Κιουρεξίδης: «Η ακαδημία του ΠΑΟΚ δεν είναι ένα πυροτέχνημα – Αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα της Β ομάδας»

Κωστής Παναγιώτου07 Ιουνίου 2023

Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ κατέκτησε το 18ο πρωτάθλημα, με τις αθλήτριες του Λευτέρη Κανάτα να γνωρίζουν την αποθέωση από τον κόσμο της ομάδας στην Τούμπα. Στα χνάρια των "Ισόβιων Πρωταθλητριών" βρίσκεται και η Β ομάδα των γυναικών του "δικεφάλου", οι οποίες στην παρθενική σεζόν στις Εθνικές Κατηγορίες κατέκτησαν το τρόπαιο της Γ' Εθνικής.

Ο Υπεύθυνος Ακαδημιών του ΠΑΟΚ στις γυναίκες, Αντώνης Κιουρεξίδης, μίλησε στο Metrosport.gr για την παρθενική χρονιά της Β ομάδας, ενώ αποκάλυψε και μια ξεχωριστή κίνηση που έκανε φέτος το γυναικείο τμήμα του ΠΑΟΚ. «Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στις αθλήτριες και προπονητικό επιτελείο της ομάδας για τη φετινή τους προσπάθεια. Γιατί στα υπόγεια είναι η πιο όμορφη θέα, δεν βρίσκεται στη βιτρίνα αυτή η ομάδα. Αυτό που κρατάω είναι το πάθος και η αυταπάρνηση που έδειξαν όλοι όσοι απαρτίζουν τη Β ομάδα του ΠΑΟΚ, με κορύφωση την κατάκτηση του πρωταθλήματος, παρότι δεν ήταν αυτός ο σκοπός της Β ομάδας», ανέφερε αρχικά ο Α.Κιουρεξίδης.

*Ο Υπεύθυνος Ακαδημιών του ΠΑΟΚ στις γυναίκες, Αντώνης Κιουρεξίδης, και οι προπονητές της Β ομάδας, Μανώλης Σολοποτιάς, Ευάγγελος Κλείτσας και Άγγελος Παπαδόπουλος

Μπορεί ο σκοπό της Β ομάδας να μην είναι η κατάκτηση τροπαίων, παρόλα αυτά η γυναίκεια ομάδα του ΠΑΟΚ έχει μάθει να πρωταγωνιστεί και να κατακτά τίτλους. Πόσο εύκολο ήταν να περάσετε στις αθλήτριες ότι το σημαντικό δεν είναι η νίκη, αλλά να ευχαριστηθούν το παιχνίδι;

«Στη συγκεκριμένη ομάδα και στις συγκεκριμένες αθλήτριες ήταν πάρα πολύ εύκολο. Πρόκειται για εξαιρετικά παιδιά, πέρα από εξαιρετικές παίκτριες. Ήμαστε πάρα πολύ τυχεροί που έχουμε αυτές τις αθλήτριες, με ήθος.

Επίσης, στην ομάδα υπάρχει ένα κορίτσι από το ορφανοτροφείο Μέλισσα, με το οποίο έχουμε συνεργασία. Από την πρώτη τη στιγμή όλη η ομάδα την αγκάλιασε και την έκανε να νιώσει πως βρίσκεται σε μια οικογένεια. Περάσαμε ψυχολόγους και εγώ και ο προπονητής για να μπορέσει το παιδί να ενταχθεί στην ομάδα. Για αυτό ανέφερα και προηγουμένως πως πρώτα απ’ όλα δίνω συγχαρητήρια στις αθλήτριες και στους προπονητές, γιατί είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες.

Όταν μας πήρε τηλέφωνο το ορφανοτροφείο ανταποκριθήκαμε αμέσως. Το μεγαλύτερο επίτευγμα αυτής της χρονιάς είναι αυτό το παιδί. Μάλιστα, ήδη και άλλα κορίτσια από το ορφανοτροφείο ζητάνε να έρθουν στην ομάδα. Ο ΠΑΟΚ είναι ανοικτός σε κάθε κοινωνική δράση. Αυτό που συμβαίνει στη Β ομάδα είναι συγκινητικό, δεν περίμενα από την πρώτη σεζόν αυτό το αποτέλεσμα.

Πέρα από αυτό ο σκοπός της Β ομάδας είναι να εξελίξουμε αυτό το εγχείρημα. Όλα θα γίνουν βήμα, βήμα. Η ακαδημία του ΠΑΟΚ δεν είναι ένα πυροτέχνημα που θα κρατήσει 1-2 χρόνια. Όσοι εμπλεκόμαστε στη Β ομάδα το κάνουμε με αγάπη και αφιλοκερδώς. Είμαστε η συνέχεια της πρώτης ομάδας και από εδώ θα ξεκινάνε οι αυριανές πρωταγωνίστριες. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι θα βγάλουμε εξαιρετικούς χαρακτήρες και αυτό είναι το Α και το Ω για εμάς. Το μέλημα μου όσο θα είμαι υπεύθυνος στη Β ομάδα και στην ακαδημία είναι να βγάζουμε πρώτα εξαιρετικούς χαρακτήρες και μετά εξαιρετικές αθλήτριες».

Παρότι είναι η παρθενική σεζόν της Β ομάδας έχεις εντοπίσει ποιο κομμάτι χρειάζεται εξέλιξη για να κάνει η ομάδα το βήμα παραπάνω;

«Αρχικά πρέπει να ενισχυθούμε σε ανθρώπινο δυναμικό, να ενταχθεί στην ομάδα μια προπονήτρια, ένας ψυχολόγος και ένας προπονητής τερματοφυλάκων. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλα αυτά θα γίνουν μαζί. Μην ξεχνάμε ότι χορηγοί της ακαδημίας είναι οι γονείς των παιδιών, οι οποίοι είναι άξιοι συγχαρητηρίων, χωρίς τη δική τους συνδρομή δεν θα μπορούσαμε να σταθούμε. Το κλίμα στη Β ομάδα είναι εξαιρετικό και αυτό είναι που θέλω να προστατεύσω, μετά θα βάλουμε τα λιθαράκια που σου ανέφερα προηγουμένως».

Πέρα από την πρώτη ομάδα και η Β ομάδα έζησε την αποθέωση στην Τούμπα. Πως βίωσαν οι αθλήτριες αυτή την εμπειρία;

«Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τον ΑΣ ΠΑΟΚ και τον παμμέγιστο Ιβάν Σαββίδη, οποίος είναι ο μεγαλύτερος ΠΑΟΚτσής που υπάρχει, γιατί όλοι είμαστε ΠΑΟΚ, αλλά το θέμα είναι ποιος το αποδεικνύει. Γιατί χωρίς τον Σαββίδη δεν θα υπήρχαν αυτά τα τμήματα και οι επιτυχίες αυτών των ομάδων, και εννοείται ο Θανάσης Κατσαρής που εισχωρεί τα χρήματα στη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου. 

Εγώ που ζω τα πράγματα από μέσα βλέπω ότι ο πρόεδρος ματώνει. Δεν γίναμε ΠΑΟΚ για τους τίτλους, εγώ προσωπικά τα τρόπαια τα βλέπω σαν τενεκεδάκια. Η εμπειρία ήταν φοβερή και ειδικά για τα παιδιά, τα οποία το χάρηκαν. Τέλος θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια και στην πρώτη ομάδα για το 18ο πρωτάθλημα». 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.