Κόουτς αλλά και παίκτες υποσχέθηκαν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους

Δημήτρης Μπούζας11 Μαΐου 2022

Σε μία πολύ σημαντική «σύναξη», η οποία εξελίχθηκε σε μια αντίστοιχη εκ βαθέων εξομολόγηση και ανάληψη ευθυνών, ο Λουτσέσκου με τους παίκτες του δήλωσαν αποφασισμένοι «να αλλάξουν την κατάσταση», αναστρέφοντας το κλίμα.

Την ειλικρινή αυτοκριτική και την ανάλογη ανάληψη ευθυνών την είχαμε θεωρήσει απαραίτητη και την είχαμε ζητήσει εδώ και πολύ καιρό. Δυστυχώς δεν έγινε έγκαιρα. Ωστόσο και αυτή τη στιγμή μπορεί να αποτελέσει την αρχή ή το κίνητρο για μια αφύπνιση αγωνιστική που την έχει απόλυτη ανάγκη η ομάδα, η οποία βρίσκεται στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος και είναι υποχρεωμένη να υπερασπιστεί και τον τελευταίο στόχο της χρονιάς. Τα όσα κατατέθηκαν στην εν λόγω «σύναξη» αφορούν και το «χθες» και το «σήμερα». Ο Ρουμάνος κόουτς και οι παίκτες του μετά και από το νέο σοκ των Ζωσιμάδων, ένιωσαν την ανάγκη να καθίσουν στο «ίδιο τραπέζι» και από κοινού να αποφασίσουν για αυτό που φταίει, αλλά και για το πως θα αντιμετωπιστεί η αιτία αυτής της απρόβλεπτης και αυτοκαταστροφικής οπισθοδρόμησης. Αφαιρώντας τον παράγοντα (τραυματισμοί) που δεν έχει σχέση με τη δική τους απόδοση και εικόνα, αντάλλαξαν γνώμες και σε μερικές των περιπτώσεων κάποιοι θαρραλέοι ανέλαβαν και τις ευθύνες που τους αναλογούν. Το σημαντικό και ως εκ τούτου και ζητούμενο στη συγκεκριμένη παρορμητική...«σύσκεψη», είναι το τι αποφασίστηκε τελικά. Από ότι διέρρευσε, εκείνο με το οποίο έκλεισε τον κύκλο της η συνάντηση, ήταν μια υπόσχεση που δόθηκε από όλους (κόουτς και παίκτες) πως θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να αναστρέψουν το υπάρχον αρνητικό κλίμα και για να ενισχύσουν την ψυχολογία τους, προκειμένου να διασφαλίσουν τα μέχρι χθες «κεκτημένα». Τα οποία είναι όπως αντιλαμβάνεστε η δεύτερη θέση και οι ιδανικές προοπτικές – καλή ψυχλογία - κατάκτησης του κυπέλλου. Η υπόσχεση βέβαια τη συγκεκριμένη στιγμή απαιτεί και άμεση εκπλήρωση. Κι αυτή θα πρέπει να επιβεβαιωθεί και να ολοκληρωθεί σε ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα ποιοτική που παίζει θα λέγαμε αν όχι τα ρέστα της, αλλά ένα σημαντικό χαρτί για την ευρωπαϊκή της τύχη. Με δεδομένα τα προβλήματα απουσιών που υπάρχουν (ελάχιστες και όχι βέβαιες κάποιες επιστροφές), η σημερινή αποστολή θεωρείται και είναι πολύπλευρη και σημαντική. Ως εκ τούτου επιβάλλεται να επιβεβαιωθεί και η ιδιαίτερη υπόσχεση που έδωσαν όσοι συμμετέχουν σε αυτήν, να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Στο περιθώριο και στη σημερινή αγωνιστική παίζονται πολλά. Κι αυτό, γιατί έχουμε άλλες δύο συναντήσεις, από την έκβαση των αποτελεσμάτων των οποίων, μπορούν να προκληθούν ενδιαφέρουσες εξελίξεις. Στο Φάληρο ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό, με τον Μαρτίνς αναφερόμενο στον αγώνα που έδωσε η ομάδα του με τον Άρη και σε όσα ανόητα κυκλοφόρησαν, να δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να αμφισβητήσει την αξιοπρέπεια της ομάδας του και ότι είναι σύμφωνα με την ποδοσφαιρική λογική το να χρησιμοποιεί πλέον εφεδρείες. Κάτι που αναμένεται με ενδιαφέρον να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί (εμείς πιστεύουμε μάλλον το δεύτερο) στην κόντρα της ομάδας του με τον Παναθηναϊκό. Συζήτηση μπορεί να έχουμε επίσης για τον άλλο αγώνα, με τον ΠΑΣ υποχρεωμένο να αποδείξει ότι παραμένει ομάδα η οποία διεκδικώντας την γενική εκτίμηση όπως την έχει κερδίσει με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της, θα τηρήσει τις αρχές της.

ΥΓ: Διάβασα και σας μεταφέρω μια πολύ ενδιαφέρουσα είδηση: «Σε καταγγελία κατά 5 ΠΑΕ προχώρησαν οι 24 πρώην επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, που απευθύνθηκαν σε όργανα της ΕΠΟ και της ΟΥΕΦΑ ζητώντας να μην χορηγηθεί άδεια συμμετοχής για τις εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις στις συγκεκριμένες ομάδες, αν πρώτα δεν εξοφλήσουν ή διακανονίσουν τις οφειλές τους προς τους καταγγέλοντες. Η καταγγελία που στρέφεται κατά των αθλητικών διαδόχων ΠΑΕ ΑΕΚ, ΠΑΕ Άρης, ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, ΠΑΕ ΟΦΗ, ΠΑΕ Ιωνικός, υπογράφεται από τον Γιώργο Παναγόπουλο πληρεξούσιο δικηγόρο πρώην παικτών, Παντελή Καφέ, Γιάννη Αραμπατζή, Ευθύμη Κουλουχέρη, Κώστα Καπετάνου, Μανώλη Παπαστεργιαννού, Γρηγόρη Παπαζαχαρία, Στέλλιου Τσουκάνη, Ρικάρντο Φατί, Μιχάλη Κύργια, Βασίλη Μπλέτσα, Μάρκου Μαραγκουδάκη, Στράτου Γκαρόζη, Δημήτρη Μπιλιλή, Δημήτρη Αθανασίου, Βλάτκο Γκόσεφ, Γκεόργκι Σεϊτάνοφ, Λάμπρου Κεφαλούκου, Περικλή Μπουσινάκη, Ντιόγκο Σιστόν, Μαρσέλο Νταμιάνο, Νίκου Γαλά, Χρήστου Μπούρμπου, Αλέξη Περογαμβράκη και Ματίας Βερόν. Οπως υποστηρίζουν στην αγωγή τους, με αδειοδότηση των συγκεκριμένων ΠΑΕ, αλλοιώνεται η διαδικασία τόσο των πλέι οφ, όσο και των πλέι άουτ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.