Τάσιος: «Έχουν χαθεί ήδη 5 δις από τον τουρισμό στην Ελλάδα»

Metrosport Team14 Απριλίου 2020

Εξαιρετικά απαισιόδοξος για την πορεία του τουρισμού και της οικονομίας της Ελλάδας γενικότερα μετά το πέρας της κρίσης του κορωνοϊού εμφανίστηκε ο πρόεδρος των ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος μιλώντας στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα».

Όπως υποστήριξε, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χαθούν ως και 18 δις ευρώ τα οποία συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό λόγω του lockdown, ενώ επισήμανε πως ακόμη και η άρση των μέτρων δεν μπορεί να εγγυηθεί κανονική λειτουργία του τουριστικού οργανισμού στη χώρα μας.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ο τουρισμός συνεισφέρει στο ελληνικό ΑΕΠ 36 δισεκατομμύρια ευρώ, άμεσα ή έμμεσα. Μέχρι στιγμής έχουν χαθεί ήδη τα πέντε δισεκατομμύρια. Υπάρχει μια πιθανότητα να χάσουμε τα μισά. Θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα σε ό,τι αφορά τον υγειονομικό τομέα σε χώρες που είναι βασικές για τον ελληνικό τουρισμό, όπως η Γερμανία, η Ιταλία, η Μεγάλη Βρετανία. Χωρίς φάρμακο ή εμβόλιο ποιος θα ταξιδέψει; Με ποια κριτήρια; Και με πόσα διαθέσιμα χρήματα; Πολλά θα ξεκαθαρίσουν και όταν θα εξειδικευτούν τα μέτρα. Ναι μεν υπάρχει σκέψη για άνοιγμα τον Ιούλιο, όμως, πολύ δύσκολα θα λειτουργήσουμε κανονικά. Εξαρτάται από τα υγειονομικά κριτήρια που θα τεθούν. Θα λειτουργήσουμε με τη μισή πληρότητα; πόσος κόσμος θα μπορεί να βρίσκεται στα εστιατόρια; Είναι πολλά τα ερωτήματα. Έρχεται ένας δύσκολος χειμώνας πολύ πιθανόν με την παρουσία του κορωνοϊού και πολύ φοβάμαι ότι τότε θα έχουμε οικειοθελή καραντίνα, διότι δεν θα έχουμε χρήματα για να βγούμε έξω. Μακάρι η 26η Μαΐου, που σύμφωνα με την Εκκλησία θα εορταστεί η Ανάσταση, να σηματοδοτήσει την ανάσταση της οικονομίας. Για τον τουρισμό, πάντως, δουλεύουμε ήδη για το 2020-21».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.