Κερμανίδης: «O Ζαφείρης είναι ο πιο απαραίτητος στο κέντρο-Ο ΠΑΟΚ παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο»

Metrosport Team12 Ιανουαρίου 2026

Ο Παναγιώτης Κερμανίδης μίλησε στο Metropolis 95.5 για την… ελληνική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο, την επίδραση του Ζαφείρη στο παιχνίδι του Δικεφάλου το dna του Τάισον και την «τρέλα» που επικρατεί στις παιδικές ηλικίες με τον Κωνσταντέλια.

«Χαίρομαι όταν βλέπω ελληνόπουλα να προτιμώνται και να παίζουν στον ΠΑΟΚ. Αυτό θέλουν και οι οπαδοί μας να βλέπουν. Τα τελευταία χρόνια είδαμε μία 20άδα παικτών από τον ΠΑΟΚ να διακρίνονται σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Συνέχεια βγαίνουν παιδιά επιλεγμένα από ακαδημίες, που έχουν γαλουχηθεί σωστά στα πρώτα τους βήματα. Μετά, αυτά τα διαμάντια ο ΠΑΟΚ τα «γυαλίζει» και τα τελειοποιεί» ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

«Παρατήρησα κάτι που είναι το πιο σωστό. Βλέπουμε ότι ο Κωνσταντέλιας στα τελευταία παιχνίδια περιφέρεται στην περιοχή. Αυτός ο παίκτης, έλεγα, ότι δεν πρέπει να σπαταλάει δυνάμεις εκτός περιοχής. Πρέπει να είναι εκεί, γιατί έχει απίστευτο ποδοσφαιρικό μυαλό και μυρίζεται το γκολ.

Τώρα που ήρθε και ο Ζαφείρης, νομίζω ότι θα τον βοηθήσει ακόμη περισσότερο σε αυτόν τον τομέα, τον επιθετικό. Πριν μιλούσατε για διαιτησίες. Ως ΠΑΟΚ δεν πρέπει να πέφτουμε σε αυτό το επίπεδο, έχουν αλλάξει οι καιροί. Μην κάνουμε πισωγυρίσματα. Πάνε οι δικές μας εποχές. Εμείς έχουμε την καλύτερη ομάδα, παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο και δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν. Μας χειροκροτούν όπου πάμε και αυτό λέει πολλά».

Για την διαχείριση του Ζαφείρη, σημείωσε: «Μιλάμε για επαγγελματίες παίκτες. Εγώ προτιμώ τον Ζαφείρη μόνο εναντίον όλων, Μεϊτέ και Οζντόεφ με αφήνουν αδιάφορο. Θα ήθελα να δω τα χιλιόμετρα του Ζαφείρη και των άλλων δύο. Δεν εξαρτάται από κανέναν. Έχει το δικό του στυλ και δυναμική, παίζει σύγχρονο ποδόσφαιρο και δεν περπατάει. Είναι ο πιο απαραίτητος στο κέντρο».

Για τον νεαρό που θα πρέπει να επιλέξει ο Λουτσέσκου στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπως ορίζει ο κανονισμός στο κύπελλο, τόνισε: «Είναι θέμα της τεχνικής ηγεσίας. Αυτό που έχει σημασία είναι να παίξει όπως ξέρει και να πάρει την πρόκριση. Πιστεύω ότι θα κριθεί στο αν ο ΠΑΟΚ εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα κάνει. Γιατί πιστεύω ότι θα κάνει αρκετές. Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός θα είναι ανοιχτός και εμείς είμαστε επικίνδυνοι στις κόντρα επιθέσεις».

Για την απόδοση του Τάισον, είπε: «Είναι το dna του. Είναι, επίσης, μικρόσωμος και μπορεί να αντέξει, να τρέξει περισσότερο και ξέρει να κάνει σωστή κατανομή δυνάμεων. Δεν σπαταλάει μέτρα. Έχει τεράστια εμπειρία. Φυσικά και είναι παράδειγμα τα νέα παιδιά, αλλά και για όλους μέσα στον ΠΑΟΚ».

Για το πόσο έχει επηρεάσει η παρουσία του Κωνσταντέλια τα παιδιά στις ακαδημίες: «Θα μιλήσω για τη Θεσσαλονίκη. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι γίνεται στο παιδικό ποδόσφαιρο. Χιλιάδες γονείς τρέχουν με τα παιδιά τους στις ακαδημίες. Είναι πολλά, όλα έχουν όνειρο. Είναι μεγάλος ο ανταγωνισμός και οι γονείς θα πρέπει να κάνουν σωστή διαχείριση. Έχει, πλέον, καλούς προπονητές στις παιδικές ηλικίες, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί πολύ σωστά. Θα δείτε στο μέλλον πολλά ελληνόπουλα να χρησιμοποιούνται».

Για το που θα κριθεί το πρωτάθλημα, τέλος, δήλωσε: «Θα κριθεί στην διάρκεια. Ο ΠΑΟΚ δείχνει ότι έχει άριστο κλίμα, φαίνεται και στα παιχνίδια η σχέση προπονητή-παικτών και είναι η καλύτερη ομάδα αυτή τη στιγμή. Είναι καθαρά ποιος θα αντέξει τα πολλά ματς.»

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Μαζί και στο spotify


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.