Κορωνο-τεστ Superleague: 10-12.000 ευρώ η παρτίδα, το κόστος οι ομάδες

Metrosport Team03 Μαΐου 2020

Από την προσεχή Δευτέρα (4/5) αναμένεται να αρχίσουν τα τεστ για τον κορωνοϊό στους παίκτες των ομάδων της Super League ώστε να γίνει το πρώτο βήμα για την επανέναρξη των προπονήσεων αρχικά και του πρωταθλήματος μετέπειτα. 

Σε πρώτη φάση, λοιπόν, οι παίκτες θα υποβληθούν σε τεστ και θα βρεθούν για λίγα λεπτά στο προπονητικό κέντρο. Τα αποτελέσματα θα είναι έτοιμα την επόμενη ημέρα και οι προπονήσεις αναμένεται να αρχίσουν από Τετάρτη εάν και εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά μέχρι τότε. 

Υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν 10 με 12.000 ευρώ για κάθε παρτίδα των τεστ και το κόστος θα επιβαρύνει αποκλειστικά τις ομάδες. Τα τεστ θα γίνουν από το ιατρικό επιτελείο του κάθε συλλόγου υπό την εποπτεία της υγειονομικής επιτροπής του Υπουργείου Αθλητισμού.

Σε δεύτερη φάση, οι ποδοσφαιριστές θα χωριστούν σε ομάδες των έξι ή οχτώ ατόμων και θα γυμνάζονται σε διαφορετικές χρονικές ζώνες. Οι ομάδες δεν θα αλλάξουν για να είναι πιο εύκολος ο εντοπισμός κάποιου πιθανού κρούσματος. Ο τρόπος με τον οποίο θα αντιμετωπισθεί αυτό δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός. Οι επιλογές ποικίλλουν ανά πρωτάθλημα (καραντίνα μόνο ο παίκτης που έχει προσβληθεί μετά από τεστ σε όλους - καραντίνα όλη η ομάδα – καραντίνα μόνο οι παίκτες που συγχρωτίζονται περισσότερο μαζί του).

Ακόμη, δεν ισχύει ότι πιθανότερη ημερομηνία έναρξης των πλέι οφ και των πλέι άουτ είναι το διήμερο 13-14 Ιουνίου. Αν όλα κυλήσουν ομαλά, ενδεχομένως να αρχίσει και νωρίτερα! Οι προπονήσεις θα διαρκέσουν μάξιμουμ τέσσερις εβδομάδες ενώ θα διεξαχθούν και φιλικά ματς πριν την επανέναρξη. 

Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε και ενημέρωση για τα θέματα που είναι σε εκκρεμότητα, όπως αυτό των παικτών που λήγουν τα συμβόλαια τους στις 30 Ιουνίου. 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.