Κόσμος κι ομάδα του ΠΑΟΚ (υπο)γράφουν Ιστορία!

Αρις Νικολάκης13 Απριλίου 2022

Το πρώτο βήμα – στη λεωφόρο της πρόκρισης – έγινε. Η Τούμπα θα πλημμυρίσει Αν κι είναι μακρύς και δύσκολος μέχρι το τέλος του αυτός ο δρόμος… Το πρώτο βήμα του ΠΑΟΚ σε αυτόν είναι σημαντικό!

Κι είναι ευχής έργον ο συγχρονισμός των βημάτων του ΠΑΟΚ στην κερκίδα και στο γήπεδο. Δίχως στάλα υπερβολής αυτός ο συγχρονισμός θα είναι άλμα στη λεωφόρο της πρόκρισης. 

Με άλλα λόγια η λειτουργία ως συγκοινωνούντων δοχείων της κερκίδας με το γήπεδο θα είναι το εφαλτήριο για το άλμα του ΠΑΟΚ (με την Ελλάδα στις πλάτες του…) στους Ημιτελικούς του Κόνφερενς Λιγκ.

Κυρίαρχα στοιχεία και στην κερκίδα και στο γήπεδο… Η υπομονή κι η επιμονή! Να χάνεις την υπομονή σου σημαίνει, να χάνεις τη μάχη. Η υπομονή κόσμου κι ομάδας του ΠΑΟΚ δεν πρέπει να χαθεί στιγμή. Κι ο επιμένων νικά…

Το ποτήρι αύριο στην Τούμπα μήτε μισογεμάτο είναι, μήτε μισοάδειο. Ένα ποτήρι είναι. Κι ο ΠΑΟΚ είτε έτσι, είτε αλλιώς να πιεί από αυτό το νέκταρ της πρόκρισης. Για να το κατορθώσει – καθώς περί κατορθώματος και δη μοναδικού θα πρόκειται – χρειάζεται αυτά τα δυο στοιχεία. Συνάμα χρειάζεται, να υπερβούν οι πάντες αύριο στην Τούμπα εαυτούς κι αλλήλους.

Η ρεβάνς στη Θεσσαλονίκη με τη Μαρσέιγ, της οποίας η ισχύς μεγαθηρίου δε μειώνεται αισθητά από τις απουσίες της, ξεκινά από την ήττα του ΠΑΟΚ στη Μασσαλία. Η απλή (ήτοι με +1 γκολ) ανατροπή του 2-1 δεν αρκεί στην κανονική διάρκεια του αγώνα, για την πρόκριση. Οδηγεί στην παράταση. Η πολλαπλή (ήτοι με +2 γκολ) οδηγεί την ελληνική ομάδα στους Ημιτελικούς, στην κανονική διάρκεια του αγώνα. Η ισοπαλία οδηγεί σε αυτούς τη γαλλική.

Αυτά στη θεωρία. Στην πράξη; Κόσμος κι ομάδα του ΠΑΟΚ με υπομονή κι υπομονή πρέπει, να ανέβουν σκαλί, σκαλί την κλίμακα της πρόκρισης. Είναι κατ’ αρχήν ενενήντα και μετά εκατόν είκοσι λεπτά διαθέσιμα… Ίσως κι η διαδικασία των πέναλτι. Ο έλεγχος του ρυθμού σε κερκίδα και γήπεδο θα είναι κρίσιμος. Η ψυχραιμία και στις ευθείες και στις στροφές στη λεωφόρο της πρόκρισης είναι σημαντική. Μα κυρίως, η υπομονή κι επιμονή από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο… Είναι απαραίτητα υλικά για τη συνταγή της επιτυχίας.

Και στο κάτω κάτω της γραφής ομάδα και κόσμος του ΠΑΟΚ εδώ όπου έφθασαν – με την Ελλάδα στις πλάτες τους - θα (υπο)γράψουν Ιστορία!

ΥΓ 1: Για την ιστορία αναφέρουμε την προηγούμενη διαδρομή του ΠΑΟΚ σε τόσο βαθιά νερά ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Έτσι, για να θυμούνται οι παλιοί. Να μαθαίνουν οι νέοι. Ήταν τότε η αγωνιστική περίοδος 1973-74 στο Κύπελλο Κυπελλούχων.

Α’ γύροs 19-9-73: Στην Πολωνία … ΛΕΓΚΙΑ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ- ΠΑΟΚ 1-1 (51ο Τερζανιδηs, 59ο Πιέσκο)

03-10-73: Στην Ελλάδα… ΠΑΟΚ- ΛΕΓΚΙΑ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ 1-0 (80ο Παρίδηs)

Β’ γύροs 24-10-73: Στη Γαλλία… ΛΙΟΝ - ΠΑΟΚ 3-3 (10ο Λακόμπ, 44ο Ασλανίδης, 50ο Τερζανίδηs, 51ο Ντιναλό, 65ο Ραβιέ, 81ο Σαράφηs) 07-11-73: Στην Ελλάδα Τουμπα ΠΑΟΚ- ΛΙΟΝ 4-0 (25ο Παρίδης, 37ο Ασλανίδηs πεν., 61ο Παρίδηs 79ο Σαράφηs)

Προημιτελικοί

13-3-74 Στην Ιταλίία… ΜΙΛΑΝ- ΠΑΟΚ 3-0 (12ο Μπιγκόν, 38ο Μπενέτι, 87ο Κιαρούτζι)

20-3-74 Στην Ελλάδα… ΠΑΟΚ- ΜΙΛΑΝ 2-2 (36ο Σαράφηs, 55ο Μπιγκόν , 71ο Σαράφηs, 77ο Τρζόλντι).

ΥΓ 2: Από εκείνον τον αγώνα με τη ΛΙΟΝ στην Τούμπα – μεταξύ των άλλων - έμεινε στις μνήμες των παλαιών η φαντασμαγορική εικόνα της λήξης με χιλιάδες φελιζόλ να ίπτανται στον ουρανό. Ήταν… Είναι για να τους παλαιούς φίλους του «δικέφαλου» μία εικόνα βγαλμένη από masterpiece χολιγουντιανή ταινία! Δυστυχώς δεν υπήρχαν τότε βίντεο για να απαθανατισθεί. Στο μυαλό όλων τους πάντως, παραμένει έκλαμπρη με χρώματα κι αρώματα δόξας αναλλοίωτα!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.