Κόκκινος: Πρωτάθλημα της πλάκας!!!

Γρηγόρης Κόκκινος11 Σεπτεμβρίου 2021

Φίλες και φίλοι γεια σας και καλό Σαββατοκύριακο. Μετά από καιρό μαζί με την έναρξη του Ελληνικού πρωταθλήματος η στήλη επιστρέφει στην ενεργό δράση. Συνήθως πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα έγραφα εδώ και είκοσι χρόνια τον Καζαμία του Ελληνικού πρωταθλήματος αλλά φέτος το τερματίσανε. Με σκάσανε όπως έσκασαν και πολύ κόσμο που τους έχει βαρεθεί η ψυχή του. Μιλάμε ότι είμαστε το μοναδικό πρωτάθλημα στον πλανήτη που ξεκίνησε μετά από τόσες διαφωνίες, τόσες αναβολές και δυστυχώς με ξεκάθαρη στάση των «μεγάλων» ότι όλα εμείς και οι «μικροί» τίποτα.

Δεν γίνεται να βλέπω σε στοιχηματική εταιρία να μου δίνει φαβορί τον Ολυμπιακό, μετά τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ, τον Άρη, τον Παναθηναϊκό και καμία άλλη ομάδα. Το γιατί είναι προφανές. Γιατί κανείς από τους υπόλοιπους στη χώρα μας δεν έχει δικαίωμα στο όνειρο και ζούμε μια άρρωστη κατάσταση που δεν θέλουν να την αλλάξουν. Δε γίνεται να παραιτείτε ο πρόεδρος της ΕΠΟ λίγο πριν την σέντρα γιατί δέχεται απειλές, γιατί δεν κάνουν τίποτα από αυτά που θέλει και τον συμπεριφέρονται σαν γλάστρα. Δε γίνεται να μην ασχολείται κανείς σοβαρά με το τι θα γίνει στις μικρότερες κατηγορίες, να αλλάζουν οι κανονισμοί όπως τους βολεύει για το πόσοι θα ανέβουν και πόσοι θα πέσουν . Είναι αδιανόητο σε όλες τις χώρες να γνωρίζουν πότε θα γίνουν τα παιχνίδια, πιο κανάλι θα τα μεταδώσει και εδώ να ζούμε κάθε χρόνο και πιο παλαβές καταστάσεις. Μπορώ να ξεχάσω ότι ξεκίνησε πρωτάθλημα που υπήρχε αστερίσκος μέχρι να συμπληρωθεί η μεγάλη κατηγορία; 

Ότι δεν ξέραμε αν θα γίνουν τελικά play off και play out και τι θα ισχύσει τελικά; Ότι οι κανονισμοί για το πότε και κάτω από ποιες προϋποθέσεις υποβιβάζεται μια ομάδα, όχι στο χορτάρι αλλά για άλλους λόγους. Δεν είναι λογικό να υπάρχουν οι μεγάλοι και οι υπόλοιποι να πρέπει να είναι φίλοι τους γιατί αλλιώς δεν μπορούν να κρατηθούν στην κατηγορία. Δεν μπορεί να έχουμε ξένο αρχι-διαιτητή και να γελάει ο κόσμος με την διαιτησία σε πάρα πολλά παιχνίδια. Ξεπερνάει κάθε φαντασία το ότι είμαστε μέσα σε μια πρωτοφανή κρίση σε κάθε επίπεδο και οι ομάδες δεν επενδύουν στις ακαδημίες τους αλλά κοιτάζουν πάντα σε ξένες μεταγραφές. Δηλαδή τα δικά μας παιδιά δεν αξίζουν να πάρουν την ευκαιρία τους; 

Δεν βλέπουν ότι πολλά βγαίνουν στο εξωτερικό και τα πάνε περίφημα; Δεν έχουν βαρεθεί να ψάχνει ο φίλαθλος για Ελληνόπουλα στις ενδεκάδες των ομάδων; Και επειδή πιθανόν να παρεξηγηθώ , δεν το λέω γιατί πρέπει ντε και καλά να παίζουν Έλληνες ποδοσφαιριστές. Το λέω γιατί εδώ και πάρα πολλά χρόνια δεν δίνονται από τις ακαδημίες των ομάδων οι ευκαιρίες που αξίζουν πολλά παιδιά. Γιατί ο Έλληνας ποδοσφαιριστής καταλαβαίνει το κλίμα που δημιουργείται είτε τα πράγματα πηγαίνουν καλά είτε όχι. Πιάνει τον παλμό της εξέδρας και όπως και να το κάνουμε επηρεάζεται. 

Ο ξένος ποδοσφαιριστής πρέπει να είναι αυτός που κάνει την διαφορά και όχι παλτό πολυτελείας. Τυχαία έχουμε πιάσει πάτο στην Ευρώπη πιστεύετε; Τίποτα δεν είναι τυχαίο και οι πρώτοι που θα έπρεπε να το καταλάβουν είναι αυτοί που διοικούν το ποδόσφαιρο και δεν κάνουν τίποτα για να αλλάξει. Κι αν πιστεύετε ότι έγινα Ρομπέν των Δασών και πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι θα σας απογοητεύσω , όπως νιώθω απογοητευμένος ο ίδιος αφού βλέπω ότι δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα. Τα νέα παιδιά το έχουν πάρει χαμπάρι και σας έχουν γυρίσει την πλάτη. 

Αν δεν υπήρχε το στοίχημα εκεί είναι που δεν θα ασχολούταν ο κόσμος με το Ελληνικό πρωτάθλημα. Καλή χρονιά να ευχηθώ λοιπόν, να έχουμε υγεία και όσο το δυνατόν περισσότερα ταμεία γιατί η χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη από πολλές απόψεις και δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στο πρωτάθλημα της πλάκας.

To be continued...

Πρώτη πρόταση

ΛΕΙΨΙΑ – ΜΠΑΓΕΡΝ 2

ΕΣΠΑΝΙΟΛ – ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 2

ΛΟΥΓΚΑΝΟ- ΒΑΣΙΛΕΙΑ 2

Δεύτερη πρόταση

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ – ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ 2

ΝΑΠΟΛΙ- ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 1

NANT- NIΣ 2

Τρίτη πρόταση

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ- ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2

ΒΟΛΟΣ – ΛΑΜΙΑ 1

ΑΕΚ – ΙΩΝΙΚΟΣ G/G

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.