Κρύβει πολλές παγίδες ο αγώνας, απόψε για τον ΠΑΟΚ

Αρις Νικολάκης06 Φεβρουαρίου 2022

Οφθαλμαπάτη; Γιατί όχι; Θα μπορούσε, να χαρακτηρισθεί έτσι η εικόνα – προς της σέντρας - τού αποψινού αγώνα στην Τούμπα. Το πώς και το γιατί έπονται…

Κατ’ αρχήν ο Παναθηναϊκός μόνον «αμνός επί σφαγή» δεν είναι. Κι ας πάει από το κακό στο χειρότερο τελευταία, αγωνιστικά. Έχει καλή ομάδα. Δε θα συγχωρήσει λάθος του ΠΑΟΚ. Έχει και καλό προπονητή. Διαβασμένο, πάντα. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δε θα συγχωρήσει λάθος του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Στη συνέχεια, ο «δικέφαλος» – πανθομολογούμενος ως καλύτερη ομάδα – και να ήθελε, δε θα έβγαζε από τις κεφαλές του.. Έστω από τις πίσω μέρος τους… Τις έννοιες για το Κύπελλο με την ΑΕΚ και για το Κόνφερενς Λιγκ με τη Μίντλαντ! Και παίζει στην άδεια Τούμπα.

Βάλτε σε όλα αυτά και τη μη αμελητέα (sic) παράμετρο της διαιτησίας. Εδώ κι ένα, δυο μήνες οι «πράσινοι» διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους θεωρώντας εαυτούς αδικημένους. Πνέουν μένεα κατά του αρχιδιαιτητή. Αυτός βέβαια, μεταξύ μας… τζάμπα λεφτά παίρνει. Η ελληνική διαιτησία από το χειρότερο στο χείριστο πάει….

Γνωρίζουμε φυσικά, πολύ καλά πως οι ομάδες κραυγάζουν μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου το προηγούμενου αγώνα. Με προοπτική προσέγγισης καλύτερου …ταμείου, στον επόμενο! Παλιό κόλπο. Το κάνει (κι) ο Παναθηναϊκός. Οφείλει, να προσέξει ο ΠΑΟΚ. Πως; Εάν γνωρίζαμε θα διοικήσουμε μια ΠΑΕ. Δε θα την κριτικάραμε. Και δη, εκ του ασφαλούς!

Με όλα αυτά λοιπόν, εμείς θεωρούμε πως η εικόνα τού αποψινού αγώνα στην Τούμπα είναι οφθαλμαπάτη για το γηπεδούχους. Και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής.

Να πούμε ό, τι είναι κρίσιμος εντός έδρας αγώνας; Ποιός δεν είναι πλέον, στο Πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ;. Το θέμα είναι πως κρίσιμοι και με υψηλότερο βαθμό – ηλίου φαεινότερο, μάλιστα – δυσκολίας είναι οι εκτός έδρας αγώνες με ΑΕΚ και Μίντιλαντ. Σε αυτούς κρίνονται άμεσα και δύο από τους τρεις εφετινούς στόχους του. Ως εκ τούτου ο ΠΑΟΚ διάγει μία σκληρή αγωνιστική περίοδο με κρίσιμες υποχρεώσεις…

Δεν μπορούμε πάντως, να παραβλέψουμε το καλό φεγγάρι αυτής της τωρινής περιόδου. Προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ κατόρθωσαν, να προσπεράσουν τα κακό φεγγάρι της προηγούμενης. Βρήκαν ισορροπίες. Πάτησαν καλύτερα. Μπήκαν σε ορθό δρόμο. Δεν αρκεί. Να το πούμε άλλη μία φορά: Πρέπει να προχωρήσουν σε αυτόν.

Θετικό στοιχεία για τον ΠΑΟΚ επίσης, είναι η διάγνωση της ασθένειας τού εγωισμού. Τα συμπτώματα της – δίχως να υπερβάλλουμε – κόστισαν ίσως, και τη νίκη με τον Ολυμπιακό. Δεν διευκόλυναν τη νίκη με τον Απόλλωνα. Κι ωφελεί σοβαρά την υγεία του «δικέφαλου» η εμπλοκή του «κάπτεν» Αντελίνο Βιεϊρίνια στη θεραπευτική αγωγή της!

Ο Παναθηναϊκός – για εστιάζουμε στο θέμα μας - με όσα κακά της μοίρας του φέρεται, να κουβαλά… Χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Είναι ικανός για ζημία εάν του δοθεί η ευκαιρία. Κρύβει πολλές παγίδες ο αγώνας απόψε, στην Τούμπα! Φυσικά, το γνωρίζει ο ΠΑΟΚ. Υποχρεούται, να το γνωρίζει…

Έτσι αναμένεται με ενδιαφέρον η ανάλογη των παγίδων του διαχείριση του αποψινού αγώνα στην Τούμπα. Και βέβαια, η σημερινή ενδεκάδα των γηπεδούχων η οποία σίγουρα (λέμε εμείς…) θα διαφέρει από την προχθεσινή, με τον Απόλλωνα, στη Ριζούπολη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.