Κούτσης: «Αυτή είναι η διαφορά του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό»

Metrosport Team05 Δεκεμβρίου 2020

Ο Γιώργος Κούτσης μίλησε στο Metropolis 95.5 για τα λάθη που εντόπισε σε μεταγραφικό επίπεδο στον ΠΑΟΚ, αλλά και τα μεγάλα ατού του Άρη. «Θα τον χρησιμοποιούσα προσωπικά τον Τσόλακ. Θεωρώ θα ήταν ωφέλιμο, από την στιγμή που έχεις ακόμη έναν επιθετικό στο γήπεδο. Και εμένα δεν με έχει πείσει ο Τσόλακ, για τον Εσίτι δεν έχω καλή άποψη. Δεν τον έχω για παίκτη για να αγωνίζεται σε μία τέτοια ομάδα. Είναι αρκετό καιρό στον σύλλογο, νομίζω ότι να φύγει δεν θα λείψει» είπε αρχικά και συνέχισε:  

«Πρέπει να κάνει και αυτός τις επιλογές του. Από την στιγμή που αυτούς έχει, δεν έχει και τον Ιμπραίμοβιτς στην ομάδα. Από την στιγμή που επέλεξε τους Κρέσπο και Βαρέλα για την αρχική ενδεκάδα, εκτίμησε ότι αυτοί είναι οι πιο κατάλληλοι. Αν έβαζε τον Μιχαηλίδη μπορεί να έκανε ένα λάθος και να λέγαμε για απειρία. Θεωρώ ότι μπορείς να πας σε λογική ότι για κάποια παιδιά έκλεισε ο κύκλος τους. Θα πρέπει ο σύλλογος να δει τις επόμενες λύσεις. Λειτουργεί συναισθηματικά. Είναι κάτι που δεν κάνει ο Ολυμπιακός. 

Λειτουργεί εντελώς τεχνοκρατικά. Ο ΠΑΟΚ είναι σε μία τέτοια διαδικασία. Ο κόσμος θέλει τον Βιεϊρίνια, να τον κρατήσουμε, θέλει προπονητή τον Γκαρσία, ας τον κάνουμε. Αυτό κάποιες φορές δεν βγαίνει σε καλό. Δεν αμφισβητώ την αξία του Βιεϊρίνια. Είναι πολύτιμος και χρήματα έδωσε στην ομάδα με την μεταγραφή που έκανε τότε. Αυτά όλα όμως ανήκουν στο παρελθόν. Εάν κρίνουν, αυτοί που κάνουν τις επιλογές, ότι μπορεί να βοηθήσει μαζί τους και εγώ. Δεν συμβαίνει με έναν. Αν είναι ένας να το δεχθώ. Ήταν η σημαία, να τον κρατήσουμε. Αλλά δεν είναι ένας».  

Για τον αγώνα του Άρη με τον Ατρόμητο σημείωσε: «Αυτή την στιγμή ο Άρης έχει σταθερότητα. Χαίρομαι που είναι στον πάγκο του Έλληνας προπονητής. Η απόδοσή του δεν έχει διακυμάνσεις και έχει ταυτότητα. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα για μία ομάδα. Αυτή η σταθερή πορεία και ο συνδυασμός με το αποτέλεσμα του δίνει μία ψυχολογική ώθηση να αντιμετωπίζει τα ματς με μία υπεροχή. Τον Ατρόμητο, το ευρωπαϊκό κάζο, γιατί ήλπιζε για Ευρώπη, ψυχολογικά θα τον επηρεάσει. Οι ομάδες που βρίσκονται στη μέση θα χάσουν τον στόχο τους. 

Ο Ατρόμητος είναι ικανός για το καλύτερο και για το χειρότερο. Ο Χριστοδουλόπουλος είναι εξαιρετικός παίκτης. Θα πρέπει οι παίκτες του Άρη να έχουν την απόλυτη συγκέντρωση στις στημένες φάσεις».  

Για την αμυντική συνέπεια του Άρη υπογράμμισε: «Η άμυνα φέρνει το πρωτάθλημα και τα γκολ στα εισιτήρια. Πρέπει να πας στην ουσία. Οι περισσότερες ομάδες που έχουν επιτυχία είναι αυτές που έχουν την καλύτερη άμυνα. Από την στιγμή που στο ανασταλτικό του κομμάτι είναι καλός να μην τον φοβούνται. Αν έχεις πολύ ποιοτικούς παίκτες δεν θα πας στη φιλοσοφία να δώσω χώρους και να περιμένω. Ο Άκης το διαχειρίζεται πολύ καλά, προσέχει και λέει ότι με τους 4-5 ποιοτικούς ένα γκολ θα το βρω».  

Κατέληξε λέγοντας: «Εκτιμώ ότι οι επιλογές των ομάδων να φέρνουν πολλούς ξένους δεν βγαίνει. Δεν έχουμε δει κάτι φοβερό απ' αυτούς. Εφόσον δεν έχουν αποτέλεσμα μήπως πρέπει να δοκιμάσουν οι ομάδες περισσότερους παίκτες της ακαδημίας; Ο ΠΑΟΚ το έχει κάνει. Αν ο Τζόλης ήταν ξένος ξέρετε τι θα λέγαμε; Αν λοιπόν πριν από λίγο καιρό έβαζες ένα ερώτημα να πάρουμε έναν ξένο ή να βάλουμε τον Τζόλη οι περισσότεροι θα έλεγαν ξένο...»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.