Κρέσπο: «Διαψεύσαμε όσους έλεγαν ότι η Μαρσέιγ είναι ήδη στους ημιτελικούς»

Metrosport Team09 Απριλίου 2022

Συνέντευξη στους Γιώργο Καστάνη, Κώστα Πετρωτό, Γιώργο Ζαΐρη

Η «Μ» συνάντησε τον Χοσέ Ανχελ Κρέσπο έξω από τα αποδυτήρια του Βελοντρόμ. Είχε ως... παράσημο ράμμματα στο δεξί φρύδι. Ουδόλως τον απασχολούσε. Αυτό που τον ενδιέφερε είναι πως αυτός και οι συμπαίκτες του διέψευσαν όλους εκείνους που όταν έγινε γνωστό πως η ομάδα τους θα αντιμετώπιζε την Μαρσέιγ, οι Γάλλοι ήταν ήδη στους ημιτελικούς πριν προλάβουν καν να αγωνιστούν! 

«Πολλοί ήταν αυτοί που υποστήριξαν με το που έγινε γνωστό το αποτέλεσμα της κλήρωσης πως η Μαρσέιγ είναι ήδη στην ημιτελική φάση. Εμείς είπαμε πως έστω και 1% να είναι η πιθανότητα πρόκρισης θα πρέπει να παλέψουμε για αυτό. Και είδατε στον αγώνα πως η εικόνα μας διαψεύδει όλους αυτούς και οι πιθανότητες μας είναι παραπάνω από 1%. Πλέον θα παίξουμε στην Τούμπα με τον κόσμο στο πλευρό μας και φυσικά με όλες μας τις δυνάμεις για τα καταφέρουμε».

  • Τι είναι αυτό που κρατάς από το παιχνίδι ενόψει και του δεύτερου αγώνα;

«Νομίζω πως αυτό που πρέπει να κρατήσουμε όλοι από αυτό το παιχνίδι είναι πως δεν τα παρατήσαμε και δώσαμε τη μάχη μας μέχρι το τέλος. Το πιστέψαμε και τώρα θα δώσουμε τα πάντα στο δεύτερο ματς για να βρεθούμε εμείς στην ημιτελική φάση. Αρκετοί ήταν αυτοί που θεώρησαν μετά το αποτέλεσμα της κλήρωσης ότι η Μαρσέιγ θα ήταν ήδη στους "4" αλλά αποδείξαμε πόσο πολύ το θέλουμε. Εχουμε μπροστά μας 90' ίσως και παραπάνω για να τα δώσουμε όλα για την πρόκριση».

  • Τελειώνει το πρώτο μέρος με ένα γκολ στο τέλος και ένα εις βάρος 2-0. Πώς καταφέρατε να «επιστρέψετε»;

«Nομίζω πως το πιο σημαντικό απ’ όλα ήταν πως καταφέραμε να σκοράρουμε νωρίς στο δεύτερο μέρος και αυτό μας έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση. Η αλήθεια είναι πως στο πρώτο μέρος δεν ήμασταν καλοί και έπρεπε να εκμεταλλευτούμε το ότι η Μαρσέιγ έδινε χώρους και δεν ήταν τόσο επιθετική. Αλλά στο δεύτερο μέρος παίξαμε καλύτερα με την μπάλα, κάναμε μια καλή προσπάθεια και είχαμε αυτή την απόδοση».



  • Η φάση όπου προλαβαίνεις τον Μπακαμπού και διώχνεις την μπάλα ήταν από τις καλύτερες στιγμές σου στον ΠΑΟΚ;

«Θα ήθελα να τη δω αυτή τη φάση. Σκέφτηκα πως έπρεπε να προλάβω την μπάλα και πως δεν έπρεπε να δεχθούμε γκολ και να παραμείνουμε ζωντανοί στην πρόκριση. Αυτό και έγινε και όπως είπα και νωρίτερα έχουμε πλέον μια δεύτερη ευκαιρία στην Τούμπα για να τα καταφέρουμε».

