Κριστιάν Λόπεθ: Ένας τοξοβόλος με ένστικτο δολοφόνου

Παναγιώτα Χαλκιά23 Αυγούστου 2020

Δεν έχει εμμονή με το γκολ αλλά προσπαθεί σε κάθε ευκαιρία να το πετύχει. Όταν βλέπει το πλεκτό να κουνιέται ένα χαμόγελο ευτυχίας ζωγραφίζεται στα χείλη του και εάν η κερκίδα τον… βοηθήσει, θα την αναγκάσει να φωνάξει ρυθμικά το όνομα του. 

Ο Κριστιάν Λόπεθ συμφώνησε με τον Άρη και αναμένεται να ηγηθεί της επιθετικής γραμμής των «κιτρινόμαυρων». Εκπαιδεύτηκε στις χαμηλότερες κατηγορίες της Ρεάλ Μαδρίτης και της Βαλένθια. Γνώρισε πολλές χώρες και περιοχές. Έκανε φίλους και εχθρούς. Το κέρδος του; Η εμπιστοσύνη των συμπαικτών του, ο φόβος των αντιπάλων και η ευχή του εκάστοτε προπονητή να έχει 11 σαν εκείνον στο χορτάρι.  

Who is Who  

Πλήρες Όνομα: Κριστιάν Λόπεθ Σανταμαρία  

Ημερ. Γέννησης: 24 Ιουλίου 1989  

Τόπος Γέννησης: Κρέβιγιεντ, Αλικάντε

Ύψος: 1,85 μ. 

 Πόδι: Δεξί  

Εθνικότητα: Ισπανία  

Θέση: Επιθετικός  

Τα χαρακτηριστικά του  

Βρίσκεται πάντα στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή. Ξέρει πως να κινείται στην πλάτη της άμυνας, να παίρνει τη σωστή θέση, να τρυπώνει ανάμεσα στους δύο αντίπαλους κεντρικούς αμυντικούς. Κινείται στο πρώτο δοκάρι, αρέσκεται να βρίσκεται στο κέντρο της αντίπαλης άμυνας ενώ η ταχύτητα τον βοηθά να έρχεται από πίσω και να βρίσκει δίχτυα. 

Διακρίνεται για την ταχύτητα και τις καλές και ορθές θέσεις στο χορτάρι. Διαβάζει το παιχνίδι και έχει ένα τρόπο να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από τον αντίπαλο του. Μπορεί να αγωνισθεί στην κορυφή της επίθεσης, ως δεύτερο φορ, ως δεκάρι αλλά και στα δυο άκρα της επίθεσης. Σκοράρει με το δεξί, που είναι το καλό του πόδι, αλλά και με το αριστερό. Από τα 11 βήματα κερδίζει σχεδόν πάντα τον αντίπαλο πορτιέρο ενώ το δυνατό του σημείο είναι το κεφάλι.  

Ο χώρος κίνησης του:


Τα πρώτα βήματα στην Αλικάντε  

Γεννημένος στο Κρέβιγιεντ έκανε το ντεμπούτο του στη δεύτερη κατηγορία με τη φανέλα της Αλικάντε, η οποία είχε επιστρέψει στη Segunda Division μετά από απουσία 50 ετών, τη σεζόν 2007-2008. Την πρώτη σεζόν, ο Ισπανός επιθετικός αγωνίζεται στο πλάι των παικτών που έμειναν από όταν η ομάδα έπαιζε στην γ΄κατηγορία. Στη δεύτερη σεζόν, ο Λόπεθ αγωνίστηκε πρώτη φορά στο παιχνίδι με την Χέρκουλες όπου και σημειώνει το 1-2 στο παιχνίδι.  

