Ο Ολυμπιακός γλίτωσε το «έμφραγμα» και πήρε το ντέρμπι

Metrosport Team05 Δεκεμβρίου 2022

Ντέρμπι από τα παλιά έγινε στο ΣΕΦ, όπου ο Ολυμπιακός κέρδισε με 68-66 τον Παναθηναϊκό για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Basket League. Στα αρνητικά του ντέρμπι ο «πόλεμος» με μολότοφ που ξέσπασε έξω από το ΣΕΦ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ περίπου 100 άτομα εκτόξευσαν μολότοφ προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ στη γέφυρα απέναντι από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στην τελευταία φάση του ματς ο Ντουέιν Μπέικον αστόχησε στο τρίποντο που θα μπορούσε να γράψει διαφορετικά την ιστορία!

Ο Παναθηναϊκός έκανε καλό ξεκίνημα στο πρώτο μισό της 1ης περιόδου αλλά είδε τον Ολυμπιακό να επιβάλλει την κυριαρχία του και να ισοφαρίζει σε 10-10 και χάρη στο ποστάρισμα του Φαλ, που ήταν πονοκέφαλος για την άμυνα των «πρασίνων», τα ελεύθερα σουτ του Κάναν και τα φάουλ του Βεζένκοβ έχτισε διαφορά 10 πόντων κλείνοντας την περίοδο με 24-14. 

Στη δεύτερη περίοδο το τριφύλλι κυριάρχη στο παρκέ. Έτρεξε ένα σερί 5-22 και πήρε προβάδισμα στο σκορ. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν αδυναμίες χωρίς την τριάδα Ουόκαπ, Φαλ και Παπανικολάου, προσπάθησαν να βρουν σκορ από τα τρίποντα χωρίς αποτέλεσμα ενώ ήταν βιαστικοί στην επίθεση.


Ισορροπημένη η τρίτη περίοδος. Οι «ερυθρόλευκοι» έκλεβαν μπαλιές, πήραν λανθασμένες αποφάσεις στην επίθεση αλλά κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι και να μπουν στην τελευταία περίοδο στο +1. Οι «πράσινοι» έδειξαν σφυγμό και με τα τρίποντα του Λι έμειναν κοντά στο σκορ.

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η τέταρτη περίοδος με πολλές σκληρές μονομαχίες και τις δύο ομάδες να είναι σε απόσταση αναπνοής μέχρι και τα τελευταία δεύτερα. 

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 35-38, 49-48, 68-66.

ΚΑΕ Παναθηναϊκός: «Αλλοίωση αποτελέσματος»

Λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση για τη διαιτησία: «Βαγγέλης Λιόλιος, Πρόεδρος ΕΟΚ: «Είναι βασικό κομμάτι για μένα η διαιτησία και δεν είμαι με κανέναν. Έχω βασική αρχή, τα κουκούτσια να είναι στη μέση. Αντί να κουβεντιάζουμε για ένα πρόβλημα, πρέπει να το λύνουμε. Θέλω να με κρίνετε αυστηρά για τη διαιτησία, θα πάρω εγώ την ευθύνη».

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός αναμένει να δει πως θα αναλάβει την ευθύνη ο Πρόεδρος της ΕΟΚ για την αλλοίωση αποτελέσματος που έγινε στον αποψινό αγώνα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.