Κλειδώνει οριστικά το ευρωπαϊκό εισιτήριο

Γιώργος Στράντζαλης03 Μαΐου 2023

Να τελειώνει και μαθηματικά με την πέμπτη θέση και δη το ευρωπαϊκό εισιτήριο θέλει ο Αρης στο αποψινό παιχνίδι κόντρα στον Βόλο. Οι Κιτρινόμαυροι έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν οριστικά τη συμμετοχή τους, για 5η διαδοχική σεζόν, στην προκριματικά φάση του Conference League της επόμενης περιόδου καθώς η βαθμολογική διαφορά από τον Βόλο ήδη είναι στους επτά βαθμούς και σε περίπτωση που ο Αρης αξιοποιήσει την έδρα του και πάρει αποτέλεσμα η διαφορά θα αυξηθεί και ουσιαστικά ο Αρης θα πανηγυρίσει την επίτευξη ενός εκ των στόχων που τέθηκαν στο ξεκίνημα της σεζόν.

Η προετοιμασία της ομάδας ολοκληρώθηκε χθες με τον Τόλη Τερζή να τονίζει μεταξύ άλλων στους ποδοσφαιριστές του τη σημασία της αποψινής αναμέτρησης και το γεγονός ότι… “ας μην πήραμε αυτό που δικαιούμασταν στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, πρέπει τώρα να κλειδώσουμε την Ευρώπη και να νικήσουμε τον Βόλο”. Ο προπονητής του Αρη κράτησε κλειστά τα χαρτιά του σχετικά με το αγωνιστικό πλάνο, όμως προσανατολίζεται σε κάποιες αλλαγές καθώς συγκεκριμένοι παίκτες έχουν επιβαρυνθεί από τα διαδοχικά παιχνίδια. Βέβαια, η σημαντικότητα της αναμέτρησης είναι τέτοια που δεν του επιτρέπει να προβεί σε ριζικές αλλαγές αλλά σε μία-δύο παρεμβάσεις, περισσότερο μάλιστα αναγκαστικές.

Το δίλημμα στην επίθεση για τον παίκτη που θα καλύψει το κενό του Αμπουμπακάρ Καμαρά πάντως παραμένει, καθώς και στη χθεσινή προπόνηση δοκίμασε εναλλάξ τον Άντρε Γκρέι και τον Ράφαελ Καμάτσο. Ο Τζαμαϊκανός στο τελευταίο διάστημα έχει χάσει πολύ χρόνο συμμετοχής, ενώ ο Πορτογάλος έχει καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό και επιπλέον πρόσφατα (με την ΑΕΚ) είχε χρησιμοποιηθεί ξανά στην κορυφή. Αυτή τη φορά όμως οι συνθήκες του αγώνα είναι τέτοιες που ο Αρης θα χρειαστεί να διασπάσει τη μαζική αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων, οπότε το πιθανότερο είναι να επιστρέψει ο Γκρέι στην αρχική ενδεκάδα. 

Τελευταία φορά που φόρεσε φανέλα βασικού ήταν στη 2η αγωνιστική των playoffs, στον εκτός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό. Για τις υπόλοιπες θέσεις, φανέλα διεκδικούν ο Σέικ Ντουκουρέ με την προοπτική να πάρει ανάσες ένας εκ των Νταμπό ή Νταρίντα, ενώ πιθανή είναι η επιστροφή του Νικολά Ενκουλού δίπλα στον Φαμπιάνο καθώς ο Πίρσμαν προβλημάτισε έντονα με τη χαμηλή ανταπόκριση που είχε στο ρόλο του στόπερ στο πρόσφατο ματς στην Τούμπα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.