Κρίνεται ο φάκελος για την ευρωπαϊκή αδειοδότηση του Άρη

Μάνος Χατζάκης12 Ιουνίου 2020

Σήμερα κρίνεται -σε πρώτη φάση- ο φάκελος για την ευρωπαϊκή αδειοδότηση της ΠΑΕ Aρης, ο οποίος είχε σταλεί, πριν περίπου έναν μήνα, στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί, εκτός απροόπτου, κατά τη διάρκεια της αυριανής μέρας.

Οι "κιτρινόμαυροι" τον χαρακτήριζαν πλήρη, όσον αφορά τις οικονομικές τους υποχρεώσεις μέχρι και 31 Δεκεμβρίου του 2019 και εξέφραζαν σταθερά την αισιοδοξία τους ότι δεν θα παρατηρηθεί το παραμικρό εκκρεμές ζήτημα. Εφόσον, η επιτροπή τον κάνει δεκτό, τότε ο Αρης παίρνει "πράσινο φως", ώστε να αγωνιστεί στο προσεχές Europa League.

Ο μοναδικός προβληματιμός έχει να κάνει με τις ανοιχτές υποθέσεις των Σιστόν, Ουμπίδες, Πορτίγια, οι οποίες για τη FIFA επιβαρύνουν τη νέα ΠΑΕ Αρης, κάτι που όμως αντίκειται στον κανονισμό της ΕΠΟ. Γιατί, ως γνωστόν για την ελληνική νομοθεσία, η νέα εταιρία δεν επιβαρύνεται με τα χρέη της παλιάς, κάτι που υποστηρίζει και η Ελληνική Ομοσπονδία, η οποία έχει ταχθεί στο πλευρό της ΠΑΕ στο μέτωπο κατά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. 

Στον σχετικό φάκελο, πάντως, είχαν ενταχθεί οι παραπάνω υποθέσεις, που αφορούν και το μεταγραφικό ban με ό,τι αυτό συνεπάγετα για την πορεία αξιολόγησης του φακέλου.

Εντός της σημερινής ή της αυριανής (13/3) ημέρας αναμένεται η ετυμηγορία των αρμοδίων της ΕΠΟ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.