Κιτσάκης: Το πρότυπο των Λύρατζη - Τσαούση, το... αριστερό και το μεγάλο βήμα του ΠΑΟΚ Β!

Χάρης Εμμανουηλίδης11 Νοεμβρίου 2022

Κάτοικος... Τούμπας από το 2016, μόλις στα 13 του έτη δηλαδή, ο Βασίλης Κιτσάκης, πήρε την απόφαση να ενταχθεί στο πρότζεκτ των ακαδημιών του ΠΑΟΚ αφήνοντας τα Γιάννενα και τον Αθλητικό Όμιλο όπου αγωνιζόταν για να βρεθεί στη Θεσσαλονίκη. Τα πρώτα χρόνια του ακραίου αμυντικού του έφεραν και τίτλους, πρωταθλητής με την Κ17, πρωταθλητής με την Κ19, διεθνής με τις μικρές ηλικίες των Εθνικών Ομάδων, την προαγωγή στον ΠΑΟΚ Β καθώς και το πανεπιστήμιο, καθώς ο ίδιος είναι και φοιτητής.

Ο ίδιος έχει ξεκινήσει τη φετινή χρονιά αγωνιζόμενος στο αριστερό άκρο της άμυνας, που όπως λέει χρειάζεται βελτιώσει το αριστερό του πόδι, όντας δεξιοπόδαρος, ωστόσο αυτό δεν αποτέλεσε τροχοπέδη για τις δυο πρώτες του συμμετοχές στη Superleague 2, με αντιπάλους της Βέροια και την ΑΕΛ και όπως υπογραμμίζει «η βελτίωση αποτελεί στόχο μας, μέσα από τις προπονήσεις, από τους αγώνες και να δείχνουμε την μεγάλη ποιότητα που έχουμε ως ομάδα»

Ο νεαρός μπακ μετά το πέρας της αναμέτρησης με αντίπαλο τους Θεσσαλούς και τη νίκη με 1-0 για την ομάδα του, μίλησε για την εμπειρία των πρώτων αγώνων του, σημειώνοντας αρχικά, «Είμαστε πολύ χαρούμενοι γενικά σαν ομάδα, κερδίσαμε, αλλά ήταν και ένα πολύ ωραίο συναίσθημα με τους οπαδούς να βρίσκονται στο γήπεδο. Πιστεύω πως κυριαρχήσαμε στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν άτυχοι με την κόκκινη κάρτα αλλά νομίζω καταφέραμε και κυριαρχήσαμε και εκεί. Μετά την κόκκινη κάρτα ήμασταν focused, με το μυαλό μας να είναι πρώτα στην άμυνα και στη συνέχεια στην επίθεση, με όλα τα παιδιά να βοηθούν σε αυτό, είτε μπήκαν ως αλλαγή είτε εμείς που ξεκινήσαμε βασικοί την αναμέτρηση».

Στη θέση που φέτος αγωνίζεται ο Βασίλης Κιτσάκης, την περασμένη αγωνιστική περίοδο βρισκόταν ο Μάριος Τσαούσης που πλέον αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πρώτης ομάδας, όπως και ο Λευτέρης Λύρατζης, που αποτελεί «προϊόν» των ακαδημιών, με τον νεαρό να τους έχει ως πρότυπα, «Από μικρός όταν ήμουν εδώ έβλεπα τόσο τον Μάριο, όσο και τον Λευτέρη, πιο πολύ όμως τον Λευτέρη καθώς αγωνιζόμουν ως δεξί μπακ, ενώ τώρα που παίζω και στις δύο θέσεις παρακολουθώ τα παιχνίδια τους, παιδιά που έχουν βελτιωθεί πολύ και έχουν κυρίαρχο ρόλο στην Α΄ομάδα και θέλω μία ημέρα να φτάσω εκεί όπου βρίσκονται αυτοί».

Ο ίδιος μίλησε για τα δυνατά του σημεία αλλά και για αυτά που χρειάζεται βελτίωση, σημειώνοντας πως μέσα από τη σκληρή δουλειά, μελλοντικά, μπορεί να έρθει μία κλήση για προπονήσεις με την Α΄ομάδα, «Αγωνιζόμενος ως αριστερός μπακ τώρα, θα πρέπει σίγουρα να βελτιώσω το αριστερό μου πόδι κάτι το οποίο κάνω αρκετά στις προπονήσεις. Αγωνιστικά πιστεύω πως είμαι ένας aggressive παίκτης, πρέπει να βελτιώσω όμως και τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως το οδήγημα με τη μπάλα, ενώ πιστεύω ότι έχω καλές τοποθετήσεις αμυντικά. Φέτος για εμένα και για τα αλλά παιδιά που ανεβήκαμε από την Κ19 είναι ένα μεγάλο βήμα, καθώς υπάρχουν εντελώς διαφορετικοί ρυθμοί, διαφορετικό πρωτάθλημα με ομάδες που έχουν στόχο την άνοδο όπως και η ΑΕΛ. Μέσα από τη σκληρή δουλειά θα έρθει και η κλήση για προπονήσεις από την Α ομάδα και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτό».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.