Κωνσταντόπουλος: «Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται πιο σταθερό από τον Πασχαλάκη»

Metrosport Team31 Μαΐου 2022

Ο Ντίμι Κωνσταντόπουλος μίλησε στο Metropolis 95.5 για τον τελικό του Champions League και την κατάκτηση του τροπαίου από την Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και τους γκολκίπερ του ΠΑΟΚ και του Άρη. «Λόγω της θητείας μου στην Αγγλία ήμουν με την Λίβερπουλ, αλλά είχα την εντύπωση ότι η Ρεάλ θα τα καταφέρει λόγω της εμπειρίας και της πνευματικότητας που έχει. Πέρασε από μεγάλους αντιπάλους για να φτάσουν εκεί, σε αντίθεση με την Λίβερπουλ.

Πολλοί θα λένε ότι δεν κέρδισε αυτός που έπαιξε καλύτερα. Η Ρεάλ δούλεψε το πλάνο της στο 100%. Είδαν ότι δεν μπορούν να τους πιέσουν, γιατί έχουν ποιότητα στο κέντρο, αλλά η Λίβερπουλ έχει μεγαλύτερη ενέργεια. Οι παίκτες της Ρεάλ στο κέντρο είναι μεγαλύτερης ηλικίας, αρκέστηκε σε αυτό το παιχνίδι και δικαιώθηκε. Αρα ήταν δίκαιο. Ο Κουρτουά ήταν μακράν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα. Στην Αγγλία λένε ότι ένας καλός τερματοφύλακας μπορεί να σου δώσει οκτώ με δέκα βαθμούς κατά την διάρκεια της σεζόν.

Είναι γεγονός, το έχω δει και εγώ στην καριέρα μου στην Αγγλία. Μπορεί να κάνει την διαφορά και να κερδίσεις πρωτάθλημα από αυτό. Στην Αγγλία δίνουν μεγάλη προσοχή στη θέση «1»» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Μετά την χρονιά που έκανε φέτος ο Κουρτουά είναι ασέβεια να μην είναι στο τοπ των παικτών. Ήταν τρομερός σε ολες τις διοργανώσεις που έπαιξε η Ρεάλ. Είπε ότι τον βοήθησε η πρώτη απόκρουση που έκανε στο ματς. Συμφωνώ, η θέση μας πάει με την ψυχολογία. Οι γκολκίπερ που είναι στην κορυφή είναι αυτοί που μπορούν να διαχειριστούν τα σκαμπανεβάσματα στην ψυχολογία.»

Για την αποχώρηση του Πασχαλάκη σημείωσε: «Το άκουσα. Για μένα είναι καλός, είναι γεμάτος από στοιχεία και προσόντα. Εχει ορισμένα κενά σε θέματα τακτικά, τεχνικά και στο πως λειτουργεί σε θέμα αποφάσεων. Αλλά αυτά δουλεύονται. Αν είχε και αυτά θα πήγαινε και παραπάνω. Αυτό που δεν τον κάνει τοπ είναι τα σκαμπανεβάσματα στη σταθερότητα. Είναι το κυριότερο σε μία ομάδα πρωταθλητισμού. Κατά τα άλλα σαν γκολκίπερ μπορείς να βελτιώνεσαι μέχρι το τέλος. Εγώ έκανα την καλύτερή μου χρονιά στα 36. Εγώ αν ήμουν στον ΠΑΟΚ θα δούλευα μαζί του, αν δεν δουλευτεί σε αυτά ο ΠΑΟΚ χρειάζεται πιο σταθερή λύση. Ο Σα πριν πάει στη Γουλβς δεν έκανε πολλά λάθη και αυτό έκανε την διαφορά.»

Για τον Κουέστα τέλος ανέφερε: «Ο Κουέστα έκανε καλή χρονιά, μείωσε τα λάθη του, αλλά βοηθήθηκε και από την ομάδα που ήταν βελτιωμένη με τον Μπούργος. Επαιξε και αυτός τον ρόλο του στην πορεία της ομάδας.»

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.