Κωνσταντινίδης: «Δεν ήθελε να επιβληθεί με τη βία αλλά με το λόγο του ο Μανάβης - Ήρθε η ώρα να γίνει ευρωπαϊκός ο σιδηρόδρομος»

Metrosport Team16 Μαρτίου 2023

Για τον ηγέτη της ασπρόμαυρης κερκίδας που έφυγε από τη ζωή, Μάκη Μανάβη, και τον ελληνικό σιδηρόδρομο μίλησε ο συγκοινωνιολόγος, Σταύρος Κωνσταντινίδης, στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο». Δεν θα μπορούσε, πάντως, να μην σχολιάσει και το φονικό δυστύχημα των Τεμπών λόγω και της εξειδίκευσής του.

Για τον Μανάβη: «Μεγάλωσα με τη φιγούρα του. Ήταν το ελάχιστο που μπορούσα να κάνω το να γράψω για αυτόν τον άνθρωπο. Δεν είχε ενδιαφερον για τίποτα άλλο. Εϊχε μια ιδεολογική σύνδεση και ταύτιση με τον ΠΑΟΚ. Δεν ήταν κάτι τυπικό αλλά ταυτιζόταν στο ακέραιο. Ήταν μια λογοτεχνική και θεατρική φιγούρα.

Ο Μάκης είχε μια ενσυναίσθηση, ένα μπρίο και μια γλώσσα που έμοιαζε με ποίηση. Είχε το γλωσσικό αφήγημα και αυτό τον έκανε και ηγέτη της κερκίδας. Οι ατάκες του έμειναν στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ήταν αδιανόητο όταν σε καθοδηγούσε στην κερκίδα. Δεν ήθελε να επιβληθεί με τη βία αλλά με το λόγο του. Η καθημερινότητα του ήταν απόκοσμη. Δεν παντρεύτηκε, δε δούλεψε και έμεινε με τη μητέρα του. Είχε μια ιδεολογική συσχέτιση με τον ΠΑΟΚ».

Για την τραγωδία των Τεμπών: «Δεν τον αγάπησε ποτέ και δεν τον κατάλαβε τον σιδηρόδρομο η Ελλάδα. Η πολιτική τάξη έδωσε βαρύτητα στο οδικό δίκτυο και την αυτοκίνηση. Δεν υπήρχε εξωτερικό κίνητρο να αναπτυχθεί ο σιδηρόδρομος. Επενδύθηκαν πολλά χρήματα χωρίς να υπάρχει ποιότητα. Είναι μια πονεμένη ιστορία που υπάρχει και διαχρονικές οι πολιτικές ευθύνες. Η νεολαία μετακινείται με το τρένο και αγκάλιαζε τον σιδηρόδρομο. Είναι μια ευκαιρία να αλλάξουν όλα. Κάνω έκκληση να γίνει ο σιδηρόδρομος ευρωπαϊκός. Ήρθε η ώρα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.