Killer ο Ολιβέιρα, μεγάλη κλάση Βιεϊρίνια – Καγκάβα, κακόγουστο σκηνικό με Ουάρντα

Δημήτρης Μπούζας23 Ιουλίου 2021

Θεωρώ πως ο ΠΑΟΚ του πρώτου ημιχρόνου με τη Χεράκλες έδωσε την ευκαιρία, όχι μόνο στον Λουτσέσκου αλλά και στον κόσμο του δικέφαλου, να διαπιστώσουν αν και κατά πόσο κινείται μεθοδικά και ικανοποιητικά προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση που έχει προγραμματίσει και έχει εξαγγείλει ο αποκλειστικά υπεύθυνος Ρουμάνος κόουτς. 

Ο τελευταίος ακολουθώντας πιστά το πλάνο του στις μέχρι στιγμής φιλικές αναμετρήσεις με τις δύο διαφορετικές ενδεκάδες, δίνει αλλά και παίρνει ευκαιρίες για να σχηματίσει μια ασφαλή και στέρεη άποψη για το ρόστερ της ομάδας του, αλλά και για την ετοιμότητα εκείνων που θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή (βασικό σχήμα). 

Όλοι παίρνουν λοιπόν τις ευκαιρίες τους (οι παίκτες και ο προπονητής) σε αυτή την εξαιρετικά σημαντική περίοδο της προετοιμασίας, μέσα από τις φιλικές αναμετρήσεις. Το ζητούμενο επί του προκειμένου βέβαια είναι αν οι ευκαιρίες θα βοηθήσουν ώστε να επιτευχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο στόχος της ιδανικής αξιοποίησης του έμψυχου υλικού, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί και με τις νέες προσθήκες. 

Το νικηφόρο τεστ με την ολλανδική Χέρακλες στο πρώτο συγκεκριμένα ημίχρονο, εξέπεμψε ενθαρρυντικά μηνύματα με τους Ολιβέιρα, Βιεϊρίνια και Καγκάβα να προσθέτουν στην εικόνα της ομάδας έντονες πινελιές αποτελεσματικότητας και ποιότητας υψηλού επιπέδου, που συναντάς μόνο σε μεγάλα κλαμπ. 

Ο Νέλσον Ολιβέιρα με μεγάλη άνεση επιβεβαιώνει την άποψη ότι αποτελεί έναν χαρισματικό σκόρερ. Ενώ το δίδυμο Καγκάβα - Βιεϊρίνια προσδίδει ξεχωριστές διαστάσεις και εντυπώσεις πάνω και έξω από τις παραμέτρους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θεωρώ πως αυτό ήταν και το κύριαρχο και χαρακτηριστικό στοιχείο στο χθεσινό παιχνίδι. Όλα τα υπόλοιπα κινήθηκαν στο ίδιο μοτίβο όπως και στα προηγούμενα φιλικά. Οι ίδιες εντυπώσεις για τους νεαρούς που πείθουν ότι έχουν μέλλον (όπως ο Κούτσιας, ο Μιχαηλίδης και ο Τσιγγάρας) αλλά και για κάποιους άλλους που είναι στάσιμοι (όπως ο Περέιρα και ο Μουργκ). 

Αν αξίζει να σταθεί κανείς και σε κάτι άλλο, είναι η χρησιμοποίηση του Ελ Καντουρί στην θέση που τον θέλει ο προπονητής του. Ο οποίος επέμενε μάλιστα και για την επέκταση του συμβολαίου του. Όπως επίσης να αναφερθεί και στις αδυναμίες της μεσαίας γραμμής, οι οποίες αυτή τη φορά δεν προβληματίζουν, από τη στιγμή που η λύση υπάρχει με την απόκτηση του σημαντικού Κούρτιτς. Ο τελευταίος καλείται να λύσει τον ασπρόμαυρο γόρδιο δεσμό. Δικαιολογημένη η προστασία που παρέχεται στον Τζόλη (αγωνίστηκε για πολύ λίγο) όπως και στον Σφιντέρσκι.

Θλιβερό σκηνικό - κακόγουστα στημένο - η υπόθεση με την προαποφασισμένη πώληση του Ουάρντα

Δεν ξέρω αν υπάρχει λόγος να ασχοληθούμε με καταστάσεις και συμπεριφορές που δεν αξίζουν ούτε την περιφρόνηση μας. Αυτά που συνέβησαν στην υπόθεση Ουάρντα ξεπερνούν τα όρια και προσβάλουν ηθικές αρχές. Με «δολοφονίες» χαρακτήρων και παρασκηνιακές συνενοχές, μεθοδεύτηκαν καταστάσεις που αποσκοπούσαν να περάσουν προς τα έξω μια προαποφασισμένη πώληση, σαν ένοχη απόδραση ενός παγιδευμένου παίκτη. Συμπεριφορές και τακτικές που δεν τιμούν κανέναν από εκείνους που τις επιχείρησαν και πολύ περισσότερο από εκείνους που τις υιοθέτησαν. Ουάρντα: Τέλος. Το πωλητήριο ήταν έτοιμο πριν από τις υποκριτικές παραστάσεις με τα τούνελ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.