Κιουμής για τελικό Κυπέλλου: «Θα έδινα άδεια μόνο στους εμβολιασμένους»

Metrosport Team14 Μαΐου 2021

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Ιωάννης Κιουμής, μίλησε στο Metropolis 95.5 για το γεγονός ότι ο τελικός Κυπέλλου στην Ιταλία θα διεξαχθεί παρουσία αριθμού θεατών, ενώ στην Ελλάδα όχι. «Δεν μπορεί να γίνει μία μηχανική μεταφορά των συνθηκών που επικρατούν στην Ιταλία με αυτές που επικρατούν στην Ελλάδα. Κατά την άποψή μου αν γινόταν μία τέτοια αδειοδότηση για τον τελικό, θα έπρεπε να γίνει σε αυτούς που είναι εμβολιασμένοι. 

Όσον αφορά τα self test, εκεί εναπόκειται στον καθένα αν το κάνει και δεν μπορεί να πιστοποιηθεί. Στους φιλάθλους θα πρυτανεύσει η ανάγκη να πάνε στον τελικό, παρά αν είναι αξιόπιστα τα τεστ» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Δεν θα σας πω αν έπρεπε να είναι 500 ή 1.000 φίλαθλοι στο γήπεδο. Το θέμα είναι να μην κινδυνεύσει να γίνει εστία μετάδοσης. Είναι σημαντικό να αποφύγουμε νέο κύμα πανδημίας που θα πάει όλη την χώρα πίσω. Είμαι και εγώ φίλαθλος».

Κατέληξε λέγοντας: «Είμαι μαζί σας 100%. Αυτοί που τόλμησαν να εμβολιαστούν, αν και δεν είναι καμιά ηρωική πράξη, βλέπετε ότι αναγνωρίζονται από διάφορους φορείς, όπως και στις ΗΠΑ που λένε ότι αυτοί που εμβολιάστηκαν θα αφήσουν την μάσκα στην άκρη. Δεν παραβιάζετε κανένα συνταγματικό δικαίωμα, απλώς, αυτοί που εμβολιάστηκαν πρέπει να μπορεί να κυκλοφορεί».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.