Κουλιανός: Δίκαια το φαβορί

Νίκος Κουλιανός05 Ιουνίου 2021

Μία εβδομάδα πριν την σέντρα στα γήπεδα της Ευρώπης, όπου και θα φιλοξενήσουν το πλέον αλλαγμένο και περίεργο Euro όλων των εποχών. Βλεπετε ο Μισέλ Πλατινί ήθελε την διεξαγωγή σε πολλές πόλεις της Ευρώπης, ενώ ο κορωνοϊός μας …καθυστέρησε την διοργάνωση κατά ένα έτος. Οι περισσότεροι αναγνώστες μας εδώ και 20 χρόνια γνωρίζεται ότι τα μακροχόνια bet, είναι αγαπημένα στον Κουλ…

Ποιος ξεχνά τον αγαπημένο μας Κλόζε, την Εθνική Ιταλίας στο Μουντιάλ της Γερμανίας, ακόμα και την Πορτογαλία που με τόσο θέρμη στηρίξαμε στο προηγούμενο Euro. Μπροστά μας έχουμε ακόμα μια πρόκληση. Τα δεδομένα διαφορετικά, καθώς τα ματς γίνονται σε πολλές πόλεις, ωστόσο η Αγγλία έχει ένα προβάδισμα καθώς ο τελικός γίνεται στο «Γουέμπλεϊ».

Παραταύτα δεν ψήνομαι και πάλι για τους Βρετανούς. Ναι έχουν καλή ομάδα, ναι το θέλουν πολύ, αλλά θεωρώ διαχρονικά ότι η Εθνική τους πληρώνει το γεγονός, ότι διαθέτει το κορυφαίο και πλέον δυνατό πρωτάθλημα του κόσμου. Οι παίχτες εκεί δίνουν πολύ δυνατές μάχες καθόλη την διάρκεια της χρονιάς και οι παίχτες τα καλοκαίρια στις μεγάλες διοργανώσεις εμφανίζονται…ξεζουμισμένοι!

Ξεκίνησα με την Αγγλία γιατι παραδοσιακά πριν από κάθε μεγάλη διοργάνωση για πολλούς είναι φαβορί αλλά στην πορεία,μας τα χαλάει. Δυνατό φαβορί που θα αποκλείσω είναι και το Βέλγιο. Οι «κόκκινοι διάβολοι» ψάχνουν κι αυτοί το πρώτο τους τρόπαιο, διαθέτουν καλό ρόστερ, σοβαρό προπονητή, ωστόσο θεωρώ ότι κι αυτοί κάπου το χάνουν.

Θα αποκλείσω και δύο μεγάλες ακόμα δυνάμεις του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, καθώς θεωρώ ότι βρίσκονται στο re-building. Πρόκειται για την Ισπανία και την Γερμανία. Τεράστιες σχολές, βαριές φανέλες (ίσως οι πιο βαριές μέσα στο Μιλένιουμ), παραταύτα θεωρώ ότι βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο και δεν θα τα καταφέρουν. Αυτή την φορά θα αποκλείσω και την αγαπημένη μας Πορτογαλία.

Θεωρώ κομματάκι δύσκολο να κάνουν το repeat, καθώς τα χρονάκια του Κριστιάνο είναι πλέον 36 και η Εθνική τους δείχνει κι αυτή, ότι μάλλον έκανε τον κύκλλο της. Συνεπώς ποιες μας έμειναν; Μα φυσικά η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία και στα δικά μου μάτια η Ιταλία του Μαντσίνι.

Οι «τρικολόρ» δίκαια είναι το μεγάλο φαβορί. Ασσύληπτο ρόστερ, πολλές επιλογές top level ποδοσφαιστών, ίδιος προπονητής και φυσικά το μομέντουμ της καλύτερης ομάδας στον πλανήτη. Η Γαλλία θα είναι η βασική μου επιλογή στο 5,50 λοιπόν, καθώς στα δικά μου μάτια διαθέτει όλο το πακέτο για να σηκώσει το Euro,παρότι συμμετέχουν στον «κολασμένο όμιλο» της διοργανωσης με Γερμανία και Πορτογαλία.

Ως μίνι έκπληξη έχω από κοντά την Ιταλία. Το 13.00 για να το πάρει η «σκουντρα Τζούρα» είναι προκλητικό για μια Εθνική που αρνείται να χάσει πεισματικά. Κάνει καλή δουλειά ο Μαντσίνι και, θεωρώ ότι μπορεί να φτάσει τουλάχιστον μέχρι τελικό (6.00)…Θα επιστρέψουμε άμεσα με τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης, όπου η επιλογή μας είναι συνειδητή και βγαίνει μέσα από 4 βασικούς απαράβατους κανόνες…

    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

    Πάμε και στο δια ταύτα…

    ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΓΑΛΛΙΑ 5.50

    ΤΕΛΙΚΟΣ ΙΤΑΛΙΑ 6.00

    Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

    Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
    Προτείνουμε
    This page might use cookies if your analytics vendor requires them.