Κερμανίδης: «Απαραίτητοι Σφιντέρσκι και Κρμέντσικ, πρέπει να μείνουν»

Metrosport Team05 Ιουλίου 2021

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Παναγιώτης Κερμανίδης μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για την έναρξη της σεζόν του Δικεφάλου, την επιστροφή του Ραζβάν Λουτσέσκου και τα μεταγραφικά, ιδιαίτερα στη θέση του φορ με τις υποθέσεις Σφιντέρσκι, Κρμέντσικ και Ολιβέιρα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το αν βόλεψε τον ΠΑΟΚ το ότι πήγε πίσω δύο εβδομάδες το πρώτο επίσημο ματς:

«Νομίζω καλό έκανε. Έχει χρόνο μπροστά του να ενισχυθεί και να βελτιωθεί. Να κάνει ο προπονητής τα πλάνα και τα σχέδιά του. Έκανε καλό».

Για την επιστροφή Λουτσέσκου το ρόστερ και τη μια μεταγραφή που έγινε ως τώρα:

«Βλέπω μια αθόρυβή δουλειά. Ίσως για πρώτη φορά ξεκινάει ο ΠΑΟΚ χωρίς τυμπανοκρουσίες. Γίνεται δουλειά όπου ο προπονητής, γνωστός πια, γνωρίζοντας όλο το υλικό, ξεκίνησε χωρίς πολλά λόγια. Δεν έχει ανακοινώσει τις ενισχύσεις που θέλει στην ομάδα. Βλέπω μια στασιμότητα και αθόρυβη δουλειά με προπονήσεις και χωρίς μεγάλα λόγια. Είναι θετικό αυτό. Συνήθως βγαίνει σε καλό όταν δεν μιλάμε πολύ και δουλεύουμε περισσότερο. Από τα έργα βγαίνουν τα καλά αποτελέσματα».

Για το αν είναι ορθό ποδοσφαιρικά να ποντάρει στη φουρνιά που είχε ήδη ο Λουτσέσκου στην προηγούμενη θητεία του:

«Έχω κάποια ερωτηματικά πάνω σ’ αυτό που χτίζεται στον ΠΑΟΚ. Ο Προπονητής είναι γνώστης πήρε το νταμπλ, οι παίκτες έχουν κατακτήσει τίτλους τα τελευταία χρόνια, αλλά έχουν ηλικιακά μεγαλώσει όλοι τους. Έχω την απορία να δω τι θα μπορέσει να βγάλει από αυτό το ρόστερ που έχει στη διάθεσή του. Θέλω να πιστεύω ότι θα κάνει κάτι καλό».

Για τη συζήτηση που γίνεται για τη θέση του σέντερ φορ:

«Θεωρώ και τους δύο φορ που είχε ο ΠΑΟΚ, τον Σφιντέρσκι και τον Κρμέντσικ απαραίτητους. Ήταν στα play offs εκείνοι που μέσα από τον ανταγωνισμό έφεραν τον ΠΑΟΚ στη δεύτερη θέση και την κατάκτηση του Κυπέλλου. Και οι δύο είναι αξιόλογοι. Δύσκολα ο ΠΑΟΚ θα βρει κάτι καλύτερο στη θέση τους ή θα πρέπει να δαπανήσει πάρα πολλά χρήματα. Θα τους ήθελα και τους δύο στην ομάδα. Προτιμώ τον Κρμέντσικ από τον Ολιβέιρα. Είναι δοκιμασμένος και τη νέα χρονιά θα είναι καλύτερος και πιο βελτιωμένος. Θα έχει ενσωματωθεί καλύτερα. Πιστεύω και στον Σφιντέρσκι. Είναι πολύ καλοί φορ, πρέπει να τους κρατήσει ο ΠΑΟΚ και τους δύο. Θα λυπηθώ αν φύγει κάποιος ή και οι δύο. Αν φύγει κάποιος, ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί ακόμη έναν φορ στο ρόστερ του. Θα ήθελα αν έρθει κάποιος άλλος να είναι πολύ καλύτερος από τους δύο».

Για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ ενόψει της νέας σεζόν:

«Έχω έναν ενδοιασμό. Αυτά τα παιδιά πήραν πολλές ευκαιρίες από τον Γκαρσία, έδειξαν τις ικανότητές τους, έδειξαν ότι μπορούν να παίξουν. Δίνοντάς τους ευκαιρία τη νέα χρονιά θα είναι πιο ώριμοι. Δεν ξέρω πόσο τους πιστεύει ο Λουτσέσκου και πόσο θα τους αξιοποιήσει. Θα παίξει μεγάλο ρόλο αυτό».

Για την ακαδημία και το πόσο πήγε πίσω λόγω κορωνοϊού:

«Η Ακαδημία είναι σε καλοκαιρινές διακοπές σε camp. Πολλοί συνεχίζουν και ατομικές προπονήσεις για να βελτιωθούν. Γενικά είναι διακοπές. Τα παιδιά πρέπει να ξεφύγουν λίγο. Πάρα πολύ πίσω πήγαν τα παιδιά. Είδα αρκετά παιδιά πως σταμάτησαν, άλλα δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό. Τα είδα εντελώς διαφορετικά, όχι όπως άλλες χρονιές με τον ενθουσιασμό και τη διάθεση που είχαν. Πιστεύω από τη νέα χρονιά να ξαναμπούν με όρεξη και διάθεση να χαρούν το ποδόσφαιρο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.