Κλείνει η παραλία Θεσσαλονίκης με απόφαση Ζέρβα-Τζιτζικώστα

Metrosport Team30 Μαρτίου 2020

Το κλείσιμο της παραλίας τηςΘεσσαλονίκης αποφάσισαν ο Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η σημερινή εικόνα της παραλίας της πόλης που θύμιζε μέρες προ της πανδημίας του κορωνοϊού προκάλεσε την αντίδραση των δύο ανδρών. 

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας γνωστοποίησε πως η απόφαση ελήφθη από κοινού με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και θα έχει ισχύ από αύριο Τρίτη (31/3) το μεσημέρι.

Δείτε την ανάρτηση του Απόστολου Τζιτζικώστα:

Ζέρβας: «Οδυνηρή απόφαση»

Την απόφαση του κλεισίματος της παραλίας της Θεσσαλονίκης σχολίασε με δήλωσή του ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Έλαβα μια οδυνηρή απόφαση, σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα. Από κοινού αιτηθήκαμε στον αρμόδιο υφυπουργό κ. Χαρδαλιά να άρει τη δυνατότητα κυκλοφορίας, δηλαδή να υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας για συγκεκριμένες ώρες όλες τις ημέρες της εβδομάδας στο κομμάτι της Νέας Παραλίας από την Τρίτη 31 Μαρτίου» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ζέρβας.

Δείτε την πλήρη δήλωσή του:

Χαρδαλιάς: «Να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία χωρίς εκπτώσεις»

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, «επικύρωσαν» την απαγόρευση των μετακινήσεων στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Με μήνυμά του στο Facebook, o κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι θα γίνει ότι είναι αναγκαίο ώστε να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία δίχως εκπτώσεις.

«Δυστυχώς αναγκαζόμαστε να περιορίσουμε την κυκλοφορία στη Νεα Παραλία Θεσσαλονίκης!

Με εντολή μου και σχετική μόλις απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου και σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, μόλις αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο περιορισμός κίνησης πολιτών στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 14:00 έως 08:00 (επόμενη πρωινή) και καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Η έναρξη ισχύος της απόφασης είναι από την 14:00 ώρα της 31/03/2020 και ισχύει για δεκατέσσερις (14) ημέρες

Παρά τις αλλεπάλληλες συστάσεις μας για περιορισμένες και μόνο για ζωτικής ανάγκης μετακινήσεις, δυστυχώς η έκκλησή μας δεν έγινε αντιληπτή. 

Είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε την δημόσια Υγεία χωρίς εκπτώσεις.

Η μη τήρηση των μέτρων και των κανόνων περιορισμένης μετακίνησης φέρνει νέα, δυστυχώς πιο αυστηρά μέτρα» έγραψε ο κ. Χαρδαλιάς.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.