ΠΑΟΚ: «Κλειδί» η Τούμπα για Ευρώπη και τελικό

Metrosport Team15 Απριλίου 2021

των Γιώργου Καστάνη, Γιώργου Ζαΐρη 

 Επτά ματς απομένουν έως την ολοκλήρωση των πλέι οφ, εκ των οποίων τα τέσσερα θα διεξαχθούν στην Τούμπα και τρία εκτός έδρας. Προσθέστε και τον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ που θα διεξαχθεί την Μεγάλη Εβδομάδα, για να προκύψει η διαπίστωση, πως ο ΠΑΟΚ θέλει το απόλυτο των επιτυχιών στη φυσική του έδρα, για να έχει αυξημένες πιθανότητες να πετύχει, σε αυτή την φάση, τον αυτονόητο στόχο του, την έξοδο στην Ευρώπη μέσω του πρωταθλήματος και την συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου.

Πρακτικά το απόλυτο θέλει να διεκδικήσει ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα, στις αναμετρήσεις με αντιπάλους, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τον Άρη και τον Αστέρα Τρίπολης. Τέσσερα κρίσιμα παιχνίδια για τα πλέι οφ. Εκτός έδρας, ο Δικέφαλος θα παίξει στο Κλεάνθης Βικελίδης, στο Καραϊσκάκη και στο ΟΑΚΑ.

Από την στιγμή που η υπόθεση της εξόδου στην Ευρώπη, παραμένει ανοιχτή για τον ΠΑΟΚ, είναι σαφές πως οι νίκες στην Τούμπα, με τους προαναφερόμενους αντιπάλους, θα του αυξήσουν τις πιθανότητες για την ευρωπαϊκή έξοδο.

Σημειώστε, πως από την αρχή της σεζόν, ο ΠΑΟΚ δεν έχει ηττηθεί στην Τούμπα στο Πρωτάθλημα, ενώ και στο Κύπελλο μετρά μόνο επιτυχίες. Στο Πρωτάθλημα πιο συγκεκριμένα, ο Δικέφαλος μετρά εννέα νίκες και πέντε ισοπαλίες.

Πρακτικά έχασε βαθμούς από τις πέντε ισοπαλίες, τους οποίους εάν είχε, θα βρισκόταν μόνος στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας (αυτή τη στιγμή) και θα είχε το πλεονέκτημα για τη συγκεκριμένη θέση και την ευρωπαϊκή έξοδο. Εν ολίγοις, οι παίκτες του ΠΑΟΚ και ο Γκαρσία καλούνται να τα δώσουν όλα και για τους φιλάθλους της ομάδας που απουσιάζουν λόγω της πανδημίας, για να πετύχουν το αυτονόητο.

Ο ΠΑΟΚ καλείται λοιπόν να αξιοποιήσει την Τούμπα στον απόλυτο βαθμό. Τέσσερις νίκες, στα τέσσερα ματς που ακολουθούν στα πλέι οφ, και μία ακόμη στο Κύπελλο για να προκριθεί επι της ΑΕΚ με ασφάλεια στον τελικό του θεσμού.

Και εκτός έδρας πρέπει να πάρει βαθμούς, παρά τις δυσκολίες των αγώνων που θα δώσει, στις έδρες του Ολυμπιακού, του Άρη και της ΑΕΚ.

Εκτός έδρας βεβαίως, με εξαίρεση τη νίκη στον ημιτελικό επί της ΑΕΚ στο 94ο λεπτό, στο Πρωτάθλημα δεν έχει πετύχει καμία νίκη στις έδρες των ομάδων που συμμετέχουν στα πλέι οφ. Και αυτό το γεγονός από μόνο του, αποτελεί μία ξεχωριστή πρόκληση για τους παίκτες και τον Γκαρσία.

Εν κατακλείδι, η αξιοποίηση της Τούμπας στον απόλυτο βαθμό, μπορεί να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στην ευρωπαϊκή έξοδο μέσω του πρωταθλήματος, ενώ στον θεσμό του Κυπέλλου, μία νέα νίκη επί της ΑΕΚ θα σημάνει και την διεκδίκηση του τροπαίου στον μεγάλο τελικό της 22ης Μαίου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.