Κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών για Νάπολι και Γιουβέντους

Metrosport Team22 Φεβρουαρίου 2022

Στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών της Ιταλίας βρίσκονται Νάπολι, Γιουβέντους αλλά και εννέα ακόμα σύλλογοι της χώρας για παραποίηση ισολογισμών και πρέπει τις επόμενες μέρες να παρουσιάσουν τις απολογίες τους.

Πέρα από Νάπολι και τη Γιουβέντους θα εκδικαστούν και οι φάκελοι των Έμπολι, Σαμπντόρια, Τζένοα, Πίζα, Πάρμα, Προ Βέρτσελι, Πεσκάρα, Νοβάρα και Κιέβο, οι δύο τελευταίες έχουν διαλυθεί.

Οι δικαστικές αρχές εξετάζουν την παραποίηση ισολογισμών που αφορούν τις σεζόν 2018-2019, 2019-2020 και 2020-2021, καθώς έχουν κληθεί για δύο άρθρα. Το ένα αφορά χρηματικό πρόστιμο και το δεύτερο εξετάζει μέχρι και την αφαίρεση βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα. Οι ομάδες πρέπει στο διάστημα των επόμενων δύο εβδομάδων να να ετοιμάσουν τις απολογίες τους. 

Σύμφωνα με όσο διαρρέουν από την Ιταλία, στο φάκελο της Νάπολι υπάρχει η μεταγραφή του Βίκτορ Οσιμέν από τη γαλλική Λιλ. Οι "παρτενοπέι" εκτός από χρήματα συμπεριέλαβαν και τέσσερις ποδοσφαιριστές, ένας εξ αυτών ήταν και ο Έλληνας τερματοφύλακας, Ορέστης Καρνέζης.

Οι αρχές εξετάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι τέσσερις παίκτες κοστολογήθηκαν με 20 εκατομμύρια ευρώ, καθώς κρίνουν πως οι τρεις νεαροί ποδοσφαιριστές, Κλαούντιο Μάντζι, Λουίτζι Λιγκουόρι, Τσίρο Παλμιέρι, είχαν λιγοστές συμμετοχές στη Serie C και ο Έλληνας γκολκίπερ είχε πραγματοποιήσει ελάχιστες συμμετοχές.

Ουσιαστικά οι δικαστικές αρχές υποψιάζονται πως το ποσό αυτό είναι εικονικό και πρέπει η Νάπολι να δικαιολογήσει πως κοστολόγησε την αξία των τεσσάρων παικτών, για παρόμοια αδικήματα κατηγορούνται και οι υπόλοιπες ομάδες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.