Ο ξεγραμμένος των προβλέψεων ΠΑΟΚ είναι ένα βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο

Δημήτρης Μπούζας03 Οκτωβρίου 2021

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στους λόγους για τους οποίους η μέχρι τώρα πορεία των κυπελλούχων χαρακτηρίζεται υπερπροσπάθεια. Αν αναλογιστεί κανείς τα όσα σοβαρά και πιεστικά προβλήματα προϋπήρξαν, αλλά και προέκυψαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς, το «ξεκίνημα» της νέας αγωνιστικής περιόδου και ο εξαιρετικός απολογισμός, σου δίνουν το δικαίωμα να επιλέξεις παρόμοιους χαρακτηρισμούς. Κι αυτό, γιατί οι πρωταγωνιστές αυτής της μεγάλης προσπάθειας κατά γενική ομολογία κατάφεραν έναν αγωνιστικό Γολγοθά, να τον μετατρέψουν με την αποφασιστικότητα τους και την κατάθεση ψυχής, σε ένα ισχυρό κίνητρο. Επιπρόσθετα και σε μια ιδιαίτερη πρόκληση και ένα στοίχημα που θα έπρεπε να το κερδίσουν όποια θυσία και αν χρειαστεί να καταβληθεί. 

Το τι κατάφεραν ως τώρα είναι κάτι που φαίνεται και δεν αμφισβητείται. Ο ξεγραμμένος των προβλέψεων ΠΑΟΚ των πολλών προβλημάτων, με τους σοβαρούς τραυματισμούς βασικών και της ανύπαρκτης μεταγραφικής ενίσχυσης, είναι ένα βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο. Ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι διατήρησε αλώβητο το βασικό του κορμό και εμπλούτισε το ρόστερ του με πλειάδα εναλλακτικών λύσεων. Με τα νύχια και με τα δόντια (ή μάλλον με το μαχαίρι στα δόντια) ο Ρουμάνος και οι παίκτες του κέρδισαν δύσκολες μάχες σε μια προσπάθεια να κρατηθούν όρθιοι και κοντά στους στόχους τους. 

Ο Λουτσέσκου προφανώς έχοντας κατά νου και κατά πρώτο λόγο να κερδίσει χρόνο για να ανασυγκροτήσει το εναπομείναν ρόστερ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, επιχείρησε μια κατά μέτωπο επίθεση στα σοβαρά προβλήματα που είχε. Ποντάροντας στις ικανότητες του πίστευε πως υπήρχε το ενδεχόμενο να τα καταφέρει στη διάρκεια του χρόνου. Όμως η σκληρή πραγματικότητα τον υποχρέωσε να αντιληφθεί γρήγορα πως ναι μεν έπαιρνες τις περισσότερες φορές αυτό που ήθελες με ότι... διέθετες, αλλά αυτό δεν θα μπορούσε να κρατήσει για πολύ. Έτσι, έστειλε το μήνυμα του για την ανάγκη της άμεσης ενίσχυσης, παρέχοντας ωστόσο το χρόνο και την ευκαιρία στους έχοντες την ευθύνη, να προβούν σε αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις. Θεωρώντας ότι ο ίδιος είχε κάνει το καθήκον του, κρατώντας την ομάδα σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή. 

Ο Ραζβάν αυτή τη στιγμή ποντάρει στο να κλείσει το πρώτο κομμάτι του ξεκινήματος με μια νίκη στο «Γεντί Κουλέ». Κάτι που θα δώσει και στον ίδιο την ευχέρεια μιας σοβαρής ανασυγκρότησης από τη στιγμή που θα επιστρέψουν αν όχι όλοι αλλά κάποιοι πολύ σημαντικοί παίκτες που απουσιάζουν. Επιπρόσθετα ποντάρει και στην υπερβέβαιη εκπλήρωση της υπόσχεσης του Ιβάν που θα ακολουθήσει στις μεταγραφές του χειμώνα. Με αυτά τα δεδομένα ο αυριανός αγώνας έχει τις δικές του ιδιαίτερες και πολύ σημαντικές διαστάσεις.

ΥΓ1: Θέλεις να διαβάσεις μια σοβαρή κριτική μετά από τους αγώνες του ΠΑΟΚ και είσαι υποχρεωμένος να λουστείς όλες τις ανοησίες κάποιων άμπαλων, μπουρδολόγων και χολερικών, των οποίων οι προθέσεις, οι δεσμεύσεις και οι παντός είδους αγκυλώσεις ευτελίζουν τα πάντα. Είναι φορές που σε αηδιάζουν. Αφενός έχουν μεσάνυχτα από ποδόσφαιρο οι συγκεκριμένοι και αφετέρου με τη συμπεριφορά τους αποπροσανατολίζουν, δηλητηριάζουν και διχάζουν τον κόσμο του ΠΑΟΚ.

ΥΓ2: Ένα μήνυμα στον εγγονό του αείμνηστου μεγάλου ΠΑΟΚτσή Κώστα Μαρτινίδη. Τον παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.