Κορωνοϊός: Οκτώ κρούσματα σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Καρδίτσα

Metrosport Team04 Οκτωβρίου 2020

Κατά τον περιοδικό δειγματοληπτικό έλεγχο που διενεργεί ο ΕΟΔΥ στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ) σε όλη την επικράτεια, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τις Περιφέρειες, βρέθηκαν δύο θετικά αποτελέσματα σε προσωπικό ΜΦΗ στην περιοχή της Καρδίτσας.  

Άμεσα ελήφθησαν δείγματα από το υπόλοιπο προσωπικό και τους ωφελούμενους, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό άλλων τεσσάρων κρουσμάτων κορωνοϊού από το προσωπικό της δομής.  

Σε επανέλεγχο που πραγματοποιήθηκε χθες (3/10) εντοπίστηκαν δύο επιπλέον κρούσματα στο προσωπικό.  

Θετικός υπάλληλος σε δύο γηροκομεία  

Στο μεταξύ, εργαζόμενος του Γηροκομείου «Ζωσιμαδών», που λειτουργεί η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, ο οποίος επισκέπτεται και το «Ζωγράφειο» Γηροκομείο του Δήμου Ιωαννιτών, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.  

Στο «Ζωγράφειο», φιλοξενούνται περίπου 30 ηλικιωμένοι, το «Ζωσιμάδων» υποστηρίζει και φιλοξενεί 40 ηλικιωμένους, ενώ λειτουργεί Κλινική Χρονίων Παθήσεων, η οποία προσφέρει φροντίδα σε περίπου 80 άτομα με λειτουργικές δυσκολίες, Ανοιχτό Κέντρο για την Προστασία των Ηλικιωμένων και πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Επίσης, και άλλη υπάλληλος του «Ζωγράφειου» Γηροκομείου έχει βρεθεί θετική στον κορωνοϊό, απουσίαζε, όμως, με άδεια τις τελευταίες ημέρες και δεν είχε επαφή με τους ηλικιωμένους.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.