«Κλωτσούν» οι παίκτες της Premier League για συμφωνητικό για τον κορωνοϊό

Metrosport Team08 Μαΐου 2020

Αντιδράσεις προκάλεσε στους ποδοσφαιριστές και στους υπαλλήλους ομάδων της Premier League το αίτημα της Λίγκας για υπογραφές συμφωνητικών για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αγγλία, η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος ζήτησε από τους παίκτες και το προσωπικό των συλλόγων πριν την επιστροφή τους στις προπονήσεις να υπογράψουν μεμονωμένες συμφωνίες που να επιβεβαιώνουν ότι έχουν διαβάσει και κατανοήσει τι απαιτείται από αυτούς κατά την επανεκκίνηση της σεζόν.

Ήδη αρκετοί κορυφαίοι ποδοσφαιριστές σκέφτονται να μην υπογράψουν τη φόρμα εν μέσω φόβων για πιθανό θετικό κρούσμα κορωνοϊού. Υπάρχουν ομάδες που έχουν πει στους παίκτες τους να μην υπογράψουν νιώθουν άβολα.

Μάλιστα ορισμένοι παίκτες ανησυχούν ότι το έγγραφο ισοδυναμεί με νομική αποποίηση, την οποία οι σύλλογοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για να αποφύγουν την ευθύνη σε περίπτωση μόλυνσης από τον ιό.

Πηγές από την Premier League επιμένουν ότι οι δηλώσεις δεν αποτελούν αποποίηση ευθυνών, αλλά απλώς επιβεβαίωση ότι συμφωνούν με τα πρωτόκολλα του συλλόγου τους κατά του κορωνοϊού.

Παρόλα αυτά, οι παίκτες και το προσωπικό των ομάδων έχουν σημαντικές επιφυλάξεις σχετικά με την υπογραφή των συμφωνιών καθώς ανησυχούν για το πώς αυτές θα επηρεάσουν τα δικαιώματά τους, ιδίως λόγω των δυσκολιών που αντιμετώπισαν οι σύλλογοι στην ασφάλιση των παικτών τους για το COVID-19.

Επίσης, υπάρχει μεγάλη αμφιβολία σχετικά με το εάν μία ομάδα θα ήταν σε θέση να αποτρέψει αγωγές εναντίον της από παίκτες που τυχόν θα βρεθούν θετικοί.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.