Κυλώνης: Πιθανές παρατάσεις και ένας βραζιλιάνικος άσος

Θανάσης Κυλώνης06 Οκτωβρίου 2021

Λίγο πριν ξεκινήσουν τα προκριματικά του Μουντιάλ την Παρασκευή, σήμερα και αύριο έχουμε τους δυο ημιτελικούς του Nations League, απ’ τους οποίους θα προκύψουν τα ζευγάρια του μικρού και μεγάλου τελικού της Κυριακής. Και τα 4 παιχνίδια θα γίνουν σε Μιλάνο και Τορίνο, με 50% επιτρεπόμενη πληρότητα στις εξέδρες.

Πρώτος ημιτελικός απόψε στο «Μεάτσα», Ιταλία-Ισπανία, μια τιτανομαχία που είδαμε και στους ημιτελικούς του EURO το καλοκαίρι, με την Ιταλία να παίρνει την πρόκριση στα πέναλτι μετά το 1-1 στα 120’ του αγώνα. Ένα σκορ που εμφανίστηκε στις 3/4 τελευταίες ισοπαλίες των «ατζούρι», που παραμένουν αήττητοι για πάνω από 3 χρόνια! 37 συνολικά ματς χωρίς ήττα μετρά στον πάγκο των Ιταλών ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, ο οποίος θα στηριχτεί στους ίδιους περίπου παίκτες, που τον οδήγησαν στην κορυφή της Ευρώπης. 

Σημαντικότερη απουσία ο Ιμόμπιλε που τέθηκε νοκ άουτ, με τον Κέαν της Γιουβέντους να τον αντικαθιστά στην αποστολή, την ώρα που λείπει και ο τραυματίας Μπελότι, όπως και οι μπακ Σπινατσόλα, Φλορέντσι. Πειραματική η αποστολή των Ισπανών, με τον Λουίς Ενρίκε να μην καλεί εκ νέου κανέναν παίκτη της Ρεάλ, αγνοώντας επίσης τους φορμαρισμένους Αντερ Ερέρα (Παρί), Μπραχίμ Ντίαθ (Μίλαν), Φαμπιάν Ρουίθ (Νάπολι) και τους Τιάγκο Αλκάνταρα (Λίβερπουλ), Αντάμα Τραορέ (Γουλβς), ενώ λείπουν και οι τραυματίες βασικοί επιθετικοί Αλβαρο Μοράτα, Ζεράρ Μορένο και Ντάνι Ολμο. 

To καλύτερο μομέντουμ των Ιταλών, η μεγαλύτερη συνοχή τους σαν ομάδα και ο παράγοντας έδρα δικαιολογούν το 2.35 στον άσο. Κρατάω το 1Χ με under 2,5 κοντά στο 2.00, που καλύπτει και το ενδεχόμενο παράτασης με 0-0 ή 1-1.

Το αυριανό Βέλγιο-Γαλλία διεξάγεται στο Τορίνο, στο γήπεδο της Γιουβέντους. Φαβορί στα χαρτιά οι παγκόσμιοι πρωταθλητές του Ντιντιέ Ντεσάμπ, ο οποίος δέχεται σκληρή κριτική για τις μέτριες εμφανίσεις της ομάδας του και τα άσχημα αποτελέσματα στο EURO και στα προκριματικά του Μουντιάλ. Οι Βέλγοι ψάχνουν χρόνια μια μεγάλη διάκριση, όποτε φτάνουν στην πηγή όμως νερό δεν πίνουν, έχοντας κολλήσει την ταμπέλα των λούζερς. 

Ο τραυματίας Καντέ και ο ανέτοιμος Ζιρού έμειναν εκτός αποστολής για τους Γάλλους, απόντες για τους Βέλγους οι Μέρτενς και Μενιέ. Ντε Μπρόινε, αφοι Αζάρ και Λουκάκου από τη μία, Πογκμπά, Γκριζμάν, Εμπαπέ και Μπενζεμά από την άλλη, κρατάω το καλοπληρωμένο g/g στο 1.90+. Πέντε g/g στα 6 τελευταία της ματς μετρά η Γαλλία, με το σκορ 1-1 να εμφανίζεται στις 4/6 ισοπαλίες της μέσα στο 2021. Πολύ πιθανόν να το δούμε και πάλι, είτε στον σημερινό είτε στον αυριανό ημιτελικό.

Και ένα σημείο με αξία από Βραζιλία μεριά, όπου η πιο ζημιωμένη ομάδα από τις απουσίες διεθνών είναι η Φλαμένγκο. Δεν θα έχει σήμερα συνολικά 8 παίκτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων βασικοί. Στο Κόπα Αμέρικα το καλοκαίρι, όταν και πάλι της έλειπαν πολλοί διεθνείς, είχε γνωρίσει τις 4/6 ήττες της στο τρέχον πρωτάθλημα.

 Μία απ’ αυτές ήταν και το 2-3 από τη σημερινή της αντίπαλο, τη Μπραγκαντίνο, η οποία θα ήταν ακόμα πιο ψηλά στη βαθμολογία, αν δεν έχανε μέσα από τα χέρια της τη νίκη στο ματς με την Κορίνθιανς το ΣΚ (προηγήθηκε 2-0 και ισοφαρίστηκε με δυο γκολ στο 90’ και στο 96’!). Μιλάμε για ένα ζευγάρι όπου τίθενται αντιμέτωπες οι φιναλίστ του Κόπα Σουνταμερικάνα και του Λιμπεταδόρες, με το timing να δείχνει ιδανικό για τους γηπεδούχους που θα παραταχθούν κομπλέ. Στο 3.80 ο άσος, στο 2.75 με κάλυψη DNB.

ΤΡΙΑΔΑ
ΙΤΑΛΙΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ 1Χ & Under 2,5
ΜΠΡΑΓΚΑΝΤΙΝΟ – ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ 1 DNB
ΒΕΛΓΙΟ – ΓΑΛΛΙΑ G/G

ΑΚΡΙΒΗ ΣΚΟΡ (ΜΟΝΑ)
ΙΤΑΛΙΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ 1-1
ΒΕΛΓΙΟ – ΓΑΛΛΙΑ 1-1

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.