Κλαμπ Μπριζ: Οι επιλογές του Ντέιλα και το 4-2-3-1

Γιώργος Μάντζιος17 Μαρτίου 2024

Ακριβώς 25 ηµέρες πριν από την σέντρα στο «Γιαν Μπρέιντελ» και το παιχνίδι της Κλαμπ Μπριζ με τον ΠΑΟΚ, η «Μ»  και το Metrosport.gr, επιχειρούν να σκιαγραφήσουν τις επιλογές που έχει αυτή τη στιγµή στη διάθεση του ο κόουτς Ντέιλα και τον τρόπο που πιθανότατα σκέφτεται να παρατάξει την οµάδα του απέναντι στον ∆ικέφαλο του βορρά.

Κάτω από τα δοκάρια δεδομένα συναντάμε τον έμπειρο, στα 36 του χρόνια πια, Σιμόν Μινιολέ. Έναν τερματοφύλακα με μεγάλη εμπειρία και κυρίως με παραστάσεις από μεγάλα παιχνίδια (δεν είναι λίγο πράγμα να είσαι βασικός στη Λίβερπουλ για 4 συνεχόμενα χρόνια). Ο Βέλγος αντιμετώπισε κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών, αλλά επέστρεψε στο βασικό σχήμα. Σήμερα πάντως αντικαταστάθηκε εκ νέου λόγω νέων ενοχλήσεων στον αγώνα με την Σιντ Τρουίντεν.

Στην άμυνα και στο κέντρο αυτής, δεδομένη είναι η παρουσία του Μέχελε, ενός παίκτη που διανύει το 7ο χρόνο στην ομάδα ενώ βοηθάει και στο σκοράρισμα (ήδη 5 γκολ φέτος). Ο παρτενέρ του είναι είτε ο Σπίλερς, είτε ο Ορντόνιες από το Εκουαδόρ, αμφότεροι στα 19 τους χρόνια. Στα δεξιά της άμυνας ο Οντόι, έμπειρος Γκανέζος στα 35 του χρόνια, έχοντας αγωνιστεί στο παρελθόν στην Φούλαμ. Στα αριστερά ο Ολλανδός Μέγιερ, παίκτης που διανύει το 2ο χρόνο του στην ομάδα, έχοντας αποκτηθεί από την Γκρόνινγκεν.

Στη μεσαία γραμμή δύσκολα θα «σπάσει» το δίδυμο του Νιγηριανού Ονιεντίκα, ενός δυναμικού μέσου και του πιο κινητικού και οργανωτικού Βετλέσεν, που προέρχεται από φοβερές σεζόν στην Μπόντο Γκλιμτ της Νορβηγίας. Ο αρχηγός και εγκέφαλος της ομάδας Βανάκεν είναι μπροστά τους σε ρόλο «δεκαριού», με πολύ καλό διάβασμα του παιχνιδιού και εξαιρετική τεχνική κατάρτιση. Αρκετά γεμάτο είναι από εκεί και πέρα το «οπλοστάσιο» στις θέσεις της επίθεσης. Στα αριστερά υπάρχει ο 23χρονος Βέλγος Ντε Κάιπερ, μεταγραφή του καλοκαιριού από την Βέστερλο που έχει φτάσει ήδη τις 12 ασίστ στην σεζόν, ενώ αρκετά παιχνίδια έχουν πάρει και οι Ζίκερναγκελ και Σκόρας

Στα δεξιά ο Δανός Σκοβ Όλσεν είναι «όλα τα λεφτά» με 22 γκολ και 8 ασίστ στην σεζόν, ενώ παίρνει χρόνο και ο 18χρονος Αντόνιο Νούσα. Στην κορυφή της επίθεσης ο «μπόμπερ» δεν είναι άλλος από τον Βραζιλιάνο Ιγκόρ Τιάγκο, παίκτη για τον οποίο ξοδεύτηκαν 8 εκατομμύρια ευρώ το καλοκαίρι, για να έρθει από την Λουντογκόρετς. Ήδη… κάνει απόσβεση με 26 γκολ και 4 ασίστ μέχρι τώρα, ενώ ο Γιούτκλα αποτελεί έναν επιθετικό με διαφορετικά χαρακτηριστικά για τα… ρεπό του Βραζιλιάνου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.