Κρέσπο: «Εχοντας κατακτήσει το νταμπλ, ποιος μπορεί να είναι ευχαριστημένος από την πορεία μας»;

Metrosport Team28 Μαρτίου 2021

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΥΣ: Κώστα Πετρωτό, Γιώργο Καστάνη, Γιώργο Ζαΐρη

Ο Ανχελ Κρέσπο μίλησε αποκλειστικά στη «Μ» και σήμερα μπορείτε να διαβάσετε το πρώτο μέρος της ενδιαφέρουσας συνέντευξης του. Επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στο φινάλε της σεζόν τονίζοντας πως η κατάκτηση του Κυπέλλου είναι σημαντική ασχέτως αν ο μεγάλος στόχος ήταν το Πρωτάθλημα. 

Αρχικά έκανε έναν απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας της ομάδας: «Φυσικά αν κανείς κάνει μια σύγκριση με τις προηγούμενες σεζόν όπου κατακτήσαμε το αήττητο Πρωτάθλημα ή μαχόμασταν μέχρι την τελευταία στιγμή για τον τίτλο κανείς δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος από την πορεία μας στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο από τη στιγμή που βρεθήκαμε εκτός διεκδίκησης από πολύ νωρίς. Από την άλλη έχουμε τον στόχο της κατάκτησης της δεύτερης θέσης αλλά είμαστε στη διεκδίκηση του Κυπέλλου. Πριν από μερικά χρόνια αν ήμασταν μέσα σε αυτούς τους δυο στόχους, ίσως λέγαμε ότι είναι πετυχημένη η χρονιά. Αλλά με την πρόοδο που κάναμε ως ομάδα τα τελευταία χρόνια, κανείς δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος από την πορεία μας φέτος. Αλλά και για μένα δεν μπορώ να πω ότι ήταν η καλύτερη σεζόν γιατί δεν έπαιξα πολλά ματς. Αλλά τώρα τελευταία μπορώ να πω ότι έχω πάρει την αυτοπεποίθηση, θέλω να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ και στο τέλος θα δούμε τι έχουμε καταφέρει».

- Θα σωθεί η χρονιά εφόσον ο ΠΑΟΚ κατακτήσει το Κύπελλο;

«Φυσικά, πάντα όταν κερδίζεις έναν τίτλο είναι επιτυχία. Θα είναι σημαντικό και για εμάς αλλά και για όλο τον σύλλογο. Κάθε τίτλος είναι σημαντικός πολύ περισσότερο όταν έχουμε κατακτήσει τρία συνεχόμενα τέτοια τρόπαια. Για αυτό και θα τα δώσουμε όλα για να φτάσουμε στον τελικό και να πάρουμε το τρόπαιο. Θα πρέπει όμως να τερματίσουμε και στη δεύτερη θέση στα πλέι οφ, επομένως έχουμε δρόμο μπροστά μας και χρειάζεται να κάνουμε την προσπάθεια μας».

- Θα ήταν διαφορετικά αν παίζατε σε γεμάτη Τούμπα;

«Δεν μπορώ να πω ότι αν αγωνιζόμασταν με τον κόσμο μας όλα θα ήταν διαφορετικά. Κανείς δεν μπορεί να το πει αυτό. Αλλά θα πω ότι η γεμάτη Τούμπα ήταν όπλο για εμάς, τεράστια βοήθεια και έξτρα κίνητρο. Έχω ζήσει πολλές και αξέχαστες βραδιές με τον κόσμο στο πλευρό μας και σίγουρα μας λείπει. Ήταν σημαντική η παρουσία του κόσμου. Και είναι ξεκάθαρο πως ήταν και είναι ένα πρόβλημα για εμάς που έχει δημιουργήσει η πανδημία η άδεια Τούμπα γιατί ξέρουμε τι ατμόσφαιρα δημιουργούν οι οπαδοί μας. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο».

«Σπανίζουν στην Ευρώπη οι παίκτες με τα στοιχεία του Μιχαηλίδη»

Ιδιαίτερη η αναφορά του Ανχελ για τον Γιάννη Μιχαηλίδη. Ο Ισπανός μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το ταλέντο του νεαρού στόπερ και εξήγησε τι του συμβουλεύει καθημερινά: «Με τον Μιχαηλίδη δεν μιλώ μόνο επειδή είναι παίκτης που αγωνίζεται στην ίδια θέση με μένα αλλά γιατί έχω διακρίνει το πάθος και την αγάπη του για τον σύλλογο. Τον ενδιαφέρει και αγαπά την ομάδα, εδώ μεγάλωσε και έχει συναισθηματικά δεθεί μαζί της. Του λέω ότι δεν πρέπει να απογητεύεται και κυρίως να μην επηρεάζεται. Η αλήθεια είναι πως από ένα νέο παιδί δεν μπορείς να περιμένεις να κάνει το τέλειο παιχνίδι ή να μην κάνει λάθη. Και όταν κάνει λάθη δεν πρέπει να τον παίρνει από κάτω. Αυτό του λέω, να μην χάνει την πίστη στον εαυτό του και φυσικά να μην τα παρατά, να συνεχίσει να δουλεύει σε κάθε προπόνηση και να μαθαίνει από αυτή. Δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες σαν τον Μιχαηλίδη στην Ευρώπη με αυτά τα στοιχεία που διαθέτει και του το έχω πει. Επομένως πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει και να είναι έτοιμος όταν του δοθεί η ευκαιρία. Να μείνει ανεπηρεάστος από κριτικές και να συνεχίσει να προοδεύει γιατί θα γίνει ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής».



