Ξεφυλλίζοντας την ιστορία του ΠΑΟΚ…

Αρις Νικολάκης27 Μαρτίου 2020

Οι παλαιότεροι μάλλον, την έχουν ακούσει. Οι νεότεροι ίσως, όχι. Έτσι η αλλιώς αναφέρουμε σήμερα την… ιστορία για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι. Κι έχει σχέση με την διαφορά – η οποία μόλις… ανέτειλε – ομάδων και παικτών για τις οριστικές διακοπές των Πρωταθλημάτων. Διακοπές οι οποίες – μεταξύ μας – κι οριστικές, να μην είναι κι από Σεπτέμβριο, Οκτώβριο (βλέποντας το ποτήρι μισογεμάτο, έτσι;) να συνεχιστούν τα Πρωταθλήματα… Όφελος μήτε για ομάδες, μήτε για παίκτες διαφαίνεται στον μαύρο κι άραχνο ορίζοντα μας…

Μία φορά κι έναν καιρό βλέπει ένας Χότζας δύο να τσακώνονται. Ρωτά την αιτία του τσακωμού. Την ακούει από τον έναν και λέει: «Δίκιο έχεις». Την ακούει από τον άλλον και λέει επίσης : «Δίκιο έχεις»! Ένας τρίτος ως αυτήκοος μάρτυς (τον λέμε και… περίεργο) απορεί: «Μα Χότζα μου, γίνεται να έχουν δίκιο κι οι δύο ενώ τσακώνονται;». Τον κοιτά με προσοχή ο ιεροδιδάσκαλος. Και του λέει: «Κι εσύ δίκιο έχεις»!

Όχι, δεν γνωρίζουμε το τέλος του τσακωμού. Γνωρίζουμε πάντως, πως η ιστορία αυτή κρατά από την Τουρκοκρατία. Την εποχή του οθωμανικού ζυγού δηλαδή κι ουχί δεσποτισμού όπως ανέφερε – με όλον τον σεβασμό στο πρόσωπο της – η ΠτΔ στο διάγγελμα της για την εθνική και θρησκευτική γιορτή της 25ης Μαρτίου! Η εξέχουσα δικαστικός κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου με τη συγκεκριμένη προσέγγιση της προκάλεσε σχόλια, παρεμπιπτόντως…

Κατά πως φαίνεται λοιπόν, με αυτήν την προσέγγιση της διαφοράς ομάδων και παικτών - όπως ανέτειλε στο στερέωμα της Α1 κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ – θα πορευθούμε στο άμεσο μέλλον. Για το απόμακρο; Ο Θεός να βάλει το χέρι του!

Είναι – βλέπετε – ηλίου φαεινότερο πως δεν πρόκειται σύντομα να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Και στον ελληνικό και στον παγκόσμιο αθλητισμό κάθε ημέρα η οποία περνά επί Κορωνοϊού είναι δέκα κανονικές. Δεν κάνει σημειωτόν ο αθλητισμός σε όλα τα επίπεδα του. Βήματα πίσω κάνει. Κι εδώ χρειάζεται λογική. Ψυχρή λογική κι από τις ομάδες κι από τους παίκτες. Με μπόλικο νερό στο κρασί εκατέρωθεν. Διαφωνείτε;

Επιτρέψτε μας όμως, να θεωρούμε πως ουδέν κακόν αμιγές καλού και σε αυτήν την περίπτωση. Ποιο θα είναι το καλό μετά από αυτό το κακό το οποίο μας βρήκε; Όταν – πρώτα οπ Θεός – επιστρέψουμε στην κανονικότητα… Θα φανεί. Δίχως αυτό το κακό να αποτελέσει βάλσαμο για τις πληγές από τη μάστιγα του Κορωνοϊού.

Και να ξέρετε πως η αναβολή του Euro 2020 αλλά και των Ολυμπιακών Αγώνων 2020 είναι χιονοστιβάδα (το φαινόμενο της ολίσθησης μεγάλης μάζας χιονιού από την πλαγιά ενός βουνού, η οποία συνθλίβει ότι βρεθεί στο διάβα της) για όλες τις αθλητικές διοργανώσεις στον Πλανήτη μας…

Τι μπορούμε, να κάνουμε για όλα αυτά; Πως πρέπει να αντιδράσουμε; Μένοντας σπίτι! Τόσο απλά. Ο προσανατολισμός του «Μένουμε σπίτι» είναι ο ορθότερος κι ο ακριβέστερος καθώς διάγουμε καιρούς χαλεπούς.

Μένοντας σπίτι έχουν όλοι οι φίλοι του «δικέφαλου» την ευκαιρία όσοι είναι παλιοί να θυμηθούν (και να συγκινηθούν) κι όσοι είναι νέοι, να μάθουν τα επικά κατορθώματα της ομάδας τους. Τούτο δε και για το μπάσκετ και για το ποδόσφαιρο. Άντε λοιπόν, να περάσει η ώρα… Ξεφυλλίζοντας την ιστορία του ΠΑΟΚ. Το διαδίκτυο κρύβει θησαυρούς αναμνήσεων!

ΥΓ: Ο Νότης Τσίντογλου – ως ψυχή των αποδυτηρίων του ΠΑΟΚ - ήταν ο… Αντελίνο Βιεϊρίνια της εποχής του! Έχουμε πολλά, να πούμε για τον μεγάλο μάγκα (με την κάλλιστη έννοια) «με τη φανέλα με νούμερο έξι»!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.