Κιουμής: «Πρέπει να εκτονωθεί ο κόσμος, μέσα στον Απρίλιο θα ανοίξει και η εστίαση»

Metrosport Team31 Μαρτίου 2021

Για την κατάσταση του κορωνοϊού και τις πιθανότητες ανοίγματος μίλησε ο Αναπληρωτής Καθηγητής Πνευμονολογίας – Λοιμωξιολογίας του ΑΠΘ, Ιωάννης Κιουμής, στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» τονίζοντας ότι  πρέπει ο κόσμος να εκτονωθεί και σιγά σιγά να αρχίσει να ανοίγει η κοινωνία. 

Αναλυτικά όσα είπε:

«Να ανοίξουμε οπωσδήποτε καθώς δεν λειτουργεί το lockdown και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι με μια αυστηροποίηση θα συμμορφωθεί ο κόσμος. Τι πρέπει να γίνει λοιπόν;  Να αξιολογήσουμε τι είναι αυτό που έφταιξε και να δούμε τι δεν πήγε καλά. Ο βασικότερος παράγοντας είναι η κόπωση και ο εκνευρισμός του κόσμου. 

Πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα στον κόσμο να εκτονωθεί ώστε μετά να του ζητήσουμε να είναι προσεκτικός σε κάποια σημεία. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι αφού τον εμπιστευόμαστε, πρέπει να δείξει ανάλογη ευθύνη. Δεν πιστεύω ότι θα δούμε άμεσα μείωση κρουσμάτων. Θα πρέπει από Δευτέρα να υπάρχουν βήματα για το άνοιγμα της κοινωνίας.

 Να ανοίξουν τα καταστήματα και να μπορέσουν οι πολίτες να καλύψουν τις αγοραστικές ανάγκες τους και να εκτονωθεί η κατάσταση. Είναι φανερό ότι δεν πρέπει να τα ανοίξουμε όλα μαζί. Η εστίαση θα είναι η τελευταία που θα ανοίξει αλλά μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα ανοίξει μέσα στον Απρίλιο».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.