Κουρτζίδης: «Ταυτοποιημένος ο δράστης και για την υπόθεση του Χίλτον»

Metrosport Team12 Ιουνίου 2020

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Πάρις Κουρτζίδης.

Ο γνωστός δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι έχει ταυτοποιηθεί, πλέον, ως δράστης και στις δύο υποθέσεις, του Χίλτον και του ξυλοδαρμού του Θανάση Τζήλου, ο ίδιος άνθρωπος.

Το metrosport.gr και το Metropolis 95,5 δεν υιοθετούν τα όσα καταγγέλλονται, τα οποία και διερευνώνται από την Δικαιοσύνη.

«Να τα βάλουμε σε σειρά. Ο δράστης, που είναι, πλέον, επίσημα κατηγορούμενος ως δράστης και στην μία περίπτωση και στην άλλη, είναι στην επίσημη φρουρά του Βαγγέλη Μαρινάκη. Δεν είναι ότι απλά έχουμε συμπτώσεις μετά από ένα ματς του Ολυμπιακού. Έχουμε άνθρωπο τη φρουράς του Βαγγέλη Μαρινάκη στην επίθεση κατά του Τζήλου. Είναι ο ένας εκ των τεσσάρων, έχει πει η αστυνομία, δύο έχει προσδιορίσει ποιοι είναι, ο ένας έχει διαφύγει στο εξωτερικό, αυτός που βρίσκεται στην Ελλάδα, λοιπόν, εγώ έχω πει και από χθες το όνομά του, είναι αυτός που μέσα στους πέντε που έχουν ταυτοποιηθεί και στην δική μου επίθεση, κατηγορούμενος ως δράστης» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Όταν, λοιπόν, έχουμε παραπάνω από απλές συμπτώσεις ενός ματς, πρέπει να συσχετιστούν οι φάκελοι. Είναι ο δράστης, είναι ο Χρήστος Πρωτογεράκης. Εγώ το λέω επειδή μου έχει κάνει και μήνυση επειδή ήταν αθώος και εγώ τον κατηγορούσα. Η ανακρίτρια της Λάρισας, που ολοκλήρωσε το σκέλος των δραστών της δικογραφίας και ζητάει περαιτέρω διερεύνηση για να βρεθούν δύο ακόμη δράστες, δηλαδή, αυτοί που συμμετείχαν στην επίθεση, συν τους ηθικούς αυτουργούς, έχει ταυτοποιήσει και έχει κατηγορούμενο σαν δράστη τον Χρήστο Πρωτογεράκη. Και τον Μαντατά, ο οποίος έχει διαφύγει στο εξωτερικό.

Ο Χρήστος Πρωτογεράκης είναι πλέον ταυτοποιημένος. Σας έλεγα σε παλαιότερα εκπομπές και συνεντεύξεις μου, ότι η αστυνομία και οι εισαγγελικές αρχές εξετάζουν αν εμπλεκόταν και στο Χίλτον. Σας λέω ότι πλέον είναι κατηγορούμενος για στην υπόθεση του Χίλτον ως δράστης. Έχουμε, λοιπόν, την απευθείας σύνδεση ενός ανθρώπου, στενού του συνεργάτη, έχουμε στους φερόμενους, στους υπό διερεύνηση ηθικούς αυτουργούς, έναν ακόμη, που είναι δράστης σε μένα. Είναι φερόμενος ως ηθικός αυτουργός στον Τζήλο και είναι δράστης σε μένα. Και δεν είναι απλά δράστης σε μένα, είναι στους δύο πρωταγωνιστές, είναι στα δύο πρόσωπα που με απειλούσαν ότι θα με σκοτώσουν. Ο ένας είναι κοινός δράστης, σε μένα ο δεύτερος είναι δράστης και φέρεται να είναι ηθικός αυτουργός στην άλλη περίπτωση. Αυτό οφείλει να το διερευνήσει η δικαιοσύνη, η οποία ξαφνικά κωλυσιεργεί.

Το τρίτο στοιχείο που έχουμε, το οποίο είναι αρκετά επιβαρυντικό, ο κ. Συντιχάκης φερόταν το τηλέφωνό του μέσα από τον Ιάσωνος 3, που είναι τα γραφεία της έδρας της Capital του κ. Μαρινάκη, να επικοινωνεί με φερόμενους ηθικούς αυτουργούς και δράστες. Ο ίδιος στο δικαστήριο, στην αγωγή, παρότι ουδέποτε μέχρι εκείνη την στιγμή του δικαστηρίου δεν μου είπε ή δεν μου έστειλε να διαμαρτυρηθεί εγώ έχω αποχωρήσει 1 με 1,5 χρόνο πριν το περιστατικό του Τζήλου και κακώς έχει παραμείνει αυτό το τηλέφωνο στο όνομά μου, εγώ έχω μία εξής απάντηση: ο άνθρωπος μπορεί να λέει και την αλήθεια, μπορεί να έχει δίκιο. Πάλι οι Αρχές οφείλουν να το διερευνήσουν. Όμως έχουμε ένα σίγουρο, πλέον, γεγονός ομολογημένο και σε δικαστήριο. 

Δηλαδή, ότι το τηλέφωνο ναι μεν δεν το χρησιμοποίηση εκείνος, το χρησιμοποίησε κάποιος άλλος αλλά μέσα από την Ιάσωνος 3, την Capital του κ. Μαρινάκη. Επομένως, έχουμε ακόμη ένα στοιχείο που εμπλέκει τα γραφεία του, τα τηλέφωνά του, τους συνεργάτες του. Στη δική μου δε περίπτωση είναι ταυτοποιημένος ως ηθικός αυτουργός. Επομένως, όταν στην υπόθεση του Τζήλου εκκρεμεί να βρεθούν οι ηθικοί αυτουργοί, το πιο εύλογο πράγμα, που θα ανεβάσει τον πήχη στην ελληνική δικαιοσύνη, είναι να συσχετιστούν οι φάκελοι και να αναζητήσει γιατί εδώ έχουμε επαναλαμβανόμενες πράξεις, δεν έχουμε ούτε καν μεταμέλεια. Έχουμε ασυδοσία».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.