Ξέρουν ότι θα χάσουν, γι’ αυτό προτιμούν να μην παίξουν και να κλέψουν τους βαθμούς

Στέλιος Γρηγοριάδης20 Φεβρουαρίου 2020

Χρειάζεται πολύ μεγάλη ψυχραιμία για να είναι άψογη η συμπεριφορά των οπαδών του ΠΑΟΚ την Κυριακή στην Τούμπα, μετά τις βάναυσες προκλήσεις σε βάρος της ομάδας τους και των ίδιων από τον Αυγενάκη, την κυβέρνηση, την Ε.Ε.Α. και τους ερυθρόλευκους μπαχαλάκηδες. Πρέπει όμως να είναι. Και θα είναι. Γιατί ο κόσμος του ΠΑΟΚ ξέρει πλέον πολύ καλά ότι για να επαναληφθεί ο θρίαμβος των δύο τελευταίων ετών πρέπει να συμβάλει και ο ίδιος. Πρέπει να παίξει τη δική του μπάλα. Την μπάλα της ένθερμης και, ταυτόχρονα, έξυπνης συμπαράστασης. Χωρίς το παραμικρό ψεγάδι, που θα επιτρέψει στους παρασκηνιακούς μηχανισμούς να λειτουργήσουν πάλι για να επιδιώξουν και να πετύχουν μία νέα καταστροφική τιμωρία.

Ούτε καν… ένα χαρτί πρέπει να πέσει από την κερκίδα. Γιατί μπορεί αυτή τη φορά να μη χρειαστεί καν να μεταφέρουν στο νοσοκομείο τον προπονητή τους ή κάποιον παίκτη τους οι δειλοί φυγόμαχοι, αλλά να σηκωθούν να φύγουν επί τόπου κι ας γράψει ό,τι θέλει στο φύλλο αγώνα ο Γερμανός διαιτητής. Ξέρουν αυτοί. Εχουν τον τρόπο. Θα παρουσιάσουν το “θύμα”... ετοιμοθάνατο και θα πετύχουν στον σκοπό τους. Ο Ολυμπιακός ξέρει ότι αυτό το ματς θα το χάσει. Οπως το ήξερε και πριν δύο χρόνια, όπως το κατάλαβε πολύ καλά και πέρσι. Προτιμάει να μην παίξει και να “κλέψει” τους βαθμούς. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχάσουν ούτε για ένα δευτερόλεπτο όσοι βρεθούν την Κυριακή στο γήπεδο. Δεν χρειάζονται νουθεσίες και συστάσεις από κανέναν σε κανέναν. Μιλάμε για το αυτονόητο. Κι όποιος δεν καταλαβαίνει το αυτονόητο, ας προτιμήσει να κάνει κάτι άλλο το βράδυ της Κυριακής, ή ας δει το παιχνίδι από την τηλεόραση.

Το ευχάριστο είναι ότι τουλάχιστον αυτή η εβδομάδα “αποφορτίστηκε” από τις δικαστικές διαμάχες. Κανείς δεν έχει ξεχάσει τι προηγήθηκε, κανείς δεν έχει ξεχάσει ότι ο ΠΑΟΚ θα παλέψει στις αίθουσες των δικαστηρίων να απαλλαγεί από μια σκευωρία, αλλά η σκιά των εξελίξεων θα πέσει στις ημέρες που θα ακολουθήσουν, μετά τον αγώνα. Κάτι είναι κι αυτό, για να επικεντρωθούν πιο ήρεμα στην αποστολή τους οι παίκτες του ΠΑΟΚ και ο προπονητής και να πάνε στην Τούμπα με καλύτερη ψυχολογία οι φίλαθλοι.

Σε ό,τι αφορά στη διαιτησία, που, όταν πρόκειται για ένα ματς με τον Ολυμπιακό, είναι πάντοτε κρίσιμο ζήτημα, νομίζω ότι πρέπει να κοιμόμαστε ήσυχοι. Ο Γερμαναράς δεν καταλαβαίνει τίποτε. Υπάρχει και το VAR. Aυτά που ήξεραν οι παραχαϊδεμένοι του Πειραιά δεν υπάρχουν πια. Θα πάρουν μόνο τα σφυρίγματα που πρέπει. Ούτε ένα παραπάνω. Κι αν γίνει και κάποιο λάθος, θα ξέρουμε όλοι μας ότι ήταν 100% ανθρώπινο λάθος και όχι το αποτέλεσμα μιας διατεταγμένης υπηρεσίας που εκτέλεσε ένα ανθρωπάκι για να υπηρετήσει τους νταβατζήδες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΥΓ. Οσο για την ομάδα, ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει. Να “εξαφανίσει” τον Ολυμπιακό από το γήπεδο. Οπως ακριβώς έκανε πέρσι.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.