«Ευχαριστούμε τον κόσμο»

Δύσκολες στιγμές πέρασαν οι χιλιάδες φίλοι του ΠΑΟΚ με την ανοχή και της γαλλικής αστυνομίας. Βρέθηκαν όμως εκεί δίπλα τους και ο Κρέσπο νιώθει την ανάγκη να τους ευχαριστήσει: «Θέλω να πω στον κόσμο πως εγώ και όλη η ομάδα αισθανόμαστε απεριόριστη εκτίμηση για το ότι βρέθηκαν στη Γαλλία και ξέρω πως δεν ήταν εύκολο ταξίδι και οι συνθήκες ήταν δύσκολες. Ελπίζω να τους κάναμε χαρούμενους με την προσπάθεια μας. Αυτό που ζητώ είναι αυτές τις μέρες που μεσολαβούν μέχρι τον αγώνα της Πέμπτης είναι να μας στείλουν τη θετική τους ενέργεια. Και φυσικά περιμένω μια γεμάτη Τούμπα ώστε να μας στηρίξουν σε αυτή την ιστορική στιγμή για τον ΠΑΟΚ».

«Περιμένω τον ΠΑΟΚ γιατί τον σέβομαι»

Ο Κρέσπο δεν κρύβει πως θα ήθελε να φτάσει σε έναν τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης: «Είμαστε εδώ γιατί το αξίζουμε. Δεν σαν το κρύβω πως θα ήθελα στην πιθανώς αυτή τελευταία μου χρονιά με τον ΠΑΟΚ να φτάσουμε σε έναν τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Φυσικά πρέπει να πηγαίνουμε βήμα βήμα αλλά ναι, εδώ που φτάσαμε όλοι το σκεφτόμαστε εδώ γιατί επαναλαμβάνω αξίζουμε και βρισκόμαστε εδώ».

  • Γιατί είπες πως πιθανώς είναι η τελευταία σου χρονιά στον ΠΑΟΚ;

«Το είπα αυτό γιατί τίποτε δεν είναι δεδομένο. Βρισκόμαστε πλέον στον Απρίλιο και θέλω να πω ότι δεν είμαι από τους ανθρώπους εκείνους που τους αρέσει να αφήνουν τα πράγματα για την τελευταία στιγμή. Στο ποδόσφαιρο τίποτε δεν πρέπει να θεωρείς δεδομένο. Θα δούμε... Απλά θέλω να ξεκαθαρίσω πως αρνούμαι να συζητήσω με άλλες ομάδες γιατί σέβομαι απεριόριστα το σωματείο και δεν είναι δίκαιο. Νομίζω ότι κάνουν συζητήσεις στην ομάδα (σ.σ. γελώντας) για μένα και περιμένω... Απλά θεωρώ πως βρισκόμαστε πλέον στον Απρίλιο στο τέλος της σεζόν και πρέπει να συζητήσουμε».

  • Μαζί με τον Φερνάντο έχετε κατακτήσει όλους τους τίτλους. Θα θέλαμε και ένα σχόλιο για τον συμπαίκτη σου.

«Ο Φερνάντο ήταν για μεγάλη περίοδο εκτός. Ηταν μια δύσκολη περίοδος εκείνη του Νοεμβρίου και στη συνέχεια η ομάδα βρήκε τα πατήματα της και έπαιρνε συνεχώς νίκες. Τώρα με τους τραυματισμούς ο Φερνάντο μπήκε ξανά στην ομάδα και επειδή είναι απόλυτος επαγγελματίας ήταν έτοιμος ανά πάσα στιγμή να βοηθήσει. Και φυσικά όλοι πρέπει ανά πάσα στιγμή να είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την ομάδα εφόσον χρειαστεί και ειδικά τώρα που τελειώνει η αγωνιστική περίοδος».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.