Κορωνοϊός: Σε ποια περιοχή θα επιβάλλεται ως υποχρεωτικός ο εμβολιασμός - τεράστια τα πρόστιμα!

Metrosport Team02 Μαρτίου 2021

Ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού είναι προαιρετικός… παντού. Στην Ισπανία ωστόσο και πιο συγκεκριμένα στη Γαλικία, η περιφερειακή της κυβέρνηση ετοιμάζεται να λάβει απόφαση υποχρεωτικού εμβολιασμού των περίπου 2,7 εκ. κατοίκων της και επιβολή βαρύτατων προστίμων στους αντιεμβολιαστές!

Ο πρόεδρος της περιφέρειας Alberto Nuñez Feijóo ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό και ότι όσοι δεν συμμορφωθούν απειλούνται με βαρύτατα πρόστιμα που όπως αναφέρουν ισπανικά Μέσα, θα ξεκινούν από τα 1.000 και θα φτάνουν έως τα 60.000 ευρώ!

Σύμφωνα με την απόφαση που αναμένεται να ψηφιστεί από την πλειοψηφία του κοινοβουλίου της Γαλικίας, η «αδικαιολόγητη» άρνηση κάποιου να κάνει το εμβόλιο θα αποτελεί πταίσμα και θα επιβάλλεται χρηματική ποινή ύψους 1.000 έως 3.000 ευρώ.

Σε περιπτώσεις όμως όπου η άρνηση του πολίτη «ενδέχεται να ενέχει κίνδυνο ή πρόκληση σοβαρή βλάβη στην υγεία του πληθυσμού», θα θεωρείται σοβαρό αδίκημα και η ποινή θα κυμαίνεται από 3.000 έως 60.000 ευρώ!

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής καμία κυβέρνηση δεν έχει επιχειρήσει να καταστήσει θεσμικά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό.

Πηγή: Menshouse.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.