Πόλο: Κρίμα και άδικο, από μία αδιανόητη διαιτητική απόφαση η εθνική έχασε το μετάλλιο

Metrosport Team16 Φεβρουαρίου 2024

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών «πάλεψε» κόντρα στην Ισπανία στα ίσια, ωστόσο «λύγισε» (10-9) από μία τραγική απόφαση των διαιτητών που σφύριξαν στο τέλος και έχασε το χάλκινο μετάλλιο.

Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου ήταν απίστευτη-συγκλονιστική στον μικρό τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Ντόχα, όμως μία ατυχία και κάποιες διαιτητικές αποφάσεις, έφεραν την πικρή ήττα από την Ισπανία (10-9) και πήρε την 4η θέση στη διοργάνωση που δεν άξιζε να την πάρει! 

Το ματς

Η Εθνική στο πρώτο οκτάλεπτο ήταν εξαιρετική στην άμυνα, καθώς περιόρισε πάρα πολύ την Ισπανία, ακόμα και όταν έπαιζε με παίκτρια λιγότερη. Δεν ίσχυε το ίδιο όμως στην επίθεση, διότι είχε πρόβλημα στην επίθεση.

Στη 2η περίοδο οι δύο ομάδες βρήκαν ρυθμό και μπόρεσαν να ανεβάσουν στροφές, πετυχαίνοντας αρκετά γκολ. Το τέλος του ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες να έχουν διαφορά στο ένα γκολ 6-5.

Το τρίτο οκτάλεπτο η Εθνική δεν ήταν καλή στην επίθεση. Έχασε πέναλτι με την Νικόλ Ελευθεριάδου, έχασε επίθεση ακόμα και με δύο κερδισμένες αποβολές και πολλές άλλες ευκαιρίες για να σκοράρει. Κράτησε όμως την ισορροπία στην άμυνα και το 7-6. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με μια παράξενη φάση στο φινάλε.

Με το καλημέρα στο 4ο οκτάλεπτο οι Ισπανίδες κέρδισαν πέναλτι και με εύστοχη εκτέλεση η Φόρκα έκανε το 8-6,  αμέσως μετά με έξυπνο πλασέ η η Λέιτον έκανε το 9-6.

Όμως η εθνική δεν είπε την τελευταία της λέξη. Η Ελευθερία Πλευρίτου κεραυνοβόλησε από τα 8 μέτρα μειώνοντας σε 9-7, δεν έπαψε ποτέ να πιστέψει στη νίκη και η Ειρήνη Νίνου διπλασίασε τα τέρματα της κάνοντας το 9-8.

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη 2:50 πριν το φινάλε κέρδισε πέναλτι και εκτέλεσε εύστοχα η Νίνου με το τρίτο της γκολ και η εθνική με ένα σερί 3-0 ισοφάρισε σε 9-9.

Η ελληνική άμυνα μαζί με τη Διαματοπούλου κράτησαν ζωντανή την εθνική για μία ακόμη φορά, αλλά η 28χρόνη τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι και βγήκε υποβασταζόμενη από το νερό. Η Αλεξία Καμμένου ζήτησε ταιμ άουτ και ανέβασε την τερματοφύλακα όπως επιτρέπεται ο κανονισμός ψηλά για να διεκδικήσουμε το γκολ που θα μας έδινε το χάλκινο μετάλλιο.

 Πριν την πρώτη πάσα ωστόσο, οι διαιτητές σφύριξαν οφσάιντ, η κατοχή άλλαξε και οι Ισπανίδες, παρά την προσπάθεια των διεθνών μας, που έκαναν απανωτά φάουλ, πέτυχαν αυτό το 10-9 με σουτ από το κέντρο, αφού η εστία μας ήταν ανυπεράσπιστη. Κατακτώντας ένα μετάλλιο σκάνδαλο.

 Αυτά τα κορίτσια άξιζαν να βρίσκονται στο βάθρο με το χάλκινο μετάλλιο, αλλά δεν κατέληξε σε ελληνικά χέρια και οι διεθνείς ξέσπασαν σε λυγμούς μετά το φινάλε του ματς.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 4-4, 1-1, 3-3


Ισπανία (Οκα): Έστερ, Εσπάρ, Ορτίθ 2, Πέρεζ, Κρέσπι 1, Ελενα Ρουίθ 1, Πένα, Φόρκα 3, Κάμους 1, Γκαρσία 1, Λέιτον 1, Τέρε, Πιράλκοβα.

Ελλάδα (Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Ξενάκη 2, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου 3, Βασιλική Πλευρίτου, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Σιαμήτρας

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.