Κι ο άγιος φοβέρα θέλει…

Αρις Νικολάκης24 Μαρτίου 2020

«Δύο πράγματα είναι άπειρα: Το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Αν και για το σύμπαν δεν είμαι σίγουρος»…

Η ρήση αποδίδεται στον Άλμπερτ Αϊνστάιν αλλά ουκ ολίγοι διαφωνούν περί τούτου. Σημασία βέβαια, και δη τεράστια έχει η ουσία της ρήσης κι ουχί ο έχων τα πνευματικά της δικαιώματα! Και γι’ αυτήν ακριβώς την ουσία γίνεται σήμερα από εμάς επίκληση της.

Τελικά, δεν είναι δύο τα «μέτωπα» στα οποία υποβάλλεται σε μαρτυρική δοκιμασία το Έθνος μας. Είναι τρία. Είναι και το «μέτωπο» της βλακείας. Κι είναι το μοναδικό στο οποίο χάνονται «μάχες»… αμαχητί! Στο «μέτωπο» του Κορωνοϊού χάνονται μεν, αλλά μετά από νυν υπέρ πάντων αγώνα. Στο «μέτωπο» του Έβρου δεν χάνονται. Εκεί το Έθνος δεν κάνει σπιθαμή πίσω. Στο «μέτωπο» της βλακείας σήμανε οπισθοχώρηση. Έτσι επιβλήθηκε – κι ορθώς, ορθότατα έγινε – απαγόρευση κυκλοφορίας. Ήτοι, μερική στέρηση ατομικού δικαιώματος. Και κάηκαν χλωρά μαζί με τα ξερά!

«Μείνετε στο σπίτι», κραυγάζει η κοινωνία (και) στην Ελλάδα. «Προς κοινό όφελος μην ξεμυτίζετε από το σπίτι», ξελαρυγγίζονται οι γιατροί και λοιποί επιστήμονες. Κι οι εξαιρέσεις αυτών των κανόνων μέχρι προχθές έκαναν του κεφαλιού τους. Με επιπτώσεις πέρα από τα δικά τους και των δικών τους τα κεφάλια και στα δικά μας.

Και μόλις τους άγγιξε η νέα εντολή, αυτής της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, στο ευαίσθητο σημείο τους… Την τσέπη τους; Σα να χάθηκαν από τον ορίζοντα! Σα να εξαφανίστηκαν. Σα να εξαϋλώθηκαν. Έτσι μείναμε εμείς οι υπόλοιποι, οι του κανόνα, να απορούμε και να εξιστάμεθα γιατί να πληρώνουμε κι εμείς το απύθμενο βάθος της βλακείας τους…

Και φθάσαμε στην χρήση του έσχατου μέσου… Του τελευταίου όπλου μας - κατά πως ανέφερε ο Πρωθυπουργός – στο «μέτωπο» του Κορωνοϊού. Είμαστε πλέον, με την πλάτη στον τοίχο. Οδηγηθήκαμε εδώ από ένα πλήθος Νεοελλήνων οι οποίοι όταν έπρεπε να βγουν στους δρόμους, καθόταν στους καναπέδες. Κι όταν έπρεπε να κάτσουν στους καναπέδες, βγήκαν στους δρόμους.

Επιτρέψτε μας, να επικαλεστούμε μία ακόμη ρήση. Αυτή τη φορά του Βόλφγκανγκ Γκέτε. «Από τους κλέφτες οι χειρότεροι είναι οι βλάκες. Αυτοί εκτός των άλλων κλέβουν αγαθά τα οποία δεν αγοράζονται: Τον χρόνο και το κέφι»! Για να μην λησμονούμε τις… αμπελοφιλοσοφίες μας!

Έχουμε πάντως, την αμυδρά υποψία πως η εξαφάνιση των εξαιρέσεων του κανόνα «Μένουμε σπίτι» από δρόμους, πλατείες και παραλίες οφείλεται στον φόβο του προστίμου. Κι ουχί στον σεβασμό του κανόνα. Τα 150 ευρώ είναι το χαλινάρι στους αχαλίνωτους. Ακόμη κι έτσι… Το αποτέλεσμα μετρά,. Εξάλλου ο θυμόσοφος λαός μας το λέει: Κι ο άγιος φοβέρα θέλει…

ΥΓ 1: Πλανώνται πλάνην οικτράν… Όσοι θεωρούν πως Μάιο ή Ιούνιο θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Τούτο δε, επειδή κάθε ημέρα απομακρυβόμαστε ολοένα και περισσότερο

ΥΓ 2 : Μη λησμονείτε – σας εκλιπαρούμε - όσους ανθρώπους αλλά και ζώα επιβίωναν με την βοήθεια μας χθες. Την χρειάζονται ακόμη περισσότερο για να επιβιώσουν και σήμερα.

ΥΓ 3: Θα τα πούμε (υποσχεθήκαμε) για την εκπομπή «ΣΥΝ» της ΕΤ-3. Αυτήν στην οποία ο «αποκαλύφθηκε» ο Λευθέρης Αυγενάκης και ζητούσε τα ρέστα. Αφουγκραζόμαστε επί του παρόντος την… ομερτά πανταχόθεν. Και θα επανέλθουμε!

ΥΓ 4: Βγάλτε σημαίες στα μπαλκόνια. Το απανταχού της γης Έθνος μας τιμά το χθες και μάχεται για το αύριο…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.