Κολλήγα (τεχν. διευθύντρια Άρη): «Ο διαιτητής έδωσε την αμοιβή του στη μνήμη του Άλκη»

Metrosport Team06 Φεβρουαρίου 2022

Η πρώην παίκτρια και νυν τεχνική διευθύντρια του ποδοσφαιρικού τμήματος της γυναικείας ομάδας του Άρη, Ρία Κολλήγα, φιλοξενήθηκε στο Metropolis 95.5 και μεταξύ άλλων μίλησε για τον αδικοχαμένο Άλκη και τη κίνηση του διαιτητή από το σημερινό (6/2) αγώνα που δεν την έχει συναντήσει ξανά.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη δολοφονία του Άλκη: «Κερδίσαμε με 2-0 σήμερα (6/2), κάτω από ένα βαρύ κλίμα εδώ και αρκετές ημέρες από τότε που έχει γίνει, ούτε για εμάς είναι εύκολο. Προσπαθούμε να ξεπεράσουμε το σοκ που έχουμε υποστεί από αυτή την τραγωδία.

Αυτό που λέω συνέχεια στα κορίτσια μου και στους προπονητές είναι ότι τέτοια πράγματα δεν πρέπει να συμβαίνουν, είναι πολύ ξένα για τον αθλητισμό, δεν χωράει τόση βία στον αθλητισμό. Ο αθλητισμός είναι για να ενώνει και όχι για να χωρίζει. Δυστυχώς όμως είναι πολύ γνώριμα τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Αρχικά θα ήθελα εκ μέρους όλων των παιδιών και όλου του τμήματος των γυναικών μα δώσουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου Άλκη. Το πρωί η αποστολή συγκεντρώθηκε στο "Χαριλάου", πήγαμε και αφήσαμε στη μνήμη του Άλκη μια μπλούζα του τμήματός μας και ανάψαμε κάποια κεράκια. 

Στη συνέχεια και με συνεννόηση και με τον κ.Μπαντή, τον πρόεδρο του ΠΣΑΠ, μας δόθηκαν κάποια μπλουζάκια, τα οποία είχαν ένα μήνυμα με τελευταία λόγια του Άλκη, πριν κλείσει, δυστυχώς, για πάντα τα μάτια του.

Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη του παιχνιδιού και έχουμε δηλώσει πως η δική μας η ομάδα θα το τηρήσει μέχρι το τέλος της αγωνιστικής, φορώντας μαύρα περιβραχιόνια. Καθώς και στο 19ο λεπτό σταματήσαμε, με παρότρυνση δική μου στο διαιτητή.

Ένα μήνυμα θέλω να στείλω θέλουμε να έχουμε φιλάθλους και όχι τέτοιου είδους οπαδούς».

Για αν έχουν υπάρξει βίαια περιστατικά στο γυναικείο ποδόσφαιρο: «Δεν είναι τόσα έντονα τα φαινόμενα, αλλά δεν σας κρύβω ότι δυστυχώς κι εμείς έχουμε ζήσει, όχι τόσο σκληρές εικόνες, αλλά ζήσαμε αρκετά δύσκολες στιγμές και ειδικά κάποιες ομάδες που απαρτίζονται με 13-14χρονα παιδιά. 

Προσπαθούμε να διδάξουμε στα παιδιά μας, τουλάχιστον η δική μας ομάδα, ότι αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να υπάρχουν και όταν θα πάτε να δείτε άλλον αγώνα να μην συμπεριφέρεστε με αυτόν τον τρόπο.

Δεν έχει συμβεί σε παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, που ίσως υπάρχει και μια άτυπη κόντρα της πόλης, έχουμε αντιμετωπίσει πολύ κακές έδρες σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. 

Δεν ξέρω αν φταίει ο Άρης ή αν φταίει γενικά η παιδεία που έχουμε σαν αθλητική παιδεία. 

Στο τέλος του παιχνιδιού μου έκανε απίστευτη εντύπωση, είμαι 21 χρόνια στο χώρο δεν το έχω ξανασυναντήσει. Μετά το τέλος του παιχνιδιού και περιμέναμε πριν φύγει η αποστολή του Άρη ήρθε ο διαιτητής του αγώνα. Του δίνω πάρα πολλά συγχαρητήρια. Μου έδωσε τη σημερινή του αμοιβή να πάμε να αγοράσουμε κάτι από τη μπουτίκ και να το αφήσουμε στη μνήμη του Άλκη στο σημείο που σκοτώθηκε.

Χίλια μπράβο του. Σπανίζουν τέτοιοι άνθρωποι στο χώρο και στην Ελλάδα, όπως ο κ.Πολυχρονιάδης».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.