«Κομβική» η αγωνιστική για τέσσερις από τους έξι

Δημήτρης Μπούζας08 Μαΐου 2022

Το αποτέλεσμα από το ΟΑΚΑ, το «Κλεάνθης Βικελίδης» και από τους «Ζωσιμάδες» μπορεί να αποτελέσει δικλείδα ασφαλείας , αλλά και αρχή περιπέτειας για κάποιους από τους σημερινούς μονομάχους.

Ασφαλώς δεν χρειάζεται να διευκρινίσουμε ποιοι είναι οι τέσσερις που αγωνιούν και ποιο οι δύο που δεν νοιάζονται και δεν τους απασχολεί τι θα γίνει σήμερα. Από τους τέσσερις, οι τρεις (Αρης, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ) αγωνιούν για την εξασφάλιση της ευρωπαϊκής τους συμμετοχής, με τον τέταρτο (ΠΑΟΚ) θεωρώντας σίγουρη την δική του (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) να προβληματίζεται γενικά. 

Οι ρωγμές σε ένα ρόστερ που ήδη ξεπέρασε τα όρια του, οι πολλές και βασικές απουσίες (Κρέσπο, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά, Αουγκούστο, Βιεϊρίνια, Καντουρί) δυσκολεύουν αφάνταστα το έργο του Λουτσέσκου, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι επιχείρησε αναγκαστικά αρκετά εκτεταμένα rotation, μερικά εκ των οποίων αποδείχθηκαν και αναποτελεσματικά. Απέναντι του ο δικέφαλος έχει έναν αξιόμαχο αντίπαλο, μια ομάδα σοβαρή που διεκδικεί στα πλέι οφ μια διαρκή επιβεβαίωση του αξιακού αγωνιστικού της κώδικα.

 Η προσθήκη του πολύ φορμαρισμένου και κορυφαίου Γιαννιώτη επιθετικού Περέα, μετά την αθώωση του (δίκαιη αλλά αν υπήρχε άλλος αντίπαλος αντιλαμβάνεστε ότι δεν θα είχαμε αθώωση), προσθέτει άλλον έναν μπελά στον Ραζβάν. 

Ο οποίος μαζί με τους παίκτες του σίγουρα θέλουν μέσα από τα υπόλοιπα πλέι οφ (ενόψει τελικού), αρχής γενομένης από τη σημερινή μάχη, να ανεβάσουν το επίπεδο της αυτοπεποίθησης τους. Το αν μπορεί να υπολογίζει ο Λουτσέσκου την τελευταία στιγμή σε κάποια επιστροφή βασικού, είναι κάτι στο οποίο μόνον αυτός μπορεί να απαντήσει, από τη στιγμή που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα την κατάσταση των παικτών του. Το παιχνίδι είναι δύσκολο. 

Με την ελπίδα ότι στα δύσκολα εμφανίζεται ο σοβαρός, πειθαρχημένος και μαχητικός ΠΑΟΚ, οι οπαδοί του περιμένουν μια αντίδραση, που θα οδηγήσει στην διαγραφή σκληρών εντυπώσεων, όπως το γεγονός της απουσίας νίκης στα τελευταία συνεχόμενα οκτώ παιχνίδια των αετών.

Περνώντας στο δεύτερο παιχνίδι το οποίο αφορά τον Άρη, έχουμε να πούμε ότι το κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ εκπέμπει μεγάλη αισιοδοξία και αναφέρει: «Ο Μπούργος έχει πάρει τις αποφάσεις του. Δίνει ιδιαίτερο ρόλο στους Μαντσίνι, Πάλμα, Εντιαγέ και εξουσιοδοτεί με ηγετικές πρωτοβουλίες τον φορμαρισμένο Ιτούρμπε. Το ηθικό είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Η παρουσία και η στήριξη του κόσμου θεωρείται σίγουρη. Η ευκαιρία για τον Άρη παρουσιάζεται ιδανική, από τη στιγμή που ο αντίπαλος του όπως επίσημα δηλώνει, έρχεται με εφεδρείες. Πέρα από αυτό, υπάρχει και η προσδοκία πως θα βγει κερδισμένος από το αποτέλεσμα της σύγκρουσης των δύο Αθηναίων στο ΟΑΚΑ, που έχουν τους ίδους στόχους μαζί του. Αξίζει να αναφερθούμε στο ερυθρόλευκο ρεπορτάζ, το οποίο ενημερώνει: 

«Ο Πορτογάλος κόουτς έδωσε ήδη το στίγμα του από την Τούμπα, δηλώνοντας πως: «Είναι ευκαιρία να δοκιμάσουμε παίκτες όπως ο Φαντιγκά, ο Κίτσος, ο Σουρλής και ο Τζολάκης. Πρέπει να δώσουμε χρόνο συμμετοχής, γιατι έχουμε την ανάγκη να αξιολογήσουμε τους παίκτες μας ενόψει της νέας σεζόν». Σε αυτούς να προσθέσουμε και τους Ξενιτίδη, Μπαγκαλιάνη και Κίνκουε, όπως και όσους δεν χρησιμοποιήθηκαν στην προηγούμενη περίοδο όσο θα έπρεπε. 

Παίκτες δηλαδή όπως ο Μαντού Κανέ, ο Πιέρ Κουντέ, ο Κώστας Φορτούνης (δεν θα αγωνιστεί σήμερα πάντως) και ο Ρόνι Λόπες». Επαναλαμβάνουμε ότι για τον Άρη όλα αυτά συνθέτουν μια ιδανική ευκαιρία. Ας την αρπάξει απο τα μαλλιά. Συνοψίζοντας, θεωρούμε και χαρακτηρίζουμε κομβική την αυριανή αγωνιστική, από τα αποτελέσματα της οποίας θα εξαρτηθούν πολλά θετικά ή αρνητικά. Τα περισσότερα βέβαια έχουν σχέση με την διεκδίκηση των ευρωπαϊκών εισιτηρίων.

ΥΓ1:Στο χθεσινό σημείωμα είχαμε μία θεαματική εκτροπή! Αντί για το ρήμα διαφωνώ, μπήκε ακριβώς το αντίθετο, το συμφωνώ. Άλλα γράψαμε, άλλα διαβάσαμε. Σε ένα σημειο του κειμένου και αναφερόμενοι στους μετά Χριστόν προφήτες οι οποίοι στη συγκεκριμένη περίπτωση του ΠΑΟΚ έρχονται σήμερα να ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ασθμαίνοντας και ψελλίζοντας σε όσα μέχρι χθες όχι απλά υποστήριζαν αλλά και υμνολογούσαν. Σχεδόν έντρομοι διαβάσαμε αντί του ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ να ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ. Ζητούμε συγνώμη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.