Κορωνοϊός: Νεκρός 15χρονος σε φυλή του Αμαζονίου

Metrosport Team12 Απριλίου 2020

Κρούσματα και θάνατοι από τον κορωνοϊό δεν υπάρχουν μόνο στις ευρωπαϊκές χώρες, στις ΗΠΑ και στην Ασία, αλλά και στον Αμαζόνιο και πιο συγκεκριμένα σε απομονωμένη φυλή, σκορπίζοντας ανησυχία στις κοινότητες των ιθαγενών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας, ο 15χρονος της φυλής Γιανομάμι που καταγόταν από το χωριό Ρεχέμπε στο ποτάμι Ουραρικοέρα, πέθανε την περασμένη Πέμπτη. Νοσηλευόταν από τις 3 Απριλίου στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο γενικό νοσοκομείο της Μπόα Βίστα.

Το νοσοκομείο δεν έχει αποκαλύψει τα αίτια του θανάτου του, ωστόσο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε πως είχε διαγνωστεί θετικός στον ιό. «Σήμερα επιβεβαιώσαμε ένα κρούσμα στη φυλή Γιανομάμι που μας ανησυχεί πολύ για την υγεία των ιθαγενών» τόνισε ο ίδιος.

Η φυλή Γιανομάμι ζει στα βουνά και τα δάση στα βόρεια της Βραζιλίας και νότια της Βενεζουέλας. Σύμφωνα με την οργάνωση για την προστασία των δικαιωμάτων των ιθαγενών Survival International, πρόκειται για τη μεγαλύτερη σχετικά απομονωμένη φυλή της Λατινικής Αμερικής με πληθυσμό περίπου 38.000 ανθρώπων.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.