Κουέστα: Άφησε στη σκιά Ντενίς και Σιαμπάνη

Παναγιώτα Χαλκιά05 Μαρτίου 2022

Με τους καλύτερους οιωνούς άρχισε η εποχή του Χερμάν Μπούργος στον Άρη. Ο Αργεντινός έφερε την ελπίδα και μπορεί ακόμη να μην έχει προλάβει να επιβάλλει τη νοοτροπία του αλλά δείχνει ότι μπορεί να τα καταφέρει.

Το πρόσημο από την μέχρι τώρα παρουσία του είναι θετικό. Παραμένει αήττητος αφού σε δύο παιχνίδια, έχει πανηγυρίσει ισάριθμες νίκες. Το αξιοσημείωτο είναι ότι η εστία έχει παραμείνει ανέπαφη.

Στα παιχνίδια με Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπολης η μπάλα δεν κατέληξε στην «κιτρινόμαυρη» εστία και ο αντίπαλος έκανε λιγότερες φάσεις ενώ και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, όπου στον πάγκο καθόταν ο Τερζής, το μηδέν έμεινε.

Ένα σημάδι που σκορπά την αισιοδοξία καθώς ο Άρης τη φετινή αγωνιστική περίοδο μάζεψε 20 φορές την μπάλα από τα δίχτυα του ενώ στην εκκίνηση της νέας χρονιάς είχε δεχθεί επτά γκολ σε επτά παιχνίδια.

Η άμυνα παίζει καθοριστικό ρόλο στην πορεία μιας ομάδας. Οι αμυντικοί είναι υπεύθυνοι για τη σωστή λειτουργία αλλά ο τερματοφύλακας είναι επιφορτισμένος με το δυσκολότερο κομμάτι. Στα χέρια του κρατά το μηδέν και το γκολ.

Ο Άρης έχει εμπιστευτεί τον Χουλιάν Κουέστα. Ο Ισπανός τερματοφύλακας έχει δεχθεί αρκετή κριτική, έχει τα σκαμπανεβάσματα του αλλά φέτος έχει κερδίσει επάξια τη μάχη από τους άλλους δύο ανταγωνιστές του, Ντενίς και Σιαμπάνη.

Η φετινή σεζόν άρχισε από τον πάγκο για εκείνον στα πρώτα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη αλλά από τη στιγμή που πήρε τα γάντια του βασικού, δεν έχασε τη θέση του. Μετρά συνολικά 18 συμμετοχές και έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του στις 11 εξ αυτών. Πέρασε και ένα τραυματισμό αλλά επέστρεψε δριμύτερος.

Δείχνει πιο σταθερός από τις άλλες χρονιές. Εμπνέει εμπιστοσύνη, οι επεμβάσεις του έχουν αποδειχθεί καθοριστικές και έχουν χαρίσει πολύτιμους βαθμούς στο σύλλογο. Φυσικά, κάνει τα λαθάκια του αλλά δεν μπορούν να του κοστίσουν στη συνολική εικόνα.

Πιο σταθερός

Διανύει την τέταρτη του χρονιά στον Άρη και, ίσως, είναι και η καλύτερη του. Ο Ισπανός πορτιέρο ωρίμασε αγωνιστικά και αυτό φαίνεται και στους αριθμούς του.

Την πρώτη του χρονιά με τα «κιτρινόμαυρα» αγωνίσθηκε σε 30 παιχνίδια. Έκανε 60 αποκρούσεις, τέσσερις παραπάνω (64) επεμβάσεις ενώ κράτησε ανέπαφη την εστία του σε 12 εξ αυτών. Υπέπεσε σε 26 λάθη.

Την επόμενη, ο αριθμός των λαθών έμεινε σταθερός αλλά οι συμμετοχές του μειώθηκαν στις 23. Έκανε 36 επεμβάσεις ενώ είχε 10 λιγότερες αποκρούσεις. Δεν δέχθηκε γκολ σε 13 παιχνίδια.

Πέρυσι αγωνίσθηκε 18 φορές και μέτρησε 10 αποκρούσεις, 18 επεμβάσεις, 12 λάθη ενώ κράτησε το μηδέν σε εννέα παιχνίδια. Βέβαια, η χρονιά σημαδεύτηκε από το λάθος που έκανε στο παιχνίδι κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, όταν δεν είδε τον Ανδρέα Μπουχαλάκη.

Τη φετινή σεζόν έχει φορέσει τα γάντια του βασικού 16 φορές και στις 11 έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Έχει κάνει 39 αποκρούσεις και 40 επεμβάσεις ενώ τα λάθη του έχουν μειωθεί αισθητά (13).

Ντενίς και Σιαμπάνης έμειναν στη σκιά του

Ο Ντενίς ήρθε στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο στον Άρη για να αναλάβει το ρόλο του βασικού τερματοφύλακα αλλά δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά και να δικαιώσει τους ανθρώπους που τον επέλεξαν για να έρθει στην Ελλάδα.

Συνολικά αγωνίσθηκε σε οχτώ παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και κράτησε ανέπαφη την εστία του σε τρία εξ αυτών. Η εμφάνιση του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αύξησε τα αρνητικά σχόλια.

Στα τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος δέχθηκε πέντε σουτ στην εστία, εκ των οποίων τα δύο κατέληξαν στα δίχτυα του ενώ ο αντίπαλος χρειαζόταν μόλις 2.5 τελικές προσπάθειες για να τον κερδίσει.

Η ιστορία εκτυλίχθηκε κάπως διαφορετικά από ότι θα περίμενε και ο ίδιος ο Μάριος Σιαμπάνης. Φόρεσε ξανά τα γάντια του πριν από τρεις εβδομάδες στο παιχνίδι Κυπέλλου του Άρη με τη Λαμία. Οι άλλοι δύο πορτιέρο ήταν απόντες και ο Άκης Μάντζιος τον εμπιστεύτηκε.

Ο νεαρός τερματοφύλακας αγωνίσθηκε έπειτα από 358 (!) ημέρες καθώς η τελευταία φορά ήταν στο εκτός έδρας παιχνίδι του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης στις 30 Ιανουαρίου του 2021.

Η απουσία δεν έδειξε να τον έχει επηρεάσει αλλά και πάλι δεν είναι το πρώτο όνομα για τη θέση κάτω από τα δοκάρια. Φέτος, αγωνίσθηκε σε έξι παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο και κράτησε το μηδέν σε δύο εξ αυτών.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.