Κοζάνη: Συγκλονιστικά μηνύματα για τον εφοριακό, θύμα επίθεσης με τσεκούρι

Metrosport Team15 Φεβρουαρίου 2021

Η συγκλονιστική υπόθεση της επίθεσης που δέχθηκε 56χρονος εφοριακός με τσεκούρι στην Κοζάνη, συντάραξε το πανελλήνιο. Ο άτυχος Πέτρος Ξανθόπουλος, έφυγε τελικά από τη ζωή, έξι μήνες μετά το δολοφονικό χτύπημα που δέχθηκε στη ΔΟΥ Κοζάνης στις 16 Ιουλίου, παρά τις προσπάθειες των γιατρών στον Κυανό Σταυρό στη Θεσσαλονίκη.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Κανείς μας δεν πρόκειται να ξεχάσει αυτό το τραγικό περιστατικό. Ένας εργαζόμενος οικογενειάρχης, ένας κρατικός λειτουργός, έχασε τη ζωή του πέφτοντας θύμα μιας εγκληματικής επίθεσης. Έδωσε μια εξάμηνη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, αλλά δεν τα κατάφερε. Επιθέσεις ενάντια σε εργαζόμενους της φορολογικής διοίκησης, που επιτελούν υποδειγματικά το καθήκον τους, δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Η Πολιτεία έχει χρέος να στηρίξει αυτή την οικογένεια, να σταθεί δίπλα της».

Η μαρτυρία της συναδέλφου εφοριακού 

Συγκλονίζει παράλληλα η μαρτυρία μιας συναδέλφου εφοριακού του 56χρονου που είδε τον 45χρονο δράστη να βγάζει το τσεκούρι από το σακίδιο του και να επιτίθεται με απίστευτη μανία στον 56χρονο: «Γύρισα το κεφάλι και είδα ένα άγνωστο πρόσωπο. Υποψιάστηκα ότι ήταν κάποιος συγγενής του συναδέλφου. Έσκυψα στη δουλειά μου. Κάτι άκουσα και σήκωσα το κεφάλι και είδα τον Πέτρο με σκισμένο το κεφάλι, δεν υποψιάστηκα ότι είχε τσεκούρι. Φώναξα Θεέ μου! Γύρισε αυτός και ειπε, είμαι τρελός, άλλος έχει σειρά τώρα, δεύτερος! Είπα από μέσα μου, αυτός σήμερα θα μας φάει όλους. Βγήκα από την πόρτα και εκεί με πρόλαβε και με χτύπησε από πίσω. Από εκεί και πέρα δε θυμάμαι τίποτε. Θυμάμαι μόνο την μυρωδιά του αίματος. Μόλις με χτύπησε έχασα τις αισθήσεις μου. Δε θυμάμαι τίποτε από εκείνο το σημείο και μετά. Ούτε πως με πήραν, ούτε πως με πήγαν στο νοσοκομείο».

Πηγή: Newsit.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.