Κιουρτζής: «Ο κόσμος πηγαίνει για πετρέλαιο με το μπιτονάκι» - Κοκκόρης: «Έκτακτες καταστάσεις»

Metrosport Team09 Μαρτίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκαν ο Θέμης Κιουρτζής και ο Παναγιώτης Κοκόρης.

Ο πρόεδρος Σωματείου Πρατηριούχων Καυσίμων Θεσσαλονίκης «Άγιος Χριστόφορος» και ο Πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, μίλησαν αναφορικά με το ράλι αυξήσεων που πλήττουν τους καταναλωτές καθώς και για την ανοδική πορεία των τιμών καυσίμων, σημειώνοντας πως πρόκειται για μία πρωτοφανή κατάσταση.

Αναλυτικά τα όσα ανέφεραν στο Metropolis 95.5:

Αρχικά ο κύριος Κιουρτζής ανέφερε: «Να σας πω ότι τα διυλιστήρια που πουλάνε τη βενζίνη πουλάει πάνω από τα 2 ευρώ, το ίδιο και το πετρέλαιο που τη Δευτέρα θα φτάσει στα 2 ευρώ για τον καταναλωτή και για την αμόλυβδη θα φτάσει στα 2.10. Το πετρέλαιο κίνησης ανεβαίνει πιο γρήγορα, όπως και το πετρέλαιο θέρμανσης που χθες έφτασε στο 12%. Επίσης, αυτές οι αυξήσεις είναι τρομακτικές και η λιανική τιμή ήταν πιο χαμηλή από αυτό που αγόραζε από το διυλιστήριο. Μας ξεπέρασαν οι αυξήσεις και αυτό ήταν κάτι που δεν το περίμενε κανείς. Χάσαμε τη μπάλα...»

Για να προσθέσει: «Όλοι μιλάνε για την τιμή στα πρατήρια και όχι για την τιμή που αγοράζει ο πωλητής από το διυλιστήριο, το οποίο αυξάνει πολύ περισσότερο την τιμή του και η τιμή καθυστερεί να εμφανίσει την άνοδο της. Ο καταναλωτής πλέον βάζει 20 ευρώ και έχει 10 λίτρα καύσιμο, ενώ παλιά έβαζε 14 λίτρα. Άξιο αναφοράς είναι ότι έχουν αυξηθεί οι πωλήσεις με το μπιτονάκι και όσα πρατήρια έχουν τέτοια παροχή, έχουν τριπλασιάσει την παροχή του προς τον κόσμο. Η πολιτεία κερδίζει μεγάλα ποσά από τη διαφορά του ΦΠΑ, σήμερα λοιπόν που βιώνουμε αυτή την κατάσταση έχει μία υπερβολική κερδοφορία».

Ενώ ο κύριος Κοκκόρης, υπογράμμισε με τη σειρά του: «Το θέμα είναι παγκόσμιο αλλά ο κάθε πολίτης το βιώνει ατομικά, πρέπει να γίνει κάτι, είναι αυτονόητο γιατί ο κάθε πολίτης βιώνει έκτακτες καταστάσεις. Εγώ λέω πως πρέπει πάση θυσία να ληφθούν μέτρα μείωσης των φόρων, αλλά όχι να μειωθεί μόνο ο ΦΠΑ. Τα έκτακτα μέτρα πρέπει να προτάσσονται και όσο κάποιος κάθεται σε ένα αξίωμα πρέπει να προτείνει και λύσεις για τη διευκόλυνση του πολίτη».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.