Κορακάκης: «Ζητήσαμε αγώνες για την Άννα, αλλά δεν έδωσε άδεια η Πολιτική Προστασία!»

Metrosport Team09 Αυγούστου 2021

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Τάσος Κορακάκης.

Ο πατέρας και προπονητής της χρυσής Ολυμπιονίκη του Ρίο Άννας Κορακάκη μίλησε για την εξαιρετική προσπάθειά της στο Τόκιο και τους λόγους που την κράτησαν μακριά από ένα μετάλλιο, υπογραμμίζοντας ότι φέτος δεν είχε κάνει κανέναν αγώνα, καθώς η Πολιτική Προστασία δεν το είχε επιτρέψει! 

Μεταξύ άλλων, ο Τάσος Κορακάκης δήλωσε στον Χάρη Δημαρά:

Για την προσπάθεια της Άννας Κορακάκη και πώς την έζησε: «Όπως τη ζουν ολοι οι προπονητές. Υπήρχε μεγάλη ένταση. Είχαμε ελάχιστους αγώνες λόγω κορωνοϊού αλλά οι αναπτυγμένες στη σκοποβολή χώρες εγχέουν πολύ ανταγωνιστικά πρωταθλήματα και κάποια μίτινγκ. Εμείς κάναμε μόνο 2 αγώνες εδώ και 1,5 χρόνο με αποτέλεσμα να μην είμαστε απόλυτα έτοιμοι για τον τελικό. Ζητήσαμε να γίνουν 2-3 αγώνες στην Ελλάδα. Προσπάθησε η ομοσπονδία αλλά δεν δόθηκε άδεια από την Πολιτική Προστασία. Δυο χρόνια δε γίνεται πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Δεν παίξαμε καθόλου. Η Γερμανία, η Ρωσία και η Κίνα έκαναν αγώνες, έχουν ισάξιους και πολλούς αθλητές έκαναν προκριματικούς και ήταν πιο έτοιμοι. Ζητήσαμε να γίνουν αγώνες άλλα δεν καταλάβαμε με για τι δεν έγιναν. Θα μπορούσαν να γίνουν με κάποια μέτρα, όπως το να ρίχνουμε θυρίδα παρά θυρίδα. Η παρουσία της Άννας ήταν εξαιρετική. Στο αεροβόλο ήταν μια ανάσα από το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ. Είναι 15-16 αθλήτριες πολύ υψηλού επιπέδου, είναι δύσκολο να μπεις στον τελικό».

Αν υπάρχει πίκρα για τη μη κατάκτηση μεταλλίου: «Όχι αλίμονο. Με δυο 6ες θέσεις και ολυμπιακά μετάλλια στο Τόκιο. Το Παρίσι είναι πολύ κοντά και πιστεύω θα είμαστε πολύ πιο έτοιμοι. Θα το παλέψουμε εκεί το μετάλλιο».

Αν θα γίνουν αγώνες: «Τον Οκτώβριο υπάρχουν οι τελικοί των παγκοσμίων κυπέλλων όπου θα συμμετέχουν οι φιναλίστ των Ολυμπιακών Αγώνων και 3-4 καλύτεροι αθλητές στον κόσμο».

Για τη στιγμή που η Άννα μπήκε στο στάδιο ως σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής: «Ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή όπως και η αφή της ολυμπιακής φλόγας. Για μένα είναι πιο σημαντικές κι από μετάλλιο. Ένιωσε πάρα πολύ όμορφα, είναι στιγμές που θα της μείνουν σε όλη της τη ζωή».

Για τις συνθήκες στην Ελλάδα: «Από χώρους είμαστε καλά και ευχαριστούμε τον Άρη Θεοδωρίδη που έφτιαξε το σκοπευτήριο και οι εγκαταστάσεις είναι εξαιρετικές. Το στενάχωρο είναι ότι δεν γίνονται αγώνες και δεν μπορεί η Άννα να ανταγωνιστεί σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Στις περισσότερες ομοσπονδίες υπάρχουν θέματα. Αν η Άννα έχει μετάλλια και έχει σπόνσορες, δε σημαίνει ότι οι άλλοι πρέπει να μείνουν πίσω. Πρέπει να βοηθηθούν για να φτάσουν ψηλά. Μέχρι να φτάσεις εκεί θέλεις κάποια βοήθεια».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.