Κομιανίδης: «Πρωτόγνωρη εμπειρία, δουλειά και μόνο δουλειά»

Στέλιος Παρθενάκης16 Μαρτίου 2022

Κάτι διαφορετικό έγινε στον αγώνα του Ηρακλή με τον Ολυμπιακό με μια ιδιαίτερη σημασία για το μέλλον του συλλόγου. Ο Κώστας Μέξας, για να συμπληρώσει την 7άδα που απαιτείται προώθησε δύο νέα παιδιά, τον 16χρονο Παναγιώτη Αργυρούλη και τον 15χρονο Γιάννη Κομνιανίδη για να δώσουν ορισμένες λύσεις και να ξεκουράσουν όταν χρειάζονταν τους βασικούς. 

Οι δύο πιτσιρικάδες πήραν χρόνο συμμετοχής, με τον πρώτο να αγωνίζεται 15 λεπτά έχοντας 2 πόντους και 1 ριμπάουντ, ενώ ο δεύτερος έπαιξε για 8 λεπτά καταγράφοντας 2 πόντους και 1 ριμπάουντ με τη σειρά του. 

Ο Γιάννης Κομνιανίδης έκανε ντεμπούτο στη Stoiximan Basket League σε ηλικία 15 χρονών, επτά μηνών και 10 ημερών. Έτσι έγινε ο δεύτερος νεότερος παίκτης που αγωνίστηκε με τους «κυανόλευκους» στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Μικρότερος το έκανε μόνο ο Νίκος Ψωμάς-Λυμπάρης που έκανε ντεμπούτο σε ηλικία 15 χρόνων, 5 μηνών, 15 ημερών (Ηρακλής-ΚΑΟΔ). 

Ο νεαρός άσος του Ηρακλή βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στα τμήματα υποδομής και δίνει τον καλύτερό του εαυτό στις προπονήσεις με σκοπό να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Πάντα υπό την καθοδήγηση των γονιών του και των προπονητών του. 

Το metrosport.gr επικοινώνησε με τον νεαρό γκαρντ του Ηρακλή, ο οποίος έζησε με τον δικό του τρόπο τον απρόσμενο νέο. 

«Ήταν βράδυ Πέμπτης όταν με πήρε ο πατέρας μου και μου είπε πως θα είμαι στην αποστολή για το ματς με τον Ολυμπιακό. Η αλήθεια είναι ότι ξαφνιάστηκα, αλλά φρόντισα να κάνω αυτό που πρέπει, για να είμαι έτοιμος ψυχολογικά και αγωνιστικά», μας είπε αρχικά. Όλοι οι νέοι αθλητές θα πρέπει να ανταποκρίνονται σε σχολείο και προπονήσεις, οπότε είναι μαθημένος στα δύσκολα. 

«Την επομένη της Πέμπτης βρέθηκα στην προπόνηση για να μάθω όσο γίνεται το παιχνίδι της ομάδας και να είμαι έτοιμος σε ότι μου ζητηθεί. Σίγουρα, ένα άγχος υπήρχε, αλλά ήταν μεγάλο και το κίνητρο. Ο κ. Μέξας και οι άμεσοι συνεργάτες του μου είπαν να είμαι ο εαυτός μου μέσα στο παρκέ και αυτό έκανα», τόνισε στη συνέχεια. 

Για όσους δεν έχουν βρεθεί σε αυτή τη θέση δεν είναι καθόλου εύκολο, αλλά συνάμα είναι και συναρπαστικό. 

«Όταν μου ζητήθηκε να μπω στον αγωνιστικό χώρο, ήταν ένα πρωτόγνωρό συναίσθημα. Πολλοί ξένοι του Ολυμπιακού μου έλεγαν στα αγγλικά καλή δουλειά, εγώ από τη μεριά μου προσπάθησα να κάνω αυτά που μου ζήτησαν οι προπονητές, τους οποίους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη τους». 

Πως είναι όμως να παίζεις ξαφνικά αντίπαλος με παίκτες όπως είναι ο Κώστας Σλούκας στα 15 σου. 

«Ήταν από τις πιο ωραίες εικόνες για μένα να παίζω μαζί με τον Κώστα Σλούκα. Είναι ένας αθλητής πρότυπο για μένα, παίζουμε στην ίδια θέση και έχει καταφέρει πολλά πράγματα. Γενικά, η συμμετοχή μου είναι μια εμπειρία που πάντα θα θυμάμαι, μου δίνει κίνητρο για τη συνέχεια και το απήλαυσα με κάθε τρόπο». 

Όσο για τη συνέχεια η συνταγή δεν αλλάζει για τον Γιάννη Κομνιανίδη, που έχει μάθει να δουλεύει πολύ και να είναι ταπεινός. «Η βελτίωση έρχεται μέσα από τη δουλειά και τους στόχους που πετυχαίνεις. Μέσα από την προπόνηση ελπίζω να φτάσω όσο πιο μακριά γίνεται. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια παρά μόνο δουλειά», τόνισε εν κατακλείδι. Σίγουρα, πάντως, ο νεαρός γκαρντ του Ηρακλή θα θυμάται για πολύ καιρό αυτό που έζησε στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό και όλο το μέλλον είναι μπροστά του!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.