Κουδούνης: «Για εμάς στην εστίαση με τα νέα μέτρα, αυτό είναι lockdown»

Metrosport Team30 Δεκεμβρίου 2021

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Εστίασης Θεσσαλονίκης, Χρήστος Κουδούνης, και μίλησε για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης που πλήττουν την εστίαση.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

«Δεν σέβεται κανένας τους επαγγελματίας και οργανώνονται για την κορυφαία μέρα του χρόνου, πληρώνουν χρήματα, παίρνουν μουσικούς και την προηγούμενη μέρα ανακοινώνονται τα μέτρα και τους κλείνουν. Αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις βρίσκονται εκτός κοινωνίας, δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει. Έχουμε πολλές ακυρώσεις ήδη τις τελευταίες ώρες. Επειδή το κράτος πρέπει να έχει έσοδα, αφήνουν τα μαγαζιά ανοιχτά και ας μην χτυπάνε αποδείξεις γιατί δεν έχουν δουλειά. Θα μπορούσε να βγει ο Πρωθυπουργός και να πει να βοηθήσουν και ας μην είναι με χρήματα, να πληρώσουμε τους λογαριασμούς και τα ενοίκια αργότερα. Τώρα απλά μας λέει να κόψουμε τον λαιμό μας. Οι ίδιοι άνθρωποι αποφασίζουν, κάνουν λάθη και βρίσκονται ξανά εκεί και δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες που τους αναλογούν. 

Εδώ και 2-3 εβδομάδες οι ειδικοί μιλάνε για ένα νέο κύμα της πανδημίας, το γνωρίζει η κυβέρνηση ότι θα ερχόταν αυτό το κύμα. Αφού πήρε μια απόφαση να μην κλείσουν τα Χριστούγεννα, ας το πήγαινε μέχρι τέλους. Για εμάς στην εστίαση αυτό είναι lockdown, άσχετα αν είναι τυπικά δεν είναι. Είναι ντροπή για την κυβέρνηση και όσους αποφασίζουν, να καθόμαστε να μαλώνουμε ενώ πεθαίνουν άνθρωποι. Δεν σέβονται τον κλάδος της εστίασης, είναι όλοι στα όριά τους. Αυτό που γίνεται μία μέρα πριν, είναι ντροπή και δείχνει πως δεν υπάρχει σωστή διαχείριση και plan b».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.