Κούρτιτς κι Αουγκούστο: Μένουν ή φεύγουν, τελικά;

Αρις Νικολάκης22 Αυγούστου 2022

Σημειωτόν έκανε προχθές, ο ΠΑΟΚ. Ναι, σημειωτόν. Ακόμη κι αυτό βέβαια, είναι πρόοδος. Ήταν σε ακινησία, βλέπετε, μετά το ναυάγιο στο Κόνφερενς Λιγκ. Και κινήθηκε δίχως να κάνει βήμα μπροστά. Είναι επιτυχία το γεγονός. Με απλά… σημειωτόν έκανε ποδαρικό με το δεξί.. Καλός οιωνός. Τούτο δε, επειδή και με βελτίωση και με ενίσχυση του ρόστερ του οι ελπίδες του… Οι προοπτικές του, εάν θέλετε, για βήματα αλλά και για άλματα μπροστά φέρονται δεδομένες!

Μπορεί τελικά, να νίκησε με την ψυχή του στα στόματα του ο «δικέφαλος» αλλά… Η αιτία της αγχώδους νίκης δεν ήταν η αδυναμία του. Η αστοχία του ήταν. Ανίατη ασθένεια αυτή. Από πέρυσι μέχρι εφέτος ίαση δε φάνηκε στον ορίζοντα του. Αν κι ο Μπράντομ Τόμας – και με το γκολ του και με τις κινήσεις του – έδειξε πως μπορεί, να αποτελέσει… φάρμακο. Ιδιαίτερα στη φάση του 1-0 με την προβολή του, όπως και σε μία άλλη με κεφαλιά - δρώντας ανάμεσα στους ογκώδεις αμυντικούς του Παναιτωλικού – ξεδίπλωσε κάποιες δυνατότητες δεινού σκόρερ. Θα το(ν) δούμε…

Δίχως πάντως, να λησμονούμε πως ο ΠΑΟΚ στερήθηκε των υπηρεσιών των βασικών του φορ. Η παρουσία του Αντρίγια Ζίβκοβιτς και του Νέλσον Ολιβέιρα αναμένεται, να ενισχύσει τον οργανισμό του ΠΑΟΚ. Και να αυξήσει την επιθετική του ισχύ. Αν κι η αναφερόμενη αστοχία του, η ανίατη πολύ, πάρα πολύ καιρό ασθένεια του δεν οφείλεται κυρίως, στην έλλειψη ισχύος. Οφείλεται στο περίσσευμα άγχους στα τελειώματα των φάσεων.

Με έστω ελαφρά ευστοχία, αντί της βαριάς αστοχίας και το Σάββατο, ο ΠΑΟΚ θα είχε καλύτερη εικόνα. Το εύθραυστο 1-0 αποτέλεσε… τροχοπέδη στην προσπάθεια του και μπάλα να παίξει και νίκη άνετη να πετύχει. Κι επειδή πολλή συζήτηση γίνεται για τη φάση του Σενγκέλια, μετά το λάθος τού άπειρου αλλά στέρεου Κουλιεράκη… Δεν θα γινόταν αυτή η συζήτηση εάν κι εφ’ όσον νωρίτερα ο Αουγκούστο δεν αστοχούσε τετ α τετ με τον Ανέστη!

Όλα αυτά φυσικά, με παρόντες πέντε βασικούς στο απουσιολόγιο του Ραζβάν Λουτσέσκου. Βασικούς θεωρητικά επειδή Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια, Νάσμπεργκ, Τσιγγάρας, Ράφα Σοάρες φέρονται ως εν δυνάμει υποψήφιοι για την αρχική ενδεκάδα.

Ακόμη κι έτσι όμως, το ρόστερ του ΠΑΟΚ δεν είναι πλήρες. Το «δεκάρι» είναι μία τρύπα νααααά, στην ενδεκάδα. Τώρα κι ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος έκανε τη… Σφίγγα μέχρι τώρα, μίλησε περί αυτής της σοβαρής έλλειψης. Παρεμπιπτόντως, την έζησε και στην πρώτη του θητεία. Τη ζει και στην δεύτερη. Απλά, τώρα μίλησε για πρώτη φορά ... Εκτός των τειχών!

Πέρα από την ηλίου φαεινότερη έλλειψη «δεκαριού» στον ΠΑΟΚ εμείς θεωρούμε – και να μας συμπαθούν, όσοι διαφωνούν – πως πρέπει, να κλείσουν τα θέματα με Κούρτιτς κι Αουγκούστο. Φεύγουν μέχρι να μείνουν; Μένουν μέχρι να φύγουν; Είναι θέματα ανοικτό. Ορθάνοικτα είναι. Είναι παίκτες υπ’ ατμόν. Και τέτοιοι παίκτες δεν ωφελούν την υγεία της ομάδας τους. Τα θέματα αυτά πρέπει να κλείσουν. Να μείνουν η να φύγουν Κούρτιτς κι Αουγκούστο. Για να ηρεμήσουν κι αυτοί κι η ομάδα τους.

Είναι πρώτιστης προτεραιότητας αυτή η απόφαση του Ραζβάν Λουτσέσκου και του Ζοσέ Μπότο. Δεν βοηθά τον ΠΑΟΚ τη μία ημέρα Κούρτιτς κι Αουγκούστο να είναι με το ένα πόδι εκτός ομάδας. Και την άλλη και με τα δυο εντός ενδεκάδας. Είπαμε. Τούτο βλάπτει σοβαρά την υγεία του ΠΑΟΚ…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.