Κούρτιτς και Τσιγγάρας απογειώνουν τον ΠΑΟΚ

Metrosport Team19 Ιανουαρίου 2022

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΤΑΝΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΪΡΗΣ

Ήταν Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου αποφασίζει έστω και καθυστερημένα να δώσει φανέλα βασικού και την ευκαιρία στον Χάρη Τσιγγάρα. Ο νεαρός παίζει στο παιχνίδι απέναντι στην Λαμία και έκτοτε ο Δικέφαλος τρέχει ένα σερί έξι αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις με νίκες και χωρίς απώλεια βαθμού. 

Και επειδή τίποτε δεν είναι τυχαίο πρέπει να σημειώσουμε πως ο ΠΑΟΚ ποτέ δεν είχε κάνει τέτοιο σερί κατά την διάρκεια της σεζόν. Το πιο εντυπωσιακό; Σε αυτούς τους έξι αγώνες ο Κούρτιτς έχει σκοράρει τα οκτώ από τα 12 γκολ του στο Πρωτάθλημα! 

Ο Χάρης Τσιγγάρας, πραγματικό μηχανάκι στο χώρο του κέντρου έχει απελευθερώσει τον Σλοβένο καθώς νιώθει ασφαλής έχοντας δίπλα αλλά και πίσω του έναν παίκτη που και μπορεί να πιέσει, να κλέψει αλλά και να διορθώσει λάθη κάτι που δεν μπορούσε να κάνει ο Εσίτι. 

Παράλληλα με τον Χάρη Τσιγγάρα ο ΠΑΟΚ είναι πιο επιθετικός και πατά περιοχή με αποτέλεσμα να αναγκάζει τους αντιπάλους να κάνουν πέναλτι τα οποία όταν δεν τα βλέπει σε πρώτο χρόνο ο διαιτητής το βλέπει το VAR. 

Η ουσία είναι πως οι αριθμοί σε κάποιες περιπτώσεις λένε την αλήθεια και στο συγκεκριμένο θέμα αναδεικνύουν τη δουλειά που κάνει μέσα στο γήπεδο αφενός ο Τσιγγάρας και αφετέρου πόσο έχουν απελευθερωθεί οι συμπαίκτες του. 

Για την ιστορία λοιπόν να αναφέρουμε πως με τον νεαρό μέσο βασικό ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει κατά σειρά την Λαμία (2-1), τον ΠΑΣ (0-4), τον Αστέρα Τρίπολης (3-2), τον Παναιτωλικό (2-0) και προχθές τον ΟΦΗ (3-0) για το Πρωτάθλημα. Επίσης κέρδισε και την Λάρισα στο Κύπελλο με 3-1 σε ένα ματς όμως που δεν είχε ο Τσιγγάρας δίπλα του, τον Κούρτιτς αλλά τον Σβαμπ.

Οκτώ γκολ σε πέντε αγώνες

Στα πέντε τελευταία ματς Πρωταθλήματος όπου ο Κούρτιτς ένιωσε την ασφάλεια του Τσιγγάρα δίπλα του σκόραρε οκτώ γκολ! Μέχρι τότε είχε τέσσερα στο Πρωτάθλημα. Ο Σλοβένος σκοράρει ένα απέναντι στην Λαμία, δυο απέναντι στον ΠΑΣ, άλλα δυο στο ματς με τον Αστέρα, ένα απέναντι στον Παναιτωλικό και προχθές άλλα δυο κόντρα στον ΟΦΗ. Δεν είναι επίσης τυχαίο να αναφέρουμε πως στους πέντε τελευταίους αγώνες της η ομάδα έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία της στους τρεις εξ αυτών και έτσι βελτίωσε κατά πολύ την απόδοση της στην άμυνα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.