Ως έμπειρος παίκτης ποιες είναι οι συμβουλές που δίνεις στα νέα παιδιά;

«Νομίζω ότι το πιο σημαντικό με τα νέα παιδιά είναι να τους μεταδώσεις τις εμπειρίες σου. Και εγώ έκανα λάθη ως νέος και ίσως πήρα λανθασμένες αποφάσεις σε κάποιες περιπτώσεις. Το πιο σημαντικό είναι να είσαι προσηλωμένος μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να μην επηρεάζεσαι από εξωγενείς παράγοντες πολύ περισσότερο όταν μια σεζόν δεν είναι πετυχημένη. Το πιο σημαντικό είναι να μην σταματάς να προσπαθείς και να δουλεύεις, να μην απογοητεύεσαι και αυτό προσπαθούμε να περάσουμε εμείς οι έμπειροι στους νεαρούς συμπαίκτες μας».

«Θα ήθελα τον Κάνιας στα αποδυτήρια»

Ο Κρέσπο ρωτήθηκε για το ποιος παίκτης από αυτούς που συνεργάστηκε στον ΠΑΟΚ και δεν είναι τώρα στην ομάδα θα ήταν χρήσιμος και του λείπει περισσότερο: «Η απάντηση είναι πολύ εύκολη για μένα και φυσικά είναι ο Κάνιας. Τρία χρόνια μοιραζόμασταν το ίδιο δωμάτιο στο ξενοδοχείο,οι οικογένειες μας ήταν μαζί κάθε μέρα δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον άλλο. Είναι ένα πολύ καλό παιδί, και θα πω ότι θα τον ήθελα στον ΠΑΟΚ γιατί αυτά που πρόσφερε και ως ποδοσφαιριστής αλλά και ως χαρακτήρας στα αποδυτήρια ήταν πολύ σημαντικά. Του εύχομαι να συνεχίσει να απολαμβάνει το ποδόσφαιρο αλλά ναι, λείπει από τον ΠΑΟΚ ο Κάνιας».


 Επίσης αναφέρθηκε και σε άλλα παιδιά που πλέον έχουν ακολουθήσει άλλο δρόμο: «Είναι λογικό να κρατώ επαφή και όχι μόνο εγώ με αυτά τα παιδιά. Αλλωστε τόσο ο Γιαννούλης όσο και οι Πέλκας, Λημνιός παραμένουν οπαδοί του ΠΑΟΚ. Μιλάω συχνά μαζί τους, παρακολουθώ τι κάνουν με την ομάδα τους ενώ και αυτοί δεν χάνουν την ευκαιρία να μας στέλνουν πάντα τη θετική τους ενέργεια».

«Δεν έχουμε θέμα μέσα στα αποδυτήρια»

Αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι οικογένεια και πως το κλίμα στα αποδυτήρια δεν είναι ιδανικό. Ο Ανχελ Κρέσπο γνωρίζει όλες αυτές τις φήμες και με την ιδιότητα του αρχηγού ήταν ξεκάθαρος όταν ρωτήθηκε σχετικά: «Θα είμαι ειλικρινής. Δεν είναι άσχημη η κατάσταση στα αποδυτήρια ούτε μπορώ να πω ότι υπάρχουν προβλήματα στις σχέσεις των παικτών και φυσικά δεν αποτελεί αιτία για την κακή πορεία της ομάδας φέτος. Εχοντας ζήσει και τα αποδυτήρια τη χρονιά του νταμπλ δεν διακρίνω διαφορές με φέτος. Εντάξει μπορεί να έχουν αλλάξει πολλά πρόσωπα, αλλά όχι δεν θα πω ότι έχουμε κακά αποδυτήρια σε καμιά περίπτωση».



Δεν νιώθω... προπονητής

Μπαρουτοκαπνισμένος τόσα χρόνια στα γήπεδα αλλά δεν θέλει να τον χαρακτηρίζουν ως προπονητή κατά τη διάρκεια του αγώνα: «Νομίζω ότι είναι υπερβολικό να χαρακτηριστώ ως δεύτερος προπονητής. Προφανώς και επειδή έχω την εμπειρία μπορώ κατά τη διάρκεια του αγώνα να διακρίνω τι χρειάζεται η ομάδα και να εμψυχώνω τους παίκτες μου. Άλλωστε είναι κάτι που έχω συζητήσει και με τον προπονητή και θέλω να βοηθώ κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αλλά φυσικά αυτό το κάνω ως έμπειρος παίκτης και όχι ως προπονητής».

«Ο Γκαρσία γνωρίζει καλά τον ΠΑΟΚ»

Ο Ανχελ Κρέσπο ρωτήθηκε για τη συνεργασία του με τον Πάμπλο Γκαρσία και τον αν τον διευκολύνει πως μιλούν την ίδια γλώσσα: «Ο Γκαρσία είναι ένας καλός προπονητής. Είναι στην αρχή της καριέρας του και είναι η πρώτη χρονιά του σε πάγκο επαγγελματικής ομάδας. Το πιο σημαντικό είναι πως βρίσκεται χρόνια στον ΠΑΟΚ και γνωρίζει καλά τι σημαίνει η ομάδα, γνωρίζει τον κόσμο. Για μένα είναι σημαντικό ότι μιλάμε την ίδια γλώσσα και κυρίως έχουμε την ίδια νοοτροπία, δηλαδή όπως και αυτός έτσι και εγώ μου αρέσει να μάχομαι μέχρι το τελευταίο λεπτό και να μην τα παρατώ και αυτό είναι σημαντικό ώστε να έχουμε καλή συνεργασία».


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.