«Ο Τσιγγάρας έτρεξε περισσότερο από τον μ.ό. της Premier League»

Metrosport Team18 Δεκεμβρίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα», φιλοξενήθηκε ο Μάριος Κουτσιμανής. 

Ο προπονητής και αναλυτής ποδοσφαίρου, μίλησε αναφορικά με τις επιδόσεις του Θεοχάρη Τσιγγάρα στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννενα, καθώς ο μέσος του Δικεφάλου έτρεξε 13 χιλιόμετρα εντός αγωνιστικού χώρου, ενώ ο έμπειρος αναλυτής συνέκρινε τους αριθμούς του με επιδόσεις που καταγράφονται στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5: 

Αρχικά για τις επιδόσεις του νεαρού ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, σημείωσε: «Νομίζω ότι έτρεξε περισσότερο από τον Μ.Ο, καθώς οι τιμές που υπάρχουν ανά 90 λεπτά είναι από 11.6 χιλιόμετρα μέχρι 12.1. Αυτά είναι στοιχεία που αφορούν τα δεδομένα στις πρώτες κατηγορίες των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Στην Αγγλία για παράδειγμα, σε ένα σύστημα 4-4-2, οι μέσοι ποδοσφαιριστές τρέχουν κατά μέσο όρο 11.6 και οι επιδόσεις του Τσιγγάρα είναι πολύ περισσότεροι από τα δεδομένα στην Αγγλία».

Για να προσθέσει για την επιβάρυνση των ποδοσφαιριστών: «Ένας παίκτης όσο λιγότερη επιβάρυνση έχει, τόσο πιο εύκολη είναι η αποθεραπεία του, ενώ το περιττό τρέξιμο μπορεί να επηρεάσει την απόδοση του σε στιγμές επέμβασης αλλά και σε προσπάθειες για σουτ. Ένας παίκτης που θα κάνει 12 χιλιόμετρα τα 3.4 χιλιόμετρα είναι περπάτημα, τα 3.2 χιλιόμετρα είναι τζόκινγκ και συνοπτικά μπορούμε να πούμε ότι περίπου τα 7 χιλιόμετρα είναι κατά βάση περπάτημα και χαλαρό τζόκινγκ».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.