Η δοκιμή στην Ισπανία  

Το καλοκαίρι του 2009 υπογράφει στην αναπληρωματική ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης. Ολοκληρώνει τον πρώτο χρόνο παρουσίας του σημειώνοντας 10 τέρματα, όντας δεύτερος σκόρερ της ομάδας. Σχεδόν δύο χρόνια αργότερα (Ιανουάριος 2011) εντάσσεται στη δεύτερη ομάδα της Βαλένθια με τη μορφή δανεισμού. Σημειώνει διψήφιο αριθμό τερμάτων και βοηθά την ομάδα να ανέβει κατηγορία. Η διοίκηση προχωρά στην αγορά του και δικαιώνεται καθώς την επόμενη σεζόν βρίσκει δίχτυα 20 φορές. Το επόμενο βήμα ήταν η Ατλέτικο Μπαλεάρες, όπου και εκεί είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας και παίρνει και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ.  

Η περιπέτεια στην Αγγλία  

Αποχαιρετά την Ισπανία και δοκιμάζει την τύχη του στο Νησί. Φόρεσε τη φανέλα τριών αγγλικών ομάδων: των Χάντερσφιλντ, Σριούσμπερι Τάουν και Νορθάμπτον Τάουν. Τον Ιούλιο του 2013 δοκιμάζεται στις φιλικές αναμετρήσεις της Χάντερσφιλντ με την Ρεάλ Μπέτις και την Όλνταμ Αθλέτικ και στη δεύτερη βρίσκει δίχτυα. Άπαντες μένουν ικανοποιημένοι με την απόδοση και τις ικανότητες του και του προσφέρουν συμβόλαιο. 

Tον Οκτώβριο του ίδιου έτους φεύγει δανεικός για ένα μήνα στη Σριούσμπερι Τάουν και γίνεται ο πρώτος Ισπανός που υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα. Σημειώνει το πρώτο του τέρμα στο αγγλικό ποδόσφαιρο στο ισόπαλο παιχνίδι με την Κόλτσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά δεν μένει στην ομάδα καθώς η Χάντερσφιλντ αντιμετωπίζει πρόβλημα στην επίθεση και τον καλεί πίσω. Τον Μάρτιο του 2014 ετοιμάζει και πάλι βαλίτσες. Αυτή τη φορά φεύγει δανεικός στην Νόρθαμπτον μέχρι το τέλος της περιόδου. Εν τέλει, επιστρέφει στη Χάντερσφιλντ, η οποία τον απελευθερώνει τον Μάιο. 

 Η Μπουργκός δίαυλος για τη Ρουμανία 

Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς έρχεται σε συμφωνία με την Μπουργκός. Βοηθά την ομάδα να τερματίσει στις μεσαίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα έχοντας 13 γκολ σε 36 παιχνίδια. Η καλή του παρουσία του προσφέρει μια πρόταση από τη Ρουμανία. Εντάσσεται στο ρόστερ της ΤΦΡ Κλουζ. Σημειώνει 13 τέρματα και πανηγυρίζει την κατάκτηση του ρουμανικού κυπέλλου (Μάιος 2016). Την επόμενη χρονιά βρίσκει δίχτυα τέσσερις φορές σε έξι συμμετοχές. Αποχωρεί από την ομάδα για τη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας. 

 Η εκτόξευση στη Λανς 

Τον Αύγουστο του 2016 υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας μονοετούς διάρκειας με τη Λανς. Ταιριάζει στο στυλ παιχνιδιού της ομάδας, καθιερώνεται δένεται με τους οπαδούς και γίνεται ο «δολοφόνος» της. Σε δηλώσεις του τονίζει ότι δεν είναι τυχαίο που ήρθε σε αυτό το μέρος, εκφράζει την ευχαρίστηση του για την ομάδα αλλά και την εντύπωση που του προκάλεσαν οι οπαδοί από το πρώτο παιχνίδι. 

«Δεν ήρθα λάθος εδώ. Από το γήπεδο, από τους οπαδούς, από την ιστορία ... μπορείτε να πείτε ότι είναι ένα μεγάλο κλαμπ και, παρά το γεγονός ότι ήταν στη Ligue 2 τις έξι από τις επτά τελευταίες σεζόν. Οι οπαδοί ήταν αυτό που με επηρέασε περισσότερο. Στο ντεμπούτο μου, από τον πάγκο, δεν μπορούσα να προσέχω το παιχνίδι: δεν σταματούσαν να φωνάζουν, να τραγουδούν, να πηδούν ... Σκοτώνουν για το σύλλογο».

 Βρίσκει δίχτυα 32 φορές σε 58 παιχνίδια και γίνεται ο δεύτερος παίκτης με τον καλύτερο μέσο όρο σκοραρίσματος (1/5.5 τελικές) στην ιστορία της ομάδας. «Είμαι πολύ περήφανος για αυτό που επιτυγχάνω. Στόχος μου είναι να κάνω τους το καλύτερο δυνατό και τα πράγματα πάνε καλά για εμένα. Φυσικά, θα άλλαζα όλα αυτά για να αγωνίζομαι για άλλους στόχους, όπως η επιστροφή του συλλόγου στην πρώτη κατηγορία». 

Καλλιεργεί σχέση πάθους με τους οπαδούς και αυτό είναι κάτι που τον ιντριγκάρει και του δίνει φτερά στα πόδια σε κάθε παιχνίδι. «Από την πρώτη μέρα μου έδειξαν μεγάλη αγάπη. Δεν θα ζήσω σε 10 ζωές αυτά που έχω ζήσει εδώ. Πάντα δίνω τον καλύτερο μου εαυτό στο γήπεδο. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα φύγω από το γήπεδο χωρίς να σκοράρω». 

 Επιστροφή στην Ισπανία 

 Επόμενος σταθμός η Ανζέ Σπορτίνγκ Κλαμπ ντε λ'Ουέστ, όπου έμεινε μόλις για ένα χρόνο (20 συμ/2 γκολ). Aκολούθησε ένα εξάμηνο παρουσίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με τη φανέλα της Χάτα Κλαμπ, όπου κατέγραψε 12 συμμετοχές και πέντε τέρματα ενώ την τελευταία σεζόν επέστρεψε στην Ισπανία για χάρη της Λας Πάλμας (10 συμ.). 

 Tips Λόπεθ

1) Έχει ισχυρούς δεσμούς με την οικογένεια του. Τον ελεύθερο του χρόνο τον ξοδεύει μαζί τους. Αγαπάει τον πατέρα του με τον οποίο μοιράζεται και τις προπονήσεις. Μάλιστα, σε πρόσφατη ανάρτηση του τον χαρακτηρίζει ως τον «καλύτερο προπονητή». Η μεγαλύτερη αδυναμία του είναι η μητέρα του. 

 2) Θέλει να μαθαίνει νέους τόπους, συνήθειες και παραδόσεις.

 3) Του αρέσουν τα επικίνδυνα σπορ. Έχει κάνει ελεύθερη πτώση.

 

4) Αντιτίθεται στο ρατσισμό. Πιστεύει ότι όλοι άνθρωποι είναι ίσοι και δικαιούνται τις ίδιες ευκαιρίες ανεξάρτητα από το χρώμα, την εθνικότητα και ο,τιδήποτε άλλο. 

5) Ο αγαπημένος του αθλητής είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

 6) Έχει βαφτίσει ένα μικρό κοριτσάκι. Δεν έχει διστάσει να πάρει το μπιμπερό και να την ταϊσει. 

 7) Έχει ένα μικρό σκυλάκι

 8) Παίζει μπιλιάρδο, μπόουλινγκ και γκολφ ενώ έχει δοκιμάσει τις ικανότητες του στο τραγούδι. 


9) Λατρεύει το gaming. Έχει εξοπλίσει το σπίτι του με τα κατάλληλα μέσα, υπολογιστή, θέση, πληκτρολόγιο, ποντίκι, ώστε να παίζει με τις ώρες. 

10)  Φροντίζει να είναι πάντα καλοντυμένος και μέσα στη μόδα.

11) Κατά την επίσκεψη του στη Ριβιέρα Μάγια στο Κανκούν έκανε φίλο του ένα δελφίνι, τον Κρις. 

 12) Όταν πανηγυρίζει είτε κοιτάζει το Θεό, σφίγγει τη γροθιά του αλλά κυρίως προτιμά να ρίχνει τα βέλη του

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.