρώνει 4.50. Αν φτάσει στη «ρώσικη ρουλέτα», οι Ιταλοί έχουν προβάδισμα λόγω Ντοναρούμα. Το «Ιταλία στα πέναλτι» πληρώνει 10.00+ για όποιον θέλει ακόμα μεγαλύτερο ρίσκο και απόδοση.

Παράταση και ενδεχομένως πέναλτι, βλέπω και στον αποψινό τελικό του «Μαρακανά». Βραζιλία και Αργεντινή έφτασαν αήττητες στον τελικό, σχεδόν ισοδύναμες είναι. Μοναδικός απών ο τιμωρημένος Γκαμπριέλ Ζεσούς, ο Μέσι κάνει εξαιρετικό τουρνουά (πρώτο σκόρερ με 4 γκολ) και ίσως είναι η τελευταία του ευκαιρία να πάρει τίτλο με την Εθνική του ομάδα. Πρώτη και καλοπληρωμένη επιλογή το g/g στο 2.20, στο 3.30 το Χ.

ΤΕΛΙΚΟΣ COPA AMERICA
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ – ΒΡΑΖΙΛΙΑ G/G
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ – ΒΡΑΖΙΛΙΑ X

ΤΕΛΙΚΟΣ EURO
ΙΤΑΛΙΑ – ΑΓΓΛΙΑ X
ΙΤΑΛΙΑ – ΑΓΓΛΙΑ Να κριθεί στα πέναλτι